• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Met goal en assist helpt Vertonghen Tottenham aan glansrijke uitgangspositie

  terugwedstrijd 1 - 0
  1. 12' - Geel - Serge Aurier
  1. 90+1' - Verv. Moussa Sissoko door Victor Wanyama
  2. 90' - Verv. Son Heung-Min door Erik Lamela
  3. 88' - Verv. Jadon Sancho door Raphaël Guerreiro
  4. 87' - Verv. Christian Pulisic door Jacob Bruun Larsen
  5. 86' - Doelpunt - Fernando Llorente (3 - 0)
  6. 84' - Verv. Lucas Moura door Fernando Llorente
  7. 83' - Doelpunt - Jan Vertonghen (2 - 0)
  8. 77' - Verv. Dan-Axel Zagadou door Marcel Schmelzer
  9. 53' - Geel - Thomas Delaney
  10. 47' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 0)

  Tottenham staat met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Jan Vertonghen vertolkte een glansrol in de 3-0-zege tegen Borussia Dortmund.

  Tottenham - Dortmund in een notendop

  • Man van de Match: Jan Vertonghen was de spilfiguur in de aanvalsgolven van Tottenham na de rust. Eerst gaf hij een fantastische assist aan goalgetter Son. Daarna zette hij zijn eigen naam op het scorebord bij de 2-0.

  • Statistiek: Voor Vertonghen is het zijn 1e goal in een half jaar voor Tottenham. Het was geleden van de openingsspeeldag in de Premier League dat Vertonghen tegen Newcastle scoorde voor de Spurs.

  • Sleutelmoment: Op slag van rust houdt Lloris de koppende Zagadou van de openingsgoal. Daarna versierde Dortmund nauwelijks nog kansen.

  Dortmund ligt boven voor de rust

  Kane en Alli bij Tottenham, Reus en Alcacer bij Dortmund. Wembley stond bol van de afwezigheden. Was dat de reden voor de brilscore bij de rust?

   

  Dortmund bokste de beste kansen in elkaar voor de koffie. Pulisic trapte recht op Lloris, een foutloze Witsel deed hetzelfde met een grondscherend schot. 

   

  Op slag van rust behoedde Lloris Tottenham voor een koude stortdouche bij een kopbal van Zagadou. De Spurs konden daar niet veel tegenover stellen. Son dwong Bürki wel tot een scherpe voetreflex met een venijnige voorzet-schot.

  Vertonghen ontbindt zijn duivels

  De koffie deed wonderen bij Tottenham. Na 2 minuten krulde Vertonghen de bal heerlijk tot bij Son, die in één tijd naast Bürki binnentikte. Dortmund geraakte verlamd, Tottenham speelde bevrijd.

   

  Vooral Vertonghen blonk uit in zijn offensieve acties. In vrijwel elke gevaarlijke aanval had de Rode Duivel een voet.

   

  7 minuten voor tijd kreeg Vertonghen wat hij verdiende: hij ramde een voorzet van Aurier onhoudbaar tegen de touwen. Invaller Llorente deed het licht daarna helemaal uit bij Dortmund met een kopbal.

  Vertonghen: "Op Wembley scoren in Champions League is speciaal"

  Jan Vertonghen glunderde na zijn ijzersterke prestatie: "Dortmund speelde beter dan wij in de eerste helft, maar in de tweede helft draaiden we de rollen om."

   

  "Die vroege goal na de rust hielp ons. Dortmund was blij met de 1-0-tussenstand, waardoor wij nog meer konden aanvallen."

   

  Vertonghen bekroonde zijn uitstekende match met een goal 7 minuten voor tijd. "Het is mijn eerste goal sinds de openingsspeeldag in de Premier League tegen Newcastle. Op Wembley scoren in de Champions League is heel speciaal." 

   

  Son, die andere uitblinker, strooide met lof voor Vertonghen. "Technisch is Jan ongelooflijk. Hij kan op iedere positie uit de voeten. Zijn voorzet was geweldig, ik moest de bal gewoon binnentikken. Ik ben ook heel blij voor Jan dat hij gescