84'
Edinson Cavani
84'
5 - 0

Paris Saint-Germain heeft de groepsfase van de Champions League afgeloten met een klinkende 5-0-overwinning tegen Galatasaray. De Parijzenaren waren al zeker van een plek in de 1/8e finales én groepswinst, maar maakten er toch nog een doelpuntenfestival van in het Parc des Princes.

Paris Saint-Germain - Galatasaray in een notendop:

• Sleutelmoment: Iets voorbij het halfuur mag Galatasaray zijn sprankeltje hoop op een stunt opbergen. Met 2 goals in 3 minuten leggen Icardi en Sarabia de basis voor een ruime overwinning van PSG.
  • Man van de match: 2 assists, 1 goal en ook nog eens een penalty veroorzaakt. Als 1 speler bij PSG zijn stempel op deze wedstrijd gedrukt heeft, dan was het wel Kylian Mbappé.
  • Opvallend: Ook Neymar speelde een dijk van een wedstrijd met 2 assists, een pre-assist én een goal. Sinds zijn CL-debuut in 2013 is Neymar er in 9 wedstrijden in geslaagd om assists te geven én zelf te scoren. Enkel Messi (10) en Ronaldo (11) deden dat al vaker dan de Braziliaan.

PSG telt Galatasaray in enkele minuten uit

Flink wat wijzigingen bij Paris Saint-Germain, dat al zeker was van kwalificatie voor de 1/8e finales én groepswinst. Maar met Mbappé, Icardi én Neymar oogde de frontlinie toch weer indrukwekkend en de thuisploeg nam ook meteen het commando tegen Galatasaray.

Sarabia kwam na amper 4 minuten al dicht bij de 1-0, maar Muslera hield de bezoekers overeind. Galatasaray moest de wedstrijd ondergaan en mocht Muslera opnieuw dankbaar zijn toen hij Mbappé van de openingstreffer hield. Zelf kwamen de bezoekers niet verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten.

Iets voorbij het halfuur kraakte Galatasaray onder de druk na een heerlijke aanval van de thuisploeg. Neymar stuurde Mbappé diep en die schotelde Icardi de 1-0 voor. Amper 3 minuten later stond het al 2-0. Neymar lag alweer aan de basis met een pass op Sarabia en die klopte Muslera met een gekruist schot. 2 goals in 3 minuten, een stevige uppercut voor Galatasaray.

5 goals, 5 verschillende doelpuntenmakers

De vraag of PSG er na de rust nog zin in had, werd meteen beantwoord met een staaltje onversneden klasse van spitsbroeders Mbappé en Neymar. De Braziliaan werd gelanceerd door een heerlijk hakje van Mbappé en liet Muslera kansloos achter met een gekruist schot.

Ook Mbappé wou graag zijn goaltje meepikken, maar alleen voor Muslera mikte hij de bal net over doel. Het bleek slechts uitstel, want iets voorbij het uur schotelde Neymar het Franse goudklompje een nieuwe kans voor en nu maakte Mbappé het wel af: 4-0.

De sfeer in het Parc des Princes bleef uitgelaten, want PSG bleef gewoon vrolijk aanvallen. Muslera had een prima reflex nodig om Neymar van de 5-0 te houden. Die kwam er uiteindelijk toch na een penaltyfout op Mbappé. Tot vreugde van het thuispubliek gunde Neymar de strafschop aan Cavani en de invaller ontgoochelde niet. Met zijn eerste goal in bijna 4 maanden zorgde hij voor de 5-0-eindstand.

90+4'

PSG sluit de groepsfase af met een ruime 5-0-zege tegen een machteloos Galatasaray en stoot als groepswinnaar door naar de 1/8e finales. Voor Galatasaray zit het Europese avontuur erop.
90+1'

90'
86'
De frustratie loopt op bij Galatasaray. Ook Lemina pakt nog een gele kaart en maakt opzichtig zijn beklag tegen Neymar. Het wordt een vervelende terugreis voor de bezoekers.
86'
Galatasaray
85'
Galatasaray
84'

Cavani klaart de klus!

Cavani stuurt Muslera de verkeerde kant op en maakt er 5-0 van. Tot vreugde van de thuissupporters én zijn ploegmaats. De sfeer is opperbest bij PSG.
84'
82'
Galatasaray
82'
Galatasaray
79'

Penalty

Donk haalt Mbappé onderuit in de zestien en de bal gaat op de stip. Neymar gunt de elfmeter aan Cavani. Bij Galatasaray is het protest hevig. Falcao en Muslera slikken zo nog een gele kaart.
78'
Verratti laat zich meteen zien met een schitterende pass op Neymar. Die plukt de bal al even schitterend uit de lucht met een knappe borstcontrole, maar zijn schot wordt afgeblokt voor Muslera.
75'
75'
Kehrer en Verratti komen nog tussen de lijnen bij PSG. Voor Bernat en Kouassi zit het erop. Vooral die laatste krijgt een luid applaus van de PSG-supporters.
75'
73'
De doelpuntenhonger lijkt toch nog niet helemaal gestild bij PSG. Sarabia pakt uit met een goede pass, maar dit keer kan Mbappé er niks mee aanvangen. Voor Galatasaray kan deze wedstrijd én de ontgoochelende CL-campagne niet snel genoeg voorbij zijn.