• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zevenklapper voor Manchester City tegen weerloos Schalke 04

  heenwedstrijd 3 - 2
  1. 42' - Doelpunt - Leroy Sané (3 - 0)
  2. 38' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 0)
  3. 35' - Doelpunt strafschop - Sergio Agüero (1 - 0)
  4. 33' - Geel - Jeffrey Bruma
  1. 84' - Doelpunt - Gabriel Jesus (7 - 0)
  2. 79' - Verv. Guido Burgstaller door Cedric Teuchert
  3. 78' - Doelpunt - Phil Foden (6 - 0)
  4. 74' - Verv. Weston McKennie door Hamza Mendyl
  5. 72' - Verv. Aymeric Laporte door Fabian Delph
  6. 71' - Doelpunt - Bernardo Silva (5 - 0)
  7. 69' - Verv. Breel Embolo door Steven Skrzybski
  8. 69' - Geel - Oleksandr Zinchenko
  9. 64' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  10. 64' - Verv. David Silva door Phil Foden
  11. 56' - Doelpunt - Raheem Sterling (4 - 0)
  12. 48' - Geel - Danilo

  Manchester City heeft zich probleemloos bij de laatste acht in de Champions League geschaard. Zonder Vincent Kompany en Kevin De Bruyne walste City meedogenloos over Schalke, dat in het Etihad Stadium liefst 7 goals om de oren kreeg.

  Manchester City - Schalke 04 in een notendop:

  • Sleutelmoment: Stunten in de Champions League, het is dit seizoen al eerder gebeurd. Maar na 3 goals in 7 minuten kort voor de rust wisten ze bij Schalke ook dat een verrassing er niet meer in zat.
  • Man van de match: Hij moet wel erg geprikkeld geweest om te schitteren tegen z’n ex-ploeg, want Leroy Sané speelde een dijk van een wedstrijd. Hij maakte zelf de 3-0 en was met 3 assists na de rust de architect van de 7-0-overwinning.
  • Opvallend: Is het Engelse voetbal aan een heropleving toe op het Europese toneel? Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 zullen er alvast minstens 3 Engelse teams in de kwartfinales van de Champions League staan.

  Schalke halfweg al tegen het canvas

  Schalke hoopte misschien stiekem op een stunt zoals Ajax vorige week tegen Real, maar City zette de bezoekers meteen met de voeten op de grond. Niet zozeer door een karrenvracht aan kansen, wel met een verpletterend veldoverwicht.

   

  Agüero liet al na amper 10 minuten een uitgelezen kans op de 1-0 liggen. Nadien bleven de toeschouwers in het Etihad Stadium wel op hun honger zitten. Pas op het halfuur schoot iedereen weer wakker. Bernardo Silva ging makkelijk onderuit in een duel met Bruma, maar de bal ging toch op de stip. Agüero gaf Fährmann het nakijken met een panenka.

   

  De vernedering voor de Schalke-doelman moest dan nog beginnen. Amper 3 minuten na de 1-0 tikte Agüero zijn 2e van de avond door de benen van Fährmann. Maar vooral het heerlijke hakje van aangever Sterling liet de monden openvallen in Manchester.

   

  City was plots helemaal op toerental. Na een heerlijke doorsteekpass van Zintsjenko pikte ook Sané zijn goaltje mee tegen z’n ex-club. En jawel, ook hij mikte zijn gekruiste schot door de benen van Fährmann.

  Gretig City maakt er doelpuntenfestival van

  De 2e helft leek een slag in de lucht te worden, maar vooral Sané leek er ook na de rust nog zin in te hebben. Zijn eerste kans ging voorlangs, z'n tweede ging binnen maar werd afgekeurd voor buitenspel.
   

  Scoren lukte Sané niet meer en dus kroop hij maar in rol van aangever. Sterling zei dankjewel en nam de voorzet in één tijd op zijn slof. Fährmann wist meteen hoe laat het was, na amper 10 minuten in de 2e helft stond het al 4-0.

   

  De doelpuntenhonger van City was niet te stillen. Sané bleef een gesel voor zijn ex-ploeg en schotelde ook Bernardo Silva een doelpunt voor: 5-0. Na een mooi uitgesponnen aanval bood Sané ook Foden nog zijn 1e CL-goal aan: 6-0. Het orgelpunt was voor een andere invaller, Jesus maakte de demonstratie compleet met de 7-0.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Scheidsrechter Clément Turpin zet na 90 minuten een punt achter de lijdensweg van Schalke 04. Manchester City stoomt na een ware demonstratie door naar de kwartfinales, het won met 7-0.
  3. tweede helft, minuut 88.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Gabriel Jesus van Manchester City. 7, 0.
  5. tweede helft, minuut 84. Doelpuntenfestival gaat onverminderd voort. Manchester City blijft gewoon doorstomen! Jesus haalt in één tijd uit vanaf de rand van de zestien en zet de 7-0 op het scorebord. Op de bank van Schalke zakken ze steeds verder weg.
  6. tweede helft, minuut 81.
  7. tweede helft, minuut 79. Foden botst op Fährmann. Eén goal is geen goal denkt Foden en dus waagt hij nog maar eens z'n kans met een stevige knal. Fährmann kan eindelijk eens tonen dat hij ook wel degelijk knappe reddingen in huis heeft.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij FC Schalke 04, Cedric Teuchert erin, Guido Burgstaller eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Phil Foden van Manchester City. 6, 0.
  10. tweede helft, minuut 78. Nog een uppercut voor Schalke. Schalke moet de kelk tot op de bodem ledigen. Sané breit een vervolg aan z'n indrukwekkende wedstrijd met een knappe assist voor Foden en die pikt z'n 1e CL-goal mee. Het staat 6-0!
  11. tweede helft, minuut 78.
  12. tweede helft, minuut 75. De wedstrijd bloedt langzaam dood. Daar doen ook de wissels aan beide kanten geen goed aan. .
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij FC Schalke 04, Hamza Mendyl erin, Weston McKennie eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester City, Fabian Delph erin, Aymeric Laporte eruit
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Bernardo Silva van Manchester City. 5, 0.
  16. tweede helft, minuut 70. Bernardo Silva maakt er 5-0 van! Het wordt nog wat pijnlijker voor het weerloze Schalke. Na een mooi uitgesponnen aanval legt Sané de bal terug naar Bernardo Silva en die geeft Fährmann voor de 5e keer het nakijken.
  17. tweede helft, minuut 69. Ook bij Schalke achten ze nu de tijd rijp voor een wissel. Skrzybski mag nog even meedoen, voor Embolo zit het erop.
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij FC Schalke 04, Steven Skrzybski erin, Breel Embolo eruit
  19. Gele kaart voor Oleksandr Zinchenko van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 69