• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moedig Dortmund probeert het nog, maar Kane schiet Spurs naar kwartfinale

  heenwedstrijd 0 - 3
  1. 83' - Verv. Christian Eriksen door Danny Rose
  2. 74' - Verv. Marco Reus door Thomas Delaney
  3. 71' - Verv. Son Heung-Min door Erik Lamela
  4. 62' - Verv. Marius Wolf door Jacob Bruun Larsen
  5. 62' - Verv. Raphaël Guerreiro door Christian Pulisic
  6. 55' - Verv. Harry Winks door Eric Dier
  7. 48' - Doelpunt - Harry Kane (0 - 1)
  48'Harry Kane0 - 1

  Tottenham heeft voor de 2e keer in zijn geschiedenis de kwartfinales van de Champions League bereikt. Dortmund deed er na de 3-0-nederlaag uit de heenmatch nog alles aan in eigen stadion, maar de goal van Kane was de doodsteek voor de Duitsers.

  Dortmund-Tottenham in een notendop

  • Sleutelmoment: Halverwege de 1e helft staat Hugo Lloris plots in een schiettent. Tottenham overleeft het Duitse offensief en belet zo dat Dortmund plots weer gaat hopen in een mirakel.
   
  • Man van de Match: Hugo Lloris was gewoonweg niet te passeren vandaag, iets wat hij vooral in de 1e helft in overvloed toonde. Samen met opnieuw een sterke Jan Vertonghen was hij de hoofdverantwoordelijke voor de 2e clean sheet voor Tottenham tegen Dortmund.

   

  • Statistiek: Met zijn 24e Europese doelpunt is Harry Kane topschutter aller tijden voor Tottenham.

  Kane doet Duitse boeken dicht

  Dortmund had in Londen 1 sterke helft afgewisseld met 1 heel zwakke. Hierdoor keek het tegen een bijna onmogelijke berg aan, die het toch met veel goeie moed én een heel aanvallende opstelling probeerde te beklimmen.

   

  Tottenham wou of kon zich alleen maar beperken tot tegenhouden. In het geval van Lloris was dat zelfs letterlijk, want hij moest zijn vuisten meermaals tegen een uithaal van Dortmund zetten. Geen schoonheidsprijs voor de Spurs dus, maar toen het bij de rust nog 0-0 stond, leek de hoofdprijs wel dichtbij.

   

  Dortmund had in de 1e helft veel gegeven en betaalde daar na de rust ook een prijs voor. De defensie liet nu wel een steekje vallen. Sissoko vond de vrijstaande Kane, die zo'n buitenkansje natuurlijk niet liet liggen.

   

  Het was meteen het einde van de match. Dortmund moest nu 5 keer scoren en dat zat er natuurlijk niet in. Het laatste halfuur was voor beide teams een verplicht nummertje, al voelde dat voor Tottenham wellicht minder vervelend aan.

  Reacties van de Belgen:

  Witsel: "Onze dominante manier van spelen was tijdje geleden"

  Vertonghen: "Mij hoor je niet zeggen dat ik Ajax wil treffen na hun prestatie in Madrid"

  Alderweireld: "Mooi voor Spurs én voor Ajax"

  Tweets over de match:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. EINDE: Tottenham naar de kwartfinales. Het was al meer dan een halfuur duidelijk, na de goal van Harry Kane. Het was zowat de enige kans voor Tottenham in de hele match, maar de Spurs deden het meeste werk al in de heenmatch.
  3. tweede helft, minuut 91. Nog eens een goeie cross van Aurier waar Lamela zich naartoe kan gooien aan de 2e paal. Pulisic is goed meegelopen en zit er nog met een schoen tussen.
  4. tweede helft, minuut 91. 2 minuten extra tijd. De Nederlandse scheidsrechters doen het volledig volgens het boekje. Er komen nog 2 overbodige minuten bij.
  5. tweede helft, minuut 89. Lloris onklopbaar. Lloris blijft tot het einde bij de pinken. Alcacer kan de pil nog enigszins vergulden voor Dortmund, maar hij vindt het gaatje tussen de benen van de Fransman niet.
  6. tweede helft, minuut 85. "Auf Wiedersehen!". De Engelse fans amuseren zich in het stadion. "Auf Wiedersehen!" tarten ze de fans van Dortmund met hun gezangen.
  7. tweede helft, minuut 84. Tottenham heeft op een tegenaanval zich op een 2e doelpunt. De voorhoede van de Spurs verprutst het.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Danny Rose erin, Christian Eriksen eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Een onzichtbare Eriksen wordt naar de kant gehaald ten koste van Rose. Beide trainers hebben nu 3 keer gewisseld.
  10. tweede helft, minuut 80. Sissoko lijkt zich vast te dribbelen in het strafschopgebied en hoopt daar een strafschop aan over te houden. Makkelie doet er niet aan mee.
  11. tweede helft, minuut 78.
  12. tweede helft, minuut 76. Alderweireld let even niet op en zo kan Pulisic helemaal alleen koppen op voorzet van Delaney. De Amerikaan doet er te weinig mee.
  13. tweede helft, minuut 75. Het is intussen al een tijdje met een vergrootglas zoeken naar kansen in deze wedstrijd.
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thomas Delaney erin, Marco Reus eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Marco Reus wordt na een sterke wedstrijd naar de kant gehaald. Delaney is de laatste wissel voor Favre.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Erik Lamela erin, Son Heung-Min eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Ook Lamela wordt nog wat speeltijd gegund en Son krijgt dan weer wat rust.
  18. tweede helft, minuut 70.
  19. tweede helft, minuut 67. Verplicht nummertje. Het verse bloed heeft niet voor een schokeffect gezorgd. De resterende speeltijd heeft veel weg van een verplicht nummertje. Voor beide partijen.
  20. tweede helft, minuut 62. Dubbele wissel. Favre probeert het toch nog, of hij laat al wat spelers rusten met het oog op de competitie. Wolf en Guerreiro gaan eruit, Bruun Larsen en Pulisic komen erin.