Ga naar de inhoud
Hazard staat tegenover Meunier.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
16
6
5
0
1
17
2
2
Real Madrid
11
6
3
1
2
14
8
3
Club Brugge
3
6
0
3
3
4
12
4
Galatasaray
2
6
0
4
2
1
14
4
Galatasaray
2
6
0
4
2
1
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
Galatasaray
1
3
0
2
1
1
3
4
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
2
Real Madrid
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
Galatasaray
1
3
0
2
1
0
11
4
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
Paris Saint-GermainReal Madrid
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Anthony Taylor
stadion
Parc des Princes
toeschouwers
46361

Hazard en Real keren met een grote onvoldoende terug uit Parijs

 wo 18 september 2019 22:52
Paris Saint-Germain
einde
3-0
Real Madrid
    1. 60' - Verv. Mauro Icardi door Eric Maxim Choupo-Moting
    2. 70' - Verv. James Rodríguez door Luka Jovic
    3. 90+1' - Doelpunt - Thomas Meunier (3 - 0)
    4. 90+3' - Geel - Juan Bernat
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/19 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    90+1'
    Thomas Meunier
    90+1'
    Thomas Meunier
    3 - 0

    In dezelfde groep als Club Brugge heeft PSG met overtuiging de topaffiche tegen Real Madrid gewonnen. Eden Hazard begon voor het eerst in het basiselftal van Real Madrid, maar was onherkenbaar. Thomas Meunier bekroonde zijn goede match met een late goal.

    PSG - Real Madrid in een notendop:

    • Sleutelmoment: Hier kunnen we enkel een "wat als-vraag" stellen. Wat als de aansluitingstreffer van Benzema niet onterecht was afgekeurd. Voor de rest was PSG namelijk over heel de match dominant.
    • Man van de Match: Di Maria scoorde twee keer, maar dé uitblinker was de onverzettelijke Gueye. De middenvelder is een enorme kuitenbijter met bijzonder goede voeten. Zowel aanvallend als verdedigend.
    • Statistiek: Real Madrid kreeg geen enkele bal tussen de palen als je de twee afgekeurde doelpunten van Real niet meerekent. Dat was niet meer gebeurd sinds het seizoen 2003-2004.

    Di Maria scoort twee keer tegen zijn ex-club

    Voor krakers als dit werd Eden Hazard naar Madrid gehaald en hij kreeg zoals verwacht zijn eerste basisplaats van Zinedine Zidane. Alle ogen waren dus gericht op Eden Hazard. Behalve dan bij de 11 spelers van PSG. Zij keken 70 minuten niet om naar de Rode Duivel. Hij kwam nauwelijks aan de bal en zorgde geen enkele keer voor een flits.

     

    Het verschil met PSG was enorm. De Parijzenaars vonden elkaar met de ogen dicht en waren op alle vlakken beter dan Real. Sneller, zuiverder, directer. Di Maria zorgde voor een verdiende 2-0-voorsprong aan de rust.

     

    Eerst was hij van dichtbij de afwerker van een knappe aanval. Daarna moest iedereen pas echt met de ogen knipperen. Hij maakte gebruik van te veel ruimte om prinsheerlijk binnen te schieten van buiten het strafschopgebied. Courtois trof twee keer geen schuld.

    Hazard wordt gewisseld na typerende actie

    In de tweede helft koos PSG meer voor controle en zelfs dan kon Real niet in de match komen. De laatste actie van Hazard was typerend voor zijn match. Hij had heel veel ruimte op de rechterflank, ging op snelheid wel nog voorbij Meunier, maar dribbelde zich dan onhandig vast voor er enige sprake van dreiging was.

     

    In de 70e minuut werd hij gewisseld door Zidane. Kort daarna werd voor de tweede keer een aansluitingstreffer van Real afgekeurd. De goal van Bale in de eerste helft werd terecht afgekeurd voor handspel, maar de VAR had toch moeten tussenkomen toen Benzema binnen knalde en de vlag onterecht omhoog ging voor buitenspel van Vazquez.

