• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meesterlijke Ronaldo loodst Juve met hattrick naar kwartfinales

  einde
  30
  heenwedstrijd 0 - 2
  1. 27' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Vitolo
  2. 86' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (3 - 0)
  3. 85' - Geel - José María Giménez
  4. 80' - Verv. Mario Mandzukic door Moise Kean
  5. 77' - Verv. Santiago Arias door Vitolo
  6. 73' - Geel - Juanfran
  7. 67' - Verv. Leonardo Spinazzola door Paulo Dybala
  8. 64' - Geel - Federico Bernardeschi
  9. 57' - Verv. Thomas Lemar door Ángel Correa
  10. 48' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 0)
  27'Cristiano Ronaldo1 - 0
  48'Cristiano Ronaldo2 - 0
  86'Cristiano Ronaldo3 - 0

  Juventus heeft een aartsmoeilijke Champions League-opdracht toch nog tot een goed einde kunnen brengen. Na de 2-0-nederlaag in de heenmatch tegen Atletico stond Cristiano Ronaldo op in de terugwedstrijd: met een hattrick dirigeerde hij zijn Juve naar de kwartfinales.

  Het journaal laat met o.a. de hattrick van Ronaldo tegen Atletico Madrid

  Video player inladen ...

  Juventus - Atletico Madrid kort samengevat

  • Sleutelmoment: Kort voor het halfuur ziet het ernaar uit dat Juventus nooit door de afweer van Atletico zal geraken. Plots knikt Cristiano Ronaldo een voorzet tegen de touwen en is alles weer mogelijk voor de Oude Dame.
  • Man van de Match: Kon hij het nog? Ronaldo had voor vanavond nog maar één goaltje achter zijn naam staan in deze Champions League, maar met een onnavolgbare prestatie en een hattrick toonde de Portugees nogmaals zijn klasse.
  • Opvallend: Atletico Madrid had in zijn laatste vijf wedstrijd geen doelpunt geslikt en Juventus had in Europa nog nooit een dubbele achterstand opgehaald. Die twee statistieken mogen dus in de prullenmand.

  Ronaldo helpt Juventus over dood punt...

  Er was werk aan de winkel voor Juve en de thuisploeg probeerde meteen een storm te ontketenen. Het Turijnse geblaas leverde ook een snel doelpunt op, maar de 1-0 van Chiellini telde niet omdat Ronaldo een overtreding had begaan op doelman Oblak. Die tegenslag sloeg de wind uit de zeilen van Juventus.

   

  Atletico was niet gekomen om aan te vallen en kon zich daarna helemaal organiseren. Wat Juventus ook probeerde, er was geen doorkomen aan en stilaan zag je de Italianen moedeloos worden. Godin en Gimenez kopten achterin alles weg, tot Ronaldo zijn moment gekomen achtte. Plots zweefde de Portugees aan de tweede paal een voorzet van Bernardeschi binnen, pas zijn tweede goal in de Champions League dit seizoen.

   

  De sfeer in het Allianz Stadium sloeg om, want iedereen in zwart en wit geloofde plots weer in de ommekeer. De Oude Dame drukte de bezoekers plat, al bleven echt grote kansen uit. Ronaldo knikte nog eens naast en een omhaal van de uitstekende Bernardeschi belandde in het publiek. Atleti versierde één kansje, Morata kopte over.

  ... en maakt het eigenhandig af na de rust

  De tweede helft kon niet beter beginnen voor Juventus. Oblak leek een nieuwe kopstoot van Ronaldo nog net weg te klauwen, maar de doellijntechnologie had geen sympathie voor de Sloveense doelman. De 2-0 deed de twijfel helemaal toeslaan bij een zo al redelijk zwak Atletico Madrid.

   

  Simeone voelde dat zijn ploeg vers bloed nodig had en probeerde zijn team met Vitolo en Correa aanvallend wat meer tanden te geven. De fratsen van Diego Costa werden voorin bij de Madrilenen node gemist. Bij Juventus kwamen Dybala en nieuwe ster Kean erin, maar Allegri liet zijn elftal toch vooral bedachtzaam spelen. Een doelpunt van Atletico betekende immers dat Juve er nog eens twee moest maken.

   

  Het potje schaak werd een paar minuten voor affluiten beslecht. Bernardeschi dartelde de zestien meter in en werd aangetikt door Correa. Scheids Kuipers wees naar de stip en Cristiano Ronaldo mocht de penalty nemen. Geen twijfel bij de grootmeester, die zijn hattrick volmaakte en Juventus door een klein gaatje naar de kwartfinale trapte.

  Fase per fase

  1. Afgelopen!

   Het grote gelijk van Cristiano Ronaldo! Juventus poetst de 2-0 uit de heenwedstrijd weg met een hattrick van zijn Portugese halfgod en kegelt een matig Atletico uit de Champions League. Weer een mirakel voor in het lijstje.
  2. Atletico probeert een slotoffensief op poten te zetten, maar komt hier zwakjes voor de dag. Het zit er niet meer in.
  3. Ronaldo versiert een vrije trap en even later sleept Can er een hoekschop uit. Juventus gebruikt slim al zijn metier om de wedstrijd uit te spelen.
  4. We krijgen vijf minuten toegevoegde tijd. Zit er nog een kronkel in deze match?
  5. Vooraf zag alles er zo goed uit voor Atletico, en kijk nu. Ze hebben nog een handvol minuten om een goaltje te maken en Juventus alsnog te wippen. Verlengingen zijn uitgesloten.
  6. Hattrick voor Ronaldo!

   Na een opstootje mag Ronaldo eindelijk schieten. Hij stuurt Oblak de verkeerde kant uit en geeft Juventus het voordeel. Is deze hattrick genoeg voor plaatsing?