Match tussen Real en Galatasaray duurt eigenlijk maar 14 minuten

  1. 45' - Doelpunt - Karim Benzema (4 - 0)
  2. 42' - Verv. Marcelo door Ferland Mendy
  3. 42' - Geel - Federico Valverde
  4. 14' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (3 - 0)
  5. 13' - Geel - Steven N'Zonzi
  6. 7' - Doelpunt - Rodrygo (2 - 0)
  7. 4' - Doelpunt - Rodrygo (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Rodrygo (6 - 0)
  2. 88' - Verv. Yuto Nagatomo door Adem Büyük
  3. 81' - Doelpunt - Karim Benzema (5 - 0)
  4. 68' - Verv. Eden Hazard door Isco
  5. 60' - Verv. Casemiro door Luka Modric
  6. 57' - Geel - Ryan Babel
  4' Rodrygo1 - 0
  7' Rodrygo2 - 0
  14'Sergio Ramos3 - 0
  90+2' Rodrygo6 - 0

  Real Madrid is op een belangrijk moment opgestaan in groep A, de groep van Club Brugge. Het maakte brandhout van Galatasaray en won met 6-0. De Turken zijn door de nederlaag definitief uitgeschakeld voor de 1/8e finales. Enkel de Europa League kan nog.

  • Sleutelmoment: Al na vier minuten scoort Rodrygo knap de 1-0. Die voorsprong geeft Real zoveel vertrouwen dat ze geen minuut meer in de problemen komen.
  • Man van de Match: De Braziliaan Rodrygo scoort drie knappe goals: een met links, een met het hoofd en een met rechts. Real lijkt een nieuwe lieveling te hebben.
  • Statistiek: Rodrygo breekt records. Hij is de eerste die twee keer scoort in de eerste 7 minuten in de CL en geen enkele Braziliaan scoorde ooit sneller in een CL-match.

  Real is al voor de rust klaar met Galatasaray

  Zelfs voor de meest optimistische fan van Galatasaray duurde de wedstrijd niet langer dan 14 minuten. Na nog geen kwartier had Ramos vanop de stip de allerlaatste hoop van de Turken weggenomen door met een prachtige panenka de 3-0 te scoren vanop de stip.

   

  Real was niet eens furieus gestart, maar stond na zeven minuten 2-0 voor dankzij een Braziliaanse tandem. Marcelo zette na vier minuten voor naar de alleenstaande Rodrygo. Die kwam naar binnen en liet met de manier waarop hij afwerkte met links zien dat hij een groot talent is: 1-0. Drie minuten later zette Marcelo opnieuw voor en kopte Rodrygo de 2-0 binnen.

   

  Op slag van rust deelde Nagatomo nog een groot geschenk uit met een te korte terugspeelbal. Rodrygo voegde een assist toe aan zijn match. De afwerking was een koud kunstje voor Benzema.

  Courtois scoort punten, Hazard een puntje

  Hazard had er zelfs nog 5-0 van kunnen maken voor de rust na een knappe actie, maar zijn schot bleef tussen de benen van doelman Muslera hangen. De Rode Duivel speelt elke match een beetje beter voor Real, maar is nog altijd ver verwijderd van zijn beste spel. Na 68 minuten werd hij met een applausje vervangen.


  In de tweede helft had Galatasaray nog een ding in het hoofd. Een afstraffing vermijden. Real had de complete controle. Courtois mocht blij zijn dat hij handschoenen aan had om zijn handen te verwarmen, maar zal toch wat extra krediet verdiend hebben met 3 prima tussenkomsten en een vierde clean sheet op rij.


  Laat in de match werd het nog 5-0 en 6-0. Benzema duwde makkelijk zijn tweede van de avond binnen en in de extra tijd eindigde een een-twee tussen Rodrygo en Benzema in de 6-0 eindstand. De derde goal van Rodrygo, deze keer met rechts. 

  Courtois: "Goede redding gedaan op het einde van de tweede helft"

  • Thibaut Courtois: "Of ik kou heb gevat? Nee, het spel van het team was verwarmend en de doelpunten waren mooi. Als doelman moet je altijd opletten, zo moest ik op het einde van de tweede helft nog een goede redding doen om de nul te houden. Ook al sta je 5-0 voor, je wil geen goal slikken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Real Madrid maakt brandhout van Galatasaray en pakt zo op het juiste moment drie punten. Real kan zich van de kwalificatie verzekeren op de volgende speeldag tegen PSG.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Toch nog 6-0 !!! Rodrygo maakt zijn derde van de avond. Hij begint op de linkerflank, zoekt de een-twee met Benzema en werkt met gevoel af. Alweer een mooie goal van de Braziliaan, die we de volgende weken nog gaan zien bij de Madrilenen. Dat is zeker.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Rodrygo van Real Madrid. 6, 0.
  5. tweede helft, minuut 90. Twee extra minuten. Over twee minuten is deze nachtmerrie voorbij voor Galatasaray. Geen zesde goal zal het hoofddoel zijn. Isco komt er nog dichtbij op voorzet van Mendy. .
  6. tweede helft, minuut 89. Zelfs Mendy kan nu naar hartenlust aanvallen. Hij wurmt zich voorbij Marianoen komt alleen voor doel, maar heeft een fout gemaakt volgens ref Zwayer.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Galatasaray, Adem Büyük erin, Yuto Nagatomo eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Benzema zorgt voor forfaitscore: 5-0. Benzema tikt zijn tweede goal van de avond binnen. Een echte spitsengoal op perfect aangeven van Carvajal, die de achterlijn haalde op aangeven van Modric. De Real-fans gaan vanavond met blije gezichten naar huis. Net als tegen Leganes exact een week geleden staat de 5-0 op het bord.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Karim Benzema van Real Madrid. 5, 0.
  10. tweede helft, minuut 78. Uitstekende save Courtois. Courtois scoort nog wat extra punten in een match waar hij alleen nog zijn clean sheet kon verliezen. Lemina staat opeens alleen aan de tweede paal om binnen te duwen, maar Courtois gaat uitstekend neer.
  11. tweede helft, minuut 73. Een eerredder zit er voorlopig helemaal niet in voor Galatasaray. Ze raken niet aan een halve kans. Wim De Coninck op Proximus tv.
  12. tweede helft, minuut 69. Hazard verlaat het veld en krijgt applaus. Hazard was een beetje uit de match verdwenen hoewel hij wel goed begon aan de tweede periode. Hij krijgt applaus van het publiek. Hazard lijkt elke match een beetje beter te worden voor Real, maar zijn beste vorm is dan toch pas voor over enkele weken.Hij kan nog veel beter. Isco komt in de ploeg.
  13. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Real Madrid, Isco erin, Eden Hazard eruit
  14. tweede helft, minuut 67. Benzema is opeens dicht bij de 5-0. Kroos dwingt Muslera tot een prima redding, maar de bal valt voor de voet van Benzema. Alleen moet die hem uit de lucht plukken en dat lukt niet lekker.
  15. tweede helft, minuut 66. Galatasaray is vanavond echt niet in staat om iets te creëren. Real wil nog wel, maar geeft niet meer vol gas. Er gebeurt dus even niet veel.
  16. tweede helft, minuut 65.
  17. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Real Madrid, Luka Modric erin, Casemiro eruit
  18. tweede helft, minuut 60. Casemiro mag gaan rusten. Zidane voert zijn tweede wissel door. Casemiro, die zowat alles speelt dit seizoen, krijgt wat rust. Modric komt in zijn plaats.
  19. tweede helft, minuut 59. Gelukkig dat Courtois handschoenen aan heeft of zijn handen zouden koud krijgen. Wim De Coninck op Proximus tv.