     

    In de extra tijd bekroonde Meunier zijn wedstrijd met een goal. Veelzeggend was het dat de backs van PSG met twee voor Courtois kwamen na een zoveelste balverlies van de Madrilenen. Meunier mocht het van Bernat afwerken. Hij is de 7e Belg die in de Champions League scoort tegen Real. (Goor, Sonck, Van Buyten, Odjidja, Mertens, Carrasco en Meunier.)

    Meunier: "Doelpunt was de kers op de taart"

    "Mijn doelpunt was de kers op de taart", glunderde Thomas Meunier. "Ik moet Bernat bedanken voor zijn assist. Hij was zeer altruïstisch. Het was een prachtige assist."

     

    "Ik heb voor het overige een zeer goeie ploeg gezien ondanks de afwezigheid van onze 3 vedetten voorin. Iedereen heeft hard gewerkt. We stonden er als een blok en we hadden deze week tactisch heel hard getraind."

    Fase per fase

    90+4'

    Laatste fluitsignaal

    PSG wint oververdiend de topaffiche tegen Real Madrid. Hazard was onherkenbaar. Courtois kon er niets aan doen en Meunier bekroonde zijn goede match met een goal.
    90+4' tweede helft
    90+3'
    Paris Saint-Germain
    90+1'
    goal
    Paris Saint-Germain
    3-0
    Real Madrid
    Thomas Meunier
    Paris Saint-Germain
    90+1'

    Meunier zet de kers op de taart: 3-0

    Meunier scoort de 3-0 in de extra tijd. Hij zet de aanval zelf op en rondt hem zelf af omdat Bernat niet egoïstisch is. Real echt met de billen bloot.
    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    89'

    Statistieken

    Het balbezit is in evenwicht. 51 voor PSG, 49 voor Real, maar de schoten op doel zeggen alles. Als je de twee afgekeurde goals van Real niet meetelt, hebben de bezoekers geen enkele bal tussen de palen gekregen. PSG deed dat 4 keer en scoorde er twee.
    85'
    Invaller Choupo-Moting toont zich ook nog. Hij neemt een bal op halve hoogte knap aan en haalt meteen uit. Net naast.
    83'
    82'

    Geel voor Vinicius en Di Maria

    Invaller Vinicius gaat te fel door op Bernat en dat is niet naar de zin van Di Maria. Vinicius krijgt geel voor de tackle. Di Maria voor protest.
    79'

    Daar is Benzema opnieuw

    Benzema is heel laat wakker geschoten, maar is nu opnieuw dicht bij een goal. Hij troeft Meunier af op een prima voorzet van Vazquez. Navas staat aan de grond genageld, maar de bal gaat rakelings naast.
    78'

    Tenzij er ons iets is ontgaan, was de goal van Benzema een 100 procent geldig doelpunt.

    Peter Vandenbempt op Proximus tv
    76'

    Goal Benzema afgekeurd, maar klopt dat?

    Benzema scoort, maar de vlag gaat de lucht in. Vreemd, want Vazquez, maar niet Benzema liep buitenspel. De VAR komt niet tussen. Dit lijkt toch een vergissing.
    74'
    Er gebeurt de laatste minuten nauwelijks iets. PSG blijft makkelijk baas over de match. De inbreng van Jovic en Vazquez heeft niets veranderd.
    73'
    70'
    70'

    Hazard naar de kant na net geen 70 minuten

    De match van Hazard is gedaan. Hij was onzichtbaar en onherkenbaar en dus is de wissel logisch. Vazquez komt hem vervangen.
    67'

    Het is niet de match van Hazard

    Hazard krijgt eindelijk eens ruimte om iets te tonen op de flank. Meunier loopt hij er nog makkelijk af, maar in het strafschopgebied stokt zijn dribbel. Hij acteert echt onherkenbaar en oogt niet helemaal fit.