Ga naar de inhoud
Diagne eist een strafschop op, maar mist.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
16
6
5
0
1
17
2
2
Real Madrid
11
6
3
1
2
14
8
3
Club Brugge
3
6
0
3
3
4
12
4
Galatasaray
2
6
0
4
2
1
14
4
Galatasaray
2
6
0
4
2
1
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
Galatasaray
1
3
0
2
1
1
3
4
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
Galatasaray
1
3
0
2
1
0
11
4
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
Paris Saint-GermainClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bobby Madden
stadion
Parc des Princes
toeschouwers
47418

Sterke Brugse avond krijgt wrange nasmaak door opportunistische Diagne

 wo 6 november 2019 22:52
  1. 22' - Doelpunt - Mauro Icardi (1 - 0)
  2. 26' - Geel - Éder Balanta
  1. 54' - Geel - Marco Verratti
  2. 67' - Verv. David Chidozie Okereke door Mbaye Diagne
  3. 72' - Verv. Mauro Icardi door Edinson Cavani
  4. 74' - Geel - Thiago Silva
  5. 77' - Verv. Krépin Diatta door Siebe Schrijvers
  6. 83' - Verv. Kylian Mbappé door Julian Draxler
  7. 86' - Verv. Mats Rits door Charles De Ketelaere
  8. 90' - Verv. Marco Verratti door Pablo Sarabia
UEFA Champions League - speeldag 4 - 06/11/19 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
22'
Mauro Icardi
22'
Mauro Icardi
1 - 0

Een gemiste kans: Club Brugge heeft een puntendeling tegen PSG laten liggen. Club Brugge hield PSG nu wel 90 minuten aan de praat en kon een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komen vanaf de stip. De zelfzuchtige Mbaye Diagne dribbelde zichzelf half buiten bij Club met zijn wangedrag en misser. Dankzij de 1-0-zege is PSG zeker van de volgende ronde.

Paris Saint-Germain - Club Brugge kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor affluiten wordt Club Brugge voor zijn noeste arbeid beloond met een strafschop. Diagne wil echter alle eer opstrijken en verknoeit het voor blauw-zwart, dat een stunt door zijn neus geboord ziet.
  • Man van de Match: Keylor Navas verloor bij Real Madrid het pleit van Thibaut Courtois, maar blijft een steengoede doelman. De Costa Ricaan was in de tweede helft beslissend en verdoezelde de offday van zijn ploegmaats.
  • Opvallend: Hans Vanaken miste tot nu toe één van z'n veertien strafschoppen, maar Diagne (vijf missers, twintig stuks gescoord) vond dat zijn moment om te schitteren aangebroken was. Met de bekende gevolgen.

PSG kruipt met veel mazzel op voorsprong

PSG had dit weekend nog verloren van Dijon, de laatste in de Franse Ligue 1, maar zag wel Thiago Silva en Verratti terugkeren. Ook Club Brugge kon, doordat een paar kleine blessurezorgen waren verdwenen, zo goed als op volle sterkte aantreden. Beide ploegen maakten er een fluks begin van met veel tempo.

 

De eerste kans van betekenis was enigszins verrassend voor Club. Hoog doorjagen bracht de bal bij Okereke, die uit de draai naast mikte. De bezoekers verstopten zich niet en waren gevaarlijker dan PSG, dat misschien aan zelfoverschatting deed. Een afgeblokt schot van Rits en een slappe kopbal van Okereke konden die hautaine houding niet afstraffen.

 

De Parijzenaars hadden wel Dame Fortuna en de VAR aan hun zijde. Icardi leek met zijn hoofd buitenspel te staan, maar mocht wel een gelukkig afgeweken voorzet in doel schuiven. Club was ervan aangedaan en had een alerte Mignolet nodig op een hoekschop van Di Maria. Die schoot ook nog twee keer nipt naast.

Eigenwijze Diagne gooit Brugse ruiten in

In de heenwedstrijd rolde PSG na de pauze over een hijgend Club, maar ditmaal konden de vedetten maar een paar minuten doorduwen. Meer nog, Club snuffelde aan de gelijkmaker. Enkel een fameuze dubbele redding van Navas hield de Parijse voorsprong op het bord.

 

Hier en daar prikte Paris Saint-Germain wel een keertje, maar al bij al was het toch magertjes voor een topclub. Club Brugge ging de strijd met open vizier aan en hield het spannend, zonder echter voor veel concrete dreiging te zorgen. Verdedigend zat het daarvoor te goed in elkaar bij PSG.

 

Een kwartier voor tijd verloor de ervaren Thiago Silva toch even zijn hoofd. Hij vloerde Diagne in de zestien meter en gaf een strafschop weg. Een klusje voor Vanaken, dacht iedereen met een blauw-zwart hart, maar Diagne had daar zelf een ander idee over. De Senegalees negeerde zijn aanvoerder en zijn trainer, eiste de penalty op en schoot hem belabberd op Navas.

 

Een betere kans zou er niet komen voor Club, dat wel bleef aandringen en PSG tot het uiterste dreef. In de toegevoegde tijd kon je zelfs enige paniek in de ogen van de Parijse spelers ontwaren. Het bleef hoe dan ook 1-0, en dus zal de eigenzinnige Diagne spitsroeden moeten lopen. 

Mignolet: "Er zijn meer positieve dingen te onthouden dan die penalty"

Rits: "Diagne? We zullen er intern over praten"

Dennis: "Waarom moet ik boos zijn op Diagne? Iedereen kan missen"

Deli: "Ik neem het Diagne niet kwalijk"

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

Einde!

Club Brugge stond op een zucht van stunt in het Parc des Princes, maar Diagne miste een penalty die hij voor zichzelf had opgeëist. Paris Saint-Germain haalde het zo met 1-0, dankzij een gelukkige goal van Icardi.
90+3'

Mbaye Diagne komt de eerste weken maar beter niet te vaak buiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+2'

PSG is in paniek. Normaal doen zij wat Club nu doet: rondspelen.

Eddy Snelders
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'
Kuitenbijter Verratti sloft naar de kant. Terwijl de laatste minuut van de reguliere speeltijd wegtikt, komt Sarabia als laatste wisselspeler tussen de lijnen.
90'
wissel
88'
De Ketelaere toont zich meteen en snijdt vanaf rechts naar binnen. Thiago Silva moet ingrijpen om hem van de gelijkmaker te houden.
86'
86'
De Ketelaere lost Rits af. De verguisde Diagne mag dus blijven staan.
84'

Opletten voor Mignolet

Een vreemd wapperende voorzet van Dagba dreigt in de verste winkelhaak te vallen. Mignolet haalt hem er met een zweefduik uit.
84'
83'
wissel
83'
83'
Balverlies van Gueye luidt een Brugse aanval in, maar Schrijvers en Dennis begrijpen elkaar niet goed. Meteen daarna verlaat Mbappé het veld voor Draxler.
81'
PSG wordt nu vastgekleefd op de rand van de eigen rechthoek.
79'

Als je echt van kwade wil bent... Die Diagne wordt gehuurd van Galatasaray!

Tom Boudeweel
79'