3. 90+2' - Doelpunt - Krépin Diatta (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 5 - 26/11/19 - 18:55
90+2'
Krépin Diatta
1 - 1
90+2'

Club Brugge heeft zijn 3e punt gesprokkeld in de Champions League na een felbevochten draw bij Galatasaray. Club leek op een nederlaag af te stevenen, tot Diatta geweldig uithaalde in de extra tijd. Hij liep daarbij wel een 2e gele kaart op, net als Clinton Mata.

Galatasaray - Club Brugge kort samengevat

• Sleutelmoment: 25 minuten voor tijd valt Krépin Diatta met de voet vooruit Seri aan. Gelukkig voor Club houdt ref Kruzliak het dan bij een gele kaart voor de latere doelpuntenmaker.
  • Man van de Match: Bij beide teams was het met een vergrootglas zoeken. Diatta was vinnig in de 1e helft, zakte volledig weg in de 2e helft, maar toonde veerkracht door in de extra tijd een gouden punt te veroveren.
  • Opvallende statistiek: 8 keer stond Galatasaray al tegenover een Belgische ploeg in Europa, 8 keer kon het niet winnen. Sinds vanavond staat de balans op 4 gelijke spelen en 4 nederlagen.

Het journaal laat met o.a. de 1-1 van Club tegen Galatasaray

Kansarm Club gaat met kopzorgen de rust in

Bij een zege was Club Brugge zeker van Europees voetbal na Nieuwjaar. Maar Galatasaray was niet van plan om zich zomaar schaakmat te zetten.

Na 11 minuten barstte de Turkse hel los na flauw verdedigen van de Club-defensie. Mechele liet de bal door zijn benen gaan, Deli liet zich al te gemakkelijk aftroeven. Een geschenk voor Büyük, die Mignolet met zijn schot kansloos liet. De 1e goal van Galatasaray in deze Champions League was een feit.

Daarna maakte Club wel jacht op de gelijkmaker. Maar een te gretige Openda en blinde voorzetten van een (nochtans) vinnige Diatta leverden geen doelrijpe kansen op. Club Brugge dook met kopzorgen de rust in.

Club op weg naar nederlaag, Diatta ontpopt zich tot held

Na de koffiepauze verdween een pak sterkhouders van Club Brugge naar het achterplan. Op een kans van Dennis na, oog in oog met Muslera, kwam Club er niet aan te pas.

Diatta kwam zelf nog goed weg met een gele kaart, nadat hij met zijn voet vooruit op de knie van Seri getrapt had. 10 minuten voor tijd kreeg Okereke de gouden kans op de gelijkmaker, maar de Nigeriaan zag zijn schot nog naast doel hobbelen. Een gigantische misser.

Galatasaray leek op weg naar zijn 1e zege ooit tegen een Belgisch team. Maar in de extra tijd gebeurde het onverwachte. Diatta krulde de 1-1 heerlijk binnen in de linkerhoek, een heel waardevolle goal.

De euforie werd snel wat gestild door 2 domme rode kaarten: Diatta (die al geel had) moest van het veld omdat hij zijn shirt uittrok bij zijn doelpuntenviering, terwijl Mata (ook al geelgekleurd) de hoekschopvlag omvertrapte. Maar met 9 man stelde Club het punt veilig.

Club Brugge blijft zo 1 punt voor Galatasaray uit op de 3e plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League.

Vanaken: "Blijdschap was heel groot na late gelijkmaker"

"De opluchting was heel groot", reageerde Hans Vanaken na afloop. "Logisch, als je in de 92e minuut gelijk maakt. Het resultaat was vandaag enorm belangrijk om die 3e plaats veilig te stellen."

"Het was vandaag niet onze beste wedstrijd. We hadden de controle, maar we vonden geen echte openingen om te scoren. De eerste kans die zij krijgen, maken ze af."

"Als ploeg zijn we blijven vechten voor die gelijkmaker. Als je dan in de laatste minuten gelijk maakt, is de blijdschap heel groot. Dat er dan nog 2 rode kaarten bij komen, is wel weer jammer."

"Hopelijk doet PSG op de laatste speeldag zijn ding tegen Galatasaray en wint het. Wij hopen dat we er tegen een Real een galamatch van kunnen maken met een mooi resultaat."

Vanaken: "Opluchting is het juiste woord"

Mignolet: "Een beetje het verhaal van deze Champions League"

Openda: "Hebben gedaan wat we moesten doen"

Diatta: "Scoren in de Champions League is een kinderdroom die uitkomt"

Mata: "We hebben onze slogan waar gemaakt vandaag: 'No sweat, no glory'"

90+9' tweede helft
90+8'

Einde!

Club Brugge verovert een waardevol punt in Istanbul, dankzij een heerlijke goal van Diatta in de extra tijd. Club blijft in polepositie voor de 3e plaats.
90+7'
Met 9 man probeert Club het Turkse slotoffensief af te remmen. Wanneer maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd?
90+5'
90+4'

2 domme rode kaarten voor Club

De euforie wordt wat gestild door 2 rode kaarten in 2 minuten: Diatta moet van het veld omdat hij zijn shirt uittrok om zijn doelpunt te vieren, terwijl Mata de hoekschopvlag omvertrapte.
90+3'
90+2'

Diatta trapt de gelijkmaker binnen!

In de extra tijd krult Diatta de 1-1 heerlijk binnen in de linkerhoek. Een heel belangrijke treffer van Club, de Europese lente is weer dichtbij.
90+1'
Galatasaray
90+1'

5 minuten extra tijd

90+1'

90'
Galatasaray
87'
Okereke perst vanaf de rechterflank een voorzet uit zijn dijen, maar Muslera vangt alles. De goed gevolgde Vanaken baalt.
86'
Als Galatasaray de 3 punten thuis houdt, klopt het voor het eerst een Belgische tegenstander. De voorbije 7 keren verloren de Turken 4 keer en speelden ze 3 keer gelijk.
85'
84'
De tijd tikt onverbiddelijk weg voor Club Brugge. Nog iets meer dan 5 minuten heeft Club Brugge om zijn Europese droom levendig te houden.