Ga naar de inhoud
Mark van Bommel (archieffoto) verlaat Zwitserland met een kater.

Uitgerekend een Nederlander schiet de CL-hoop van PSV aan flarden

 di 30 juli 2019 23:58
FC Basel
einde
2-1
PSV
PSV
einde
3-2
BAS
  1. 9' - Doelpunt - Eray Cömert (1 - 0)
  2. 45' - Geel - Trent Sainsbury
  1. 68' - Geel - Steven Bergwijn
  2. 82' - Verv. Taulant Xhaka door Raoul Petretta
UEFA Champions League - speeldag 2 - 30/07/19 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
9'
Eray Cömert
9'
Eray Cömert
1 - 0

Nederland zal al zeker geen dubbele vertegenwoordiger hebben in de groepsfase van de Champions League. PSV beet in de tweede voorronde in het zand bij Bazel, dat met een 2-1-zege de 3-2 uit de heenmatch in Eindhoven uitwiste. Ricky van Wolfswinkel was na een aantrekkelijke match de beul van zijn landgenoten. 

PSV had vorige week al een ontsnappingstruc uit zijn hoed moeten toveren, want pas in de slotminuten kon het een 1-2-achterstand nog ombuigen in een 3-2-overwinning. Dat was geen geruststellende bonus en Bazel rook bloed. Na 9 minuten stond Cömert aan het kanon, al zag vooral PSV-doelman Zoet er niet goed uit.

 

Halfweg het eerste bedrijf kwam PSV vrijwel uit het niets op gelijke hoogte, maar de kopbal van Bruma was wel lekker. Het gaf de bezoekers ook moed, want PSV nam na de 1-1 de touwtjes meer en meer in handen.

 

PSV ging op zoek naar een tweede roos, maar Bergwijn trapte staalhard tegen de paal. Aan de overkant moest PSV natuurlijk ook op zijn hoede zijn, maar de Nederlandse spits Van Wolfswinkel toonde genade met een gemiste kopbalkans.

 

Ondanks die overduidelijke verwittiging liet PSV zich toch nog ringeloren. 20 minuten voor tijd liet Van Wolfswinkel de 2-1 niet liggen.

 

Een ommekeer zoals in de heenmatch zat er uiteindelijk niet in, waardoor het CL-licht van PSV nu al gedoofd is. Het heeft wel nog de Europa League als vangnet, maar moet daar nog twee voorrondes afwerken. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+4' tweede helft
46' tweede helft
45+5' eerste helft
9'
1' eerste helft