90'
Donyell Malen
2 - 3
90'

PSV brengt een goed resultaat mee uit Wit-Rusland. De Nederlandse kampioen kwam pas laat onder stoom bij BATE Borisov en moest na de late gelijkmaker toch nog eens aanzetten in het slot.

PSV liet zich in de openingsfase overdonderen door BATE Borisov, dat een goal eerst (terecht) afgekeurd zag, maar na 10 minuten verdiend op voorsprong kwam. De Nederlanders, met Dante Rigo de hele match op de bank, vonden hun draai maar niet. De Duitse ref Zwayer hielp PSV in het zadel met een goedkope strafschop na hands.

In de 2e helft was de beer wel los en kreeg PSV de ene kans na de andere. Enkel sterspeler Lozano kon er daar eentje van verzilveren. Opdracht volbracht, dacht je dan. Maar PSV werkte zichzelf nog in de nesten. Ouwe getrouwe Gleb bewees ook als invaller zijn waarde, al zag doelman Zoet er niet al te best uit.

Nog voor BATE aan meer kon denken, lag de bal er aan de andere kant een 3e keer in. Een haarscherpe voorzet van Angeliño werd door de opgerukte Malen, ook al een invaller, binnengewerkt.

Zonder Dante Rigo

Dante Rigo was er ook bij in Wit-Rusland, maar de jonge Belg van PSV bleef de hele wedstrijd op de bank. Vorig weekend had de 19-jarige middenvelder PSV nog de zege geschonken in de Nederlandse competitie.