• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge geeft 0-2 weg bij Real, maar viert punt wel als stuntzege

  1. 39' - Doelpunt - Dennis (0 - 2)
  2. 9' - Doelpunt - Dennis (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  2. 90+2' - Geel - Eden Hazard
  3. 87' - Verv. Loïs Openda door Dion Cools
  4. 85' - Doelpunt - Casemiro (2 - 2)
  5. 84' - Geel 2 - Ruud Vormer
  6. 78' - Geel - Ruud Vormer
  7. 77' - Geel - Loïs Openda
  8. 71' - Verv. Dennis door Loïs Openda
  9. 69' - Geel - Simon Mignolet
  10. 67' - Verv. Lucas Vázquez door Vinícius Júnior
  11. 55' - Doelpunt - Sergio Ramos (1 - 2)
  9' Dennis0 - 1
  39' Dennis0 - 2
  55'Sergio Ramos1 - 2
  85' Casemiro2 - 2

  Club Brugge heeft een onverhoopt puntje meegegraaid van zijn Champions League-tripje naar Bernabeu. Tegen Real Madrid stond blauw-zwart zelfs lange tijd op voorsprong, maar in de slotfase knokte de thuisploeg zich nog naar een 2-2-gelijkspel.

  Real Madrid-Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Op 10 minuten van het einde leidt Club Brugge nog altijd met 1-2, maar net dan raapt Vormer een 2e gele kaart op en scoort Casemiro uit de daaropvolgende vrijschop de 2-2.

   

  • Man van de Match: De afwerking bij Dennis was niet altijd even orthodox, maar wie 2 keer in Santiago Bernabeu kan scoren, verdient de trofee van Man van de Match.

   

  • Opvallend: Het doelpunt van Ramos was de eerste tegengoal van Club in de CL-groepsfase in 474 minuten. Club Brugge is ook al 6 groepsmatchen op een rij ongeslagen. In die periode speelde het 5 keer gelijk en kon het 1 keer winnen (op Monaco).

  Het journaal laat met o.a. het 2-2-gelijkspel van Club Brugge tegen Real Madrid

  Club speelt eerste helft voor de geschiedenisboeken

  Bij de rust moesten de supporters van Club Brugge - en misschien ook wel de spelers - hun ogen meermaals uitwrijven met een 0-2-stand op het scorebord. Club-coach Philippe Clement had voor snelle en vinnige jongens gekozen in de spits en dat dividend betaalde zich uit.

   

  Na 9 minuten zette Vanaken Tau vrij, die niet zelfzuchtig was en doorspeelde naar Dennis. Al struikelend kreeg hij de bal voorbij Courtois. De scheidsrechters op het veld floten eerst af voor buitenspel, maar zij werden op hun beurt teruggefloten door de VAR: de goal telde!

   

  Real Madrid stelde daar heel wat schoten van net buiten het strafschopgebied tegenover. Op een hoekschop kreeg Varane nog de beste kans, Mignolet had een stijlvolle save in huis.

   

  Vooraan was het dus allesbehalve indrukwekkend bij Real, achteraan was het dat nog veel minder. Toen voormalig Gouden Bal zich de bal zomaar liet afsnoepen, kreeg Dennis opnieuw vrije baan. Opnieuw struikelde hij, maar hij was op tijd weer bij de pinken om nog over Courtois te stiften.

  Dennis

  Dennis viert zijn doelpunt zoals Cristiano Ronaldo, en dat op Real Madrid.

  Afzien na de rust... en tevreden zijn met een punt

  Een opvallende wissel bij Real bij de 2e helft, waar naast Nacho ook Courtois - ziek, zo bevestigde Zidane na de match - in de kleedkamer bleef. Zijn vervanger Aréola zou het zeker niet slecht doen, want toen Dennis nog maar eens zijn opwachting maakte in het strafschopgebied lag de Fransman goed dwars.

   

  Die kans van Dennis verdoezelde de sterke start van Real na de rust, waarbij het piepte en kraakte bij Club. Sergio Ramos kon helemaal vrijstaand de 1-2 binnenkoppen. Duidelijk offside zou je denken, maar de lijn van de VAR toonde aan dat Mata toch nog een paar millimeter dieper stond.

