• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Keizer Messi scoort en laat scoren tegen dapper Lyon (VIDEO)

  heenwedstrijd 0 - 0
  1. 45+4' - Geel - Moussa Dembélé
  2. 34' - Verv. Anthony Lopes door Mathieu Gorgelin
  3. 33' - Geel - Marçal
  4. 31' - Doelpunt - Philippe Coutinho (2 - 0)
  5. 17' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (1 - 0)
  1. 86' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (5 - 1)
  2. 83' - Verv. Sergi Roberto door Nélson Semedo
  3. 81' - Doelpunt - Gerard Piqué (4 - 1)
  4. 78' - Doelpunt - Lionel Messi (3 - 1)
  5. 77' - Verv. Ferland Mendy door Maxwel Cornet
  6. 74' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  7. 73' - Verv. Memphis Depay door Bertrand Traoré
  8. 70' - Verv. Philippe Coutinho door Ousmane Dembélé
  9. 58' - Doelpunt - Lucas Tousart (2 - 1)
  10. 49' - Geel - Clément Lenglet

  Barcelona heeft zich in de terugwedstrijd van de 1/8e finales van de Champions League niet laten verrassen in eigen huis. De Catalanen lieten Lyon nog even in de waan in de tweede helft, maar Messi stelde de kwalificatie veilig met twee goals en twee assists.

  Barcelona-Lyon in een notendop

  • Sleutelmoment: Tousart brengt met de aansluitingstreffer in minuut 58 weer vuur in het spel van Lyon, maar twintig minuten later legt Messi de bezoekers eigenhandig aan banden met een weergaloze goal: het begin van het eind voor Lyon.
  • Man van de match: Lionel Messi toonde zich vanavond alweer de keizer van Camp Nou. De Argentijn dirigeerde Barça met twee assists en twee goals naar een klinkende zege en de kwartfinales.
  • Opvallend: Als de een schittert, kan de ander niet op zich laten wachten. Cristiano Ronaldo schoot Juventus gisteren met een hattrick naar de kwartfinales, vanavond antwoordde Messi met een even glansrijke prestatie.
  • Bekijk de doelpunten.

  Zwak Lyon legt Barcelona weinig in de weg in eerste helft

  Lyon betrad Camp Nou met goede moed en boordevol vertrouwen na de
  puike prestatie in het eigen stadion, maar Barcelona was niet zinnens de Fransen tijd te geven om te dromen. In een kolkende beginfase mochten de bezoekers doelman Lopes op beide knieën danken, want de Fransman had dan al tot twee keer toe het openingsdoelpunt verijdeld.

   

  Als het zo niet lukt, gooien we het maar over een andere boeg, dachten ze bij
  Barça, en dus liet Suarez zijn rechtervoet in de zestien sluw beroeren door een
  naïeve Denayer. Messi toverde vanaf elf meter een panenka uit z’n sloffen, Barcelona stond verdiend op voorsprong: 1-0.

   

  Een kaakslag voor Lyon, dat meteen daarna een tweede opdoffer kreeg te verwerken. Doelman Lopes -bezig aan een wereldpartij- moest na een botsing met Coutinho vroegtijdig naar de kant. De koppige Fransman bleef wel nog even staan, slikte de 2-0 van diezelfde Coutinho en gaf er dan alsnog de brui aan.

   

  In het laatste kwartier voor de koffie hadden Messi én Suarez nog de 3-0 aan de voeten, maar wisseldoelman Gorgelin liet zien niet voor zijn ploegmaat te moeten onderdoen. Barcelona zat bij de rust wel op rozen: 2-0.

  Messi dooft korte Franse opflakkering uit met goal en assists

  De thuisploeg kwam nog goed uit de kleedkamer, maar nadat Messi de 3-0 opnieuw  had laten liggen, luwde de Catalaanse storm. Lyon kwam meer in meer z'n spel, maar kansen hadden de bezoekers niet, tot Tousart op een diefje de 2-1 binnen pegelde. 

