Alderweireld ziet Valbuena scoren.

Veerkrachtig Olympiakos houdt Tottenham in bedwang, strafschopfout van Vertonghen

wo 18 september 2019 20:52
  1. 26' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (0 - 1)
  1. 54' - Doelpunt strafschop - Mathieu Valbuena (2 - 2)
  2. 69' - Verv. Mathieu Valbuena door Yassine Benzia
  3. 88' - Geel - Harry Winks
UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/19 - 18:55
26'
Harry Kane
0 - 1
Harry Kane
26'
54'
Mathieu Valbuena
54'
2 - 2

Na Liverpool heeft ook Tottenham, die andere finalist vorig seizoen, meteen punten laten liggen op de openingsspeeldag van de nieuwe campagne. Liverpool verloor gisteren bij Napoli, Tottenham gaf vanavond een 0-2 weg tegen Olympiakos. Jan Vertonghen veroorzaakte de penaltyfout bij de 2-2.

Tottenham leek na een halfuur zijn schaapjes al min of meer op het droge te hebben.

Dat was op dat moment vrij gevleid, want een fris Olympiakos werd halfweg de eerste helft twee keer in vijf minuten koud gepakt. Kane benutte een strafschop en op het halfuur trapte Moura lekker binnen.

Wie dacht dat de match gespeeld was, kwam bedrogen uit. De thuisploeg kreeg net voor de pauze wel loon naar werken. Podence rondde een fraaie combinatie af.

Een doelpunt van Alli werd kort na de pauze afgekeurd en dat gaf Olympiakos een extra duwtje in de rug. Vertonghen ging in de zestien in de fout, Valbuena pakte de 2-2 vanaf de stip uit. De Spurs zochten daarna nog naar het winnende doelpunt, maar kwamen niet meer tot scoren.