   

  Het zwaarste had Club hiermee wel bijna gehad. De Madrileense storm nam geleidelijk aan af. Een stunt leek weer een stuk waarschijnlijker. Tot Vormer in de 85e minuut tegen een 2e gele kaart opliep. Tot overmaat van ramp scoorde Casemiro, die Deli aftroefde, ook nog eens uit de vrijschop.

   

  Club moest nu plots bidden om nog 1 punt over te houden aan zijn heroïsche wedstrijd. Die beloning kreeg het wel. Het punt werd dan ook gevierd als een overwinning.

  Eden Hazard

  Eden Hazard speelde opnieuw geen al te gelukkige wedstrijd.

  Zidane: "Club heeft goed verdedigd en was dodelijk vooraan"

  • Zinédine Zidane (coach Real): "We waren niet verrast door Club Brugge in de 1e helft. We hadden hen goed bestudeerd en wisten dat ze goed zijn op de tegenaanval. Ze hebben goed verdedigd en waren dodelijk aan de overkant. Onze 1e helft was ook wel dramatisch. We moesten met een andere attitude uit de kleedkamer komen. Ik ben tevreden over de reactie, maar niet over het resultaat. En Courtois? Die voelde zich niet zo lekker."

   

  • Casemiro (Real): "Dit was niet het resultaat dat we wilden, zeker niet in eigen huis. Zij hebben nauwelijks op doel geschoten, maar wel 2 keer gescoord. Dat bewijst hoe lastig het is in de Champions League. We deden zelf heel wat verkeerd, maar het goeie is dat we goed reageerden."

   

  Vormer: "Gelijkspel in Madrid is niet iedereen gegeven"

  Mignolet: "Het wil al veel zeggen als je wat teleurgesteld bent na een 2-2 op Madrid"

  Dennis: "Een tattoo zetten? Dat was maar om te lachen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. EINDE: 2-2. De spelers van Club Brugge vieren het behaalde punt uitbundig, ook al stonden ze op een gegeven moment met 0-2 voor.
  3. tweede helft, minuut 94. Deli haalt nog een laatste angel uit een Real-aanval, wel ten koste van een corner. De tijd is al verstreken, maar de ref laat voortspelen.
  4. tweede helft, minuut 93. Laatste minuut. We zijn de laatste minuut ingegaan. Het lijkt erop dat Club Brugge zijn 2e punt zal sprokkelen. Maar zal het achteraf niet teleurgesteld zijn?
  5. tweede helft, minuut 93. Gemiste kans voor Schrijvers. Schrijvers is net in de ploeg gekomen voor Tau en krijgt meteen dé kans om matchwinnaar te worden. Zijn wreeftrap met links zeilt ontgoochelend ver naast.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Percy Tau eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Sobol wint weer wat seconden door het veld over te steken. Het is zowaar Hazard die ten koste van een gele kaart de Oekraïner moet afstoppen.
  8. Gele kaart voor Eden Hazard van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 92
  9. tweede helft, minuut 91. Mignolet onder de bal. We hebben Mignolet iets te vroeg bewierookt, want nu gaat hij feestelijk onder de bal. De bal blijft wat voor het lege doel hangen, maar Mechele is het eerst op de crime scene om weg te werken.
  10. tweede helft, minuut 90. We zijn in de extra tijd aanbeland. Het is overleven!
  11. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra tijd. .
  12. tweede helft, minuut 88. Slechte communicatie bij Club Brugge, tussen Deli en Mechele. Benzema kan niet profiteren.
  13. tweede helft, minuut 88. Bibberen en beven. Club Brugge moet nog 5 minuten afzien om een nederlaag te vermijden.
  14. tweede helft, minuut 87. Openda er opnieuw uit. Openda stond nauwelijks een kwartier op het veld, maar hij wordt nu weer naar de kant gehaald, ten voordele van Cools.
  15. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Dion Cools erin, Loïs Openda eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Casemiro van Real Madrid. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 85. GOAL: Casemiro met de 2-2. Een ongeluk komt nooit alleen. Op de vrijschop kan Real Madrid meteen toeslaan. Casemiro springt hoger dan Deli en Mignolet is kansloos.
  18. tweede helft, minuut 85. Nu moet Clement toch ingrijpen, want hij is een verdedigende middenvelder kwijt. Eddy Snelders (Sporza).
  19. Tweede gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 84