58'
3 - 1

In groep C van de Champions League heeft debutant Atalanta nog altijd geen punten kunnen sprokkelen. Malinovskiy opende in Manchester nog wel de score voor de Italianen, maar nadien kregen Castagne en co een pak slaag van het dodelijke duo Agüero-Sterling.

Manchester City - Atalanta in een notendop:

• Sleutelmoment: Een half uur lang is Atalanta baas in Manchester, tot Agüero uit het niks het strafschopdoelpunt van Ruslan Malinovskiy ongedaan maakt. De Citizens nemen over en geven de wedstrijd nooit meer af.
  • Man van de match: Raheem Sterling opende zijn rekening na de rust en had elf minuten later al zijn hattrick op zak. De razendsnelle flankaanvaller was weer maar eens ongrijpbaar voor de tegenstand.
  • Opvallend: Raheem Sterling is de eerste Engelse speler die in dienst van Manchester City een hattrick scoort in de Champions League.

Atalanta droomt even, tot Agüero orde op zaken zet

Champions League-debutant Atalanta trok met 0 op 6 naar Manchester om er bij het City van De Bruyne op zoek te gaan naar zijn eerste punten ooit in het kampioenenbal. De Italianen, met Castagne in de basis, verrasten de Citizens met een dominante start. Castagne kopte de eerste kans van de wedstrijd over.

De thuisploeg begon loom aan de partij en werd pas wakker geschud toen Ilicic kort voor het halfuur over het been ging van Fernandinho. Ruslan Malinovskiy stuurde Ederson de verkeerde kant op en zette de 0-1 vanaf de stip overtuigend op het bord. Een op dat moment verdiende voorsprong voor de bezoekers.

Het doelpunt van de voormalige Genk-middenvelder bleek het sein voor City om een versnelling hoger te schakelen. Amper tien minuten later was de achterstand alweer omgezet in een voorsprong. Eerst duwde Agüero een afgemeten voorzet van Sterling door de benen van doelman Gollini in doel, meteen daarna deed de Argentijn het feilloos vanaf de stip. City dook zo alsnog met een voorsprong de rust in.

Hattrick in 11 minuten: Sterling blijft maar scoren voor City

Na de rust kon de grote Raheem Sterling-show beginnen. De Engelse international had inspiratie getankt bij ploegmaat Agüero en ging ook op zoek naar een doelpunt. Wie anders dan Kevin De Bruyne plaveide daarvoor de weg. Onze landgenoot bediende na een vlijmscherpe rush ploegmaat Foden, die Sterling zijn eerste van de avond op een schoteltje aanbood.

Vijf minuten later besliste diezelfde Sterling de wedstrijd helemaal. Op aangeven van Mahrez prikte hij de 4-1 onder Gollini tegen de touwen. En alsof dat nog niet genoeg was, deed Sterling er nog eens vijf minuten later een derde treffer bij. Met een schicht in de korte hoek maakte hij zijn hattrick compleet. Een zuivere, en dat in amper elf minuten.

In het slot pakte Phil Foden nog rood voor de Citizens, maar meer dan een voetnoot was dat niet. Lang daarvoor al had Atalanta zich neergelegd bij het meesterschap van City en vooral diens spitsen. 9 op 9 en een doelsaldo van plus 9: City wervelt door groep C terwijl Timothy Castagne met Atalanta puntenloos achterblijft.

90+5'

Einde wedstrijd

Atalanta heeft nog altijd geen punt kunnen sprokkelen in zijn allereerste CL-campagne ooit. Agüero en vooral Sterling vegen de vloer aan met Atalanta: 5-1.
90+2'
90+1'
Ederson wordt nog eens aan het werk gezet door Freuler. Atalanta krijgt nog een hoekschop in de extra tijd. De meegereisde supporters lusten er wel pap van.
90+1'

89'
Er worden drie minuten overgespeeld.
83'

Foden krijgt rood!

Foden gaat onder luid applaus naar de kant, maar niet voor een wissel. Hij trekt opzichtig aan de arm van Djimsiti en pakt zo zijn tweede gele kaart. Niet zo slim met de winst al op zak.
83'
80'
Nog tien minuten reguliere speeltijd op de klok. Atalanta heeft de bal, maar is al even aan het aftellen tot het einde van de partij.
76'
75'

Sterling mist de makkelijkste

Hateboer, pas ingevallen, glijdt weg en moet Sterling laten gaan. De goalgetter van City laat oog in oog met Gollini misschien wel zijn makkelijkste kans van de avond liggen. Geen vierde turfje achter zijn naam.
74'

City heeft nog honger

De honger van de Citizens is blijkbaar nog niet gestild. Walker haalt de achterlijn en ziet een zestal ploegmaats voor het doel lopen, maar bereikt er daar geen van.
73'
73'
72'
72'
71'
69'

Hattrick!

Een zuivere hattrick voor Raheem Sterling, die op aangeven van Mahrez de 5-1 op het bord zet.