Club Brugge krijgt voetballes van PSG, invaller Mbappé maakt verschil

  1. 33' - Geel - Charles De Ketelaere
  2. 15' - Geel - Eric Maxim Choupo-Moting
  3. 7' - Doelpunt - Mauro Icardi (0 - 1)
  1. 85' - Geel - Thomas Meunier
  2. 83' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 5)
  3. 80' - Verv. Eduard Sobol door Éder Balanta
  4. 79' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 4)
  5. 77' - Geel - Mats Rits
  6. 76' - Verv. Emmanuel Dennis door Loïs Openda
  7. 73' - Geel - Marco Verratti
  8. 72' - Verv. Ander Herrera door Abdou Diallo
  9. 65' - Verv. Mauro Icardi door Leandro Paredes
  10. 63' - Doelpunt - Mauro Icardi (0 - 3)
  11. 61' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 2)
  12. 57' - Verv. Charles De Ketelaere door David Chidozie Okereke
  13. 52' - Verv. Eric Maxim Choupo-Moting door Kylian Mbappé
  7'goalMauro Icardi0 - 1
  61'goalKylian Mbappé0 - 2
  63'goalMauro Icardi0 - 3
  79'goalKylian Mbappé0 - 4
  83'goalKylian Mbappé0 - 5

  Club Brugge heeft een ontnuchterende voetbalavond beleefd tegen PSG: 0-5. Bij de rust had blauw-zwart nog hoop, maar eenmaal invaller Kylian Mbappé in het laatste halfuur zijn duivels ontbond, ging het snel. Voor Club is het de eerste nederlaag van het seizoen en de zwaarste Europese thuisnederlaag in de geschiedenis.

  Club Brugge - Paris Saint-Germain kort samengevat

  • Sleutelmoment: Tot op het uur mag Club Brugge voorzichtig blijven hopen dat er eens een balletje goed rolt en er een gelijkmaker uit de lucht valt. Dan krijgt het twee uppercuts waar het niet meer van zal bekomen.

   

  • Man van de Match: Mbappé speelde niet eens een halve match, maar gaat naar huis met drie goals en een assist. Zijn invalbeurt joeg een stroomstoot door de ploeg van PSG, die tot dan bijna slaapwandelend gevoetbald had.
   
  • Opvallend: De ongeslagen seizoensstart van Club Brugge kent na 17 wedstrijden een wel heel abrupt einde. Enkel Ajax, Juventus en Wolfsburg blijven in Europa nu over zonder nederlaag in alle competities.

  Het journaal laat met o.a. de 0-5-nederlaag van Club Brugge tegen PSG

  Club Brugge knokt voor wat het waard is

  Philippe Clement miste met Vormer zijn aanvoerder en aanjager en toverde een jong wit konijn uit zijn hoed. De Ketelaere kreeg na de bekermatch tegen Francs Borains zijn tweede basisplaats bij de grote jongens van Club Brugge. Bij PSG begonnen Mbappé en Cavani op de bank en stond Neymar niet op het blad, maar de bezoekers hadden genoeg talent aan de aftrap.

   

  Na 7 minuten verstuurde Thiago Silva een fantastische lange bal naar Di Maria. Die pikte hem handig mee en bediende Icardi, die precies opdook waar hij moest zijn. Wie met zijn ogen knipperde had het gemist, maar PSG stond wel vroeg op voorsprong. Na een nipte misser van Di Maria oog in oog met Mignolet haalde de Franse kampioen zijn voet van het gaspedaal.

   

  Club kon opschuiven en deed dat zonder aarzelen. De bezoekende organisatie stond echter zo stevig dat er bijna geen doorkomen aan was. Het kwam vaak op die ene seconde aan die je in België krijgt, maar niet tegen de Europese top. De Ketelaere, die het erg aardig deed, kwam nog het dichtst bij een goal toen Navas uittrapte tegen zijn rug.

   

  Helemaal op het einde mochten die van PSG blij zijn dat Meunier gespaard bleef van rood (hij kreeg zelfs geen geel) voor een onbesuisde tackle met zijn voet vooruit. Dat was een rentree in mineur geweest, en dat in zijn 50e match in de Champions League.

  Mbappé legt Jan Breydel het zwijgen op

  Ook in het begin van de tweede helft bleef Club Brugge naarstig zoeken naar de gelijkmaker, maar steeds botste het op de witte muur van Paris Saint-Germain. Meer dan halve kansjes sprokkelde de leider van de Jupiler Pro League niet.

   

  De Brugse benen begonnen vermoeid te geraken en tot overmaat van ramp werd Mbappé nog voor het uur ingebracht. Die verspilde weinig tijd om zijn stempel te drukken. Hij tikte vlotjes met Di Maria en kopte een half weggewerkte voorzet in doel. Nog geen minuut later betrapte hij Mata op een kapitale fout en schotelde hij Icardi de 0-3 voor.

   

  Na een erg verdienstelijk uur stortte het kaartenhuis van Club Brugge in. Er was wel een korte opflakkering met een ver schot van invaller Okereke en een terecht afgekeurde goal van Diatta, maar daarna bolde PSG gewoon voort naar een routineuze overwinning. Mignolet moest pogingen van Mbappé en Icardi knap uit zijn doel ranselen.

   

  Toch flikkerden na afloop de forfaitcijfers op het bord. Eerst gleed de ontembare Mbappé als een slang door de Brugse verdediging voor de 0-4. Ook de 0-5 was van schitterende makelij. Di Maria pakte uit met een splijtende steekbal buitenkant voet en Mbappé mocht de eindstand vastleggen en zijn naam op de wedstrijdbal zetten. Club Brugge botste dinsdagavond op zijn limieten.

  Clement: "Heb felicitaties gekregen van PSG voor 1e uur"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Een moedig Club Brugge trok na een vroege tegengoal echt wel zijn streng tegen Paris Saint-Germain, maar botste dan op de klasse van Mbappé. Het werd uiteindelijk een harde 0-5.
  3. tweede helft, minuut 90. Toch zorgen voor PSG, dat na Herrera nu ook Meunier met een blessure ziet uitvallen. De ex-speler van Club krijgt wel de handen op elkaar in Jan Breydel.
  4. tweede helft, minuut 89. Club Brugge probeert alvast nog een doelpuntje te puren uit deze match, maar het ziet er niet naar uit dat de vuurvaste Parijse verdediging in de slotfase nog een steekje zal laten vallen.
  5. tweede helft, minuut 86. Diatta krult een vrije trap kansloos in het zijnet. Niet de beste zet als de luchtmacht voor doel op een voorzet staat te wachten.
  6. Gele kaart voor Thomas Meunier van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 84.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. 0, 5.
  9. tweede helft, minuut 83. Hattrick voor Mbappé. Dan heb je al zoveel troeven, krijg je ook nog een geniale assist van een tovenaar als Di Maria. Mbappé legt zijn derde en de vijfde van PSG erin. Dit is overdreven, maar je kon het een beetje verwachten na de 0-2.
  10. tweede helft, minuut 82. Ondertussen is de wat onzekere Sobol gewisseld. Balanta is de laatste bankzitter die vanavond op het veld komt.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Eduard Sobol eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. 0, 4.
  13. tweede helft, minuut 79. Ook twee goals voor Mbappé. In de korte tijd dat hij op het veld staat, heeft Mbappé genoeg getoond voor een hele match. De wereldkampioen is zo snel en heeft zo'n griezelig goeie timing dat hij weer niet af te stoppen is.
  14. Gele kaart voor Mats Rits van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 77. Geel voor Rits. Ook Mats Rits gaat in het boekje van Siebert voor een duw tegen Marquinhos. Soms snappen we niet goed welke maatstaf deze scheids gebruikt om kaarten uit te delen.
  16. tweede helft, minuut 76. Dennis mag meteen gaan rusten, in zijn plaats komt Openda.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Emmanuel Dennis eruit