Bayern München maakt een statement, Tottenham wordt vernederd

  1. 45' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 2)
  2. 42' - Geel - Tanguy N'Dombele
  3. 25' - Geel - Serge Gnabry
  4. 15' - Doelpunt - Joshua Kimmich (1 - 1)
  5. 12' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 0)
  1. 88' - Doelpunt - Serge Gnabry (2 - 7)
  2. 87' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 6)
  3. 83' - Doelpunt - Serge Gnabry (2 - 5)
  4. 81' - Verv. Harry Winks door Erik Lamela
  5. 72' - Verv. Jérôme Boateng door Javi Martínez
  6. 71' - Verv. Dele Alli door Lucas Moura
  7. 71' - Verv. Kingsley Coman door Ivan Perišic
  8. 64' - Verv. Tanguy N'Dombele door Christian Eriksen
  9. 61' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (2 - 4)
  10. 55' - Doelpunt - Serge Gnabry (1 - 4)
  11. 53' - Doelpunt - Serge Gnabry (1 - 3)
  12. 46' - Geel - Harry Kane

  Tottenham, vorig seizoen verliezend finalist, heeft een pandoering van formaat gekregen van Bayern München. Het uitgekookte Bayern dook de pauze in met een gevleide voorsprong en draaide Tottenham daarna door de gehaktmolen. Tottenham blijft achter met 1 op 6 en likt zijn wonden. 

  Tottenham - Bayern München in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tottenham speelt een dijk van een eerste helft, maar krijgt net voor de pauze het deksel op de neus. De brandstoftank is na die helse 45 minuten leeg, Bayern loopt na de onderbreking heel snel verder weg.
  • Man van de match: Serge Gnabry scoorde 4 keer, het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Dat de Duitser een verleden heeft bij Arsenal, zal nog wat meer zout in de wonde van de Spurs-fans strooien.
  • Opvallend: Tottenham is met 1 punt uit 2 wedstrijden aan de groepsfase begonnen, maar het hoeft nog niet te wanhopen. Vorig jaar opende het met 1 op 9 in een poule met Barcelona, Inter en PSV. Maar we weten allemaal waar het verhaal van de Spurs pas stopte.

  Tottenham opent indrukwekkend, maar Bayern duikt met voorsprong de rust in

  Een affiche tussen twee topclubs in de groepsfase van de Champions League durft al eens te ontgoochelen, maar de pot tussen Tottenham en Bayern München was om duimen en vingers bij af te likken. Een onwaarschijnlijke doelpuntenkermis, die ook geen volledig correct beeld van de wedstrijd schetst.

   

  Dat Tottenham na 90 minuten met 2-7 het veld zou verlaten, had niemand na een halfuur voorspeld. De pressing van de Spurs in het eerste halfuur van de wedstrijd was verschroeiend, maar de beloning was veel te karig.

   

  De openingsgoal van Son was wel een opsteker, maar Kimmich maakte enkele minuten later op het kwartier al gelijk. Het zou het eerste pareltje van de bezoekers zijn.

   

  Tottenham kon het verwoestende tempo niet aanhouden en in het slotkwartier van de eerste helft groeide Bayern zoetjesaan in de match. Het kantelpunt kwam er net voor de pauze: sluipschutter Lewandowski deed zijn reputatie nog eens alle eer aan. Geen echte Duitse hold-up, maar de 1-2 halfweg was wel gevleid. 

  Beeldschone Duitse treffers leiden tot complete afgang

  Het doelpunt van Lewandowski had niet alleen het mentale front van Tottenham aangetast, ook de batterij was in de kleedkamer niet voldoende opgeladen. Een uitgekookt en volwassen Bayern was fysiek ijzersterk en bewees dat het dit seizoen voorin niet alleen op Lewandowski hoeft te rekenen.

   

  Vooral Gnabry was de exponent van de offensieve weelde. Vroeg in de tweede helft deelde hij met twee rozen een dubbele mokerslag uit aan Tottenham, dat naar adem hapte. Bayern was dodelijk efficiënt, maar dat deed niets af aan de schoonheid van de doelpunten.

   

  Vanaf de stip kreeg Tottenham op het uur wel nog een levenslijn in de schoot geworpen, maar het broodnodige vuur voor een echte comeback ontbrak. Bayern speelde met de voeten van Tottenham en haalde in de slotminuten nog eens genadeloos uit.

   

  Tottenham was helemaal de kluts kwijt en Lloris stond in een schiettent. Alderweireld en Vertonghen zagen met lede ogen aan hoe Gnabry (2 keer) en Lewandowski de keiharde 2-7-eindstand op het scorebord plaatsten. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Met de staart tussen de benen verlaat Tottenham het veld. De thuisploeg speelde een verschroeiende eerste helft, maar stond toen al zowaar op achterstand. Na de pauze speelde een uitgekookt en klinisch Bayern de Spurs helemaal in de vernieling. 2-7, een afgang die kan tellen. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Nog 2 minuten extra tijd. Deze nederlaag zal sporen nalaten bij de Spurs. Die uitstekende eerste helft verdwijnt nu helemaal in het niets. .
  4. tweede helft, minuut 88. 7! Wil iemand Tottenham uit zijn lijden verlossen? Gnabry zet nog een 4e roos op het scorebord. De Spurs worden helemaal onder de grond gestopt. Wat is Bayern geweldig efficiënt. En het is weer zo'n schotje in het zijnet van Lloris. De afwerking bij de bezoekers is ronduit subliem. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Serge Gnabry van FC Bayern München. 2, 7.
  6. tweede helft, minuut 87. 2-6! Nu wordt het wel een echte afgang voor Tottenham. Bayern scoort aan de lopende band en maakt klassegoal na klassegoal. Lewandowski is de man die de afstraffing compleet maakt. Balverlies van Alderweireld ligt wel aan de basis van de 2-6.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 2, 6.
  8. tweede helft, minuut 85. Bayern München heeft erg volwassen gevoetbald. Een prachtprestatie van de Duitsers. Maar die eerste helft heeft bij Tottenham heel veel krachten gekost. En de goal van Lewandowski vlak voor de pauze was een flinke klop. . Wim De Coninck (Proximus Sports).
  9. tweede helft, minuut 84. Hattrick Gnabry! Man van de match? Serge Gnabry. De ex-Arsenal-speler velt de Spurs nu helemaal. Tottenham denkt nog vooruit en wordt gepakt door een heerlijke lange bal van Thiago. Gnabry controleert uitstekend en werkt haarfijn af. Lloris is weer kansloos. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Serge Gnabry van FC Bayern München. 2, 5.
  11. tweede helft, minuut 82. Meer dan een uur is deze match pure propaganda voor de Champions League geweest, maar nu bloedt de boel een beetje dood. Dat is vooral de verdienste van een zeer klinisch Bayern. Een hold-up kun je dit niet noemen, maar Tottenham had vooral in de eerste helft veel meer verdiend. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Erik Lamela erin, Harry Winks eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Ook bij Son is het bobijntje stilaan af. Bayern München houdt voorlopig zonder al te veel problemen stand. .
  14. tweede helft, minuut 77. Het zal vooral van Eriksen moeten komen. De traptechniek met links laat een beetje te wensen over.
  15. tweede helft, minuut 76. Tottenham heeft al enkele flinke comebacks uit zijn mouw geschud, maar nu lijkt het geloof wat verdwenen. Ook de brandstoftank kan een extra lading gebruiken. .
  16. tweede helft, minuut 73. Bayern laat de bal nu goed van voet tot voet rollen. De bezoekers kunnen voorlopig geen vuist meer maken. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Jérôme Boateng eruit
  18. tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Lucas Moura erin, Dele Alli eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Bayern München, Ivan Perišic erin, Kingsley Coman eruit