   

  Lyon rook bloed en drukte een weifelend Barcelona achteruit, maar verder dan een kopballetje van Marçal raakten de bezoekers niet meer. Fekir en co vocht nog met de moed der wanhoop, maar toen Messi een kwartier voor tijd z'n duivels ontbond, was het kalf verdronken voor de Fransen.

   

  De kleine Argentijn schudde een fantastische dribbel en dito goal uit zijn voeten, en stuurde even later eerst Piqué op weg naar de 4-1. Ook invaller Dembélé mocht profiteren van de grootse Argentijnse vista: 5-1 en Barça zeker van de kwalificatie.

   

  Zo verslaat Barcelona Lyon - dat terug mag kijken op een mooie Europese campagne - met 5-1 en stoot het als enige Spaanse ploeg door naar de kwartfinales. Voor het team van Valverde zit de treble er nog steeds in want in La Liga is Barça onaantastbaar en bovendien spelen de Catalanen ook nog de finale van de Copa del Rey tegen Valencia op 25 mei.

  Fase per fase

  1. einde, 23 uur . Einde wedstrijd. Na de snelle aansluitingstreffer van Tousart dacht Lyon nog even aan de kwalificatie, maar dat was zonder keizer Messi gerekend. In het laatste half uur ontnam de kleine Argentijn de Franse harten alle hoop met twee assists en een goal. Barcelona, dat Lyon uiteindelijk nog vijf goals aansmeerde, stoot zo door naar de kwartfinales van de Champions League.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Twee minuten extra. Doet Barça er nog eentje bij, of hebben de Catalanen genade voor dit moegestreden Lyon?
  4. tweede helft, minuut 89. Nummer vijf! Camp Nou was nog niet uitgevierd, of de Catalaanse supporters mochten nog eens juichen. Dembélé pegelde een counter door de benen van Gorgelin, de assist kwam alweer van de kleine Argentijnse keizer.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Ousmane Dembélé van FC Barcelona. 5, 1.
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Nélson Semedo erin, Sergi Roberto eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Daar is de 4-1 al! Messi lijkt zich vast te lopen in de zestien van Lyon, maar toont dan nog meer eens een staaltje van zijn ongelooflijke vista en bedient een inlopende Piqué op grandioze wijze. De verdediger heeft maar binnen te tikken: 4-1. De kwalificatie is binnen voor Barça.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Gerard Piqué van FC Barcelona. 4, 1.
  9. tweede helft, minuut 80. Messi verlost Barcelona! De Argentijn doet Camp Nou zuchten van opluchting. Messi zet twee verdedigers in de wind en besluit met z'n mindere rechter. Gorgelin beroert de bal nog met een vingertop, waardoor het leer tergend traag -en via de binnenkant van de paal- de doellijn overschrijdt: 3-1!
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Lionel Messi van FC Barcelona. 3, 1.
  11. tweede helft, minuut 78. Elf tegen tien. Mendy strompelt naar de zijkant. Kan Barcelona profiteren van de numerieke meerderheid?
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Olympique Lyon, Maxwel Cornet erin, Ferland Mendy eruit
  13. tweede helft, minuut 76. De Franse dokter heeft vandaag veel werk, want ook Mendy lijkt na een tackle van Sergi Roberto niet meer verder te kunnen. Moet Lyon-coach Genesio al z'n derde wissel uitvoeren?
  14. tweede helft, minuut 75. Werkmieren. Valverde én Genesio besluiten wat meer werkkracht in hun team te pompen. De Barça-coach zet zijn geld op Vidal en Dembélé, de Lyon-trainer kiest voor Bertrand Traoré.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij FC Barcelona, Arturo Vidal erin, Arthur eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Olympique Lyon, Bertrand Traoré erin, Memphis Depay eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Sterke N'Dombele. Het recuperatievermogen van N'Dombele is ook vandaag weer van een hoog niveau. De jonge Fransman haalt voor de zoveelste keer de angel uit een Spaanse aanval, deze keer is Messi de pineut met dienst.
  18. tweede helft, minuut 71. Barça lijkt wakker geschrokken. Messi en Alba hadden iets moois in gedachten, maar de volley van de Argentijn wordt in corner afgeblokt. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij FC Barcelona, Ousmane Dembélé erin, Philippe Coutinho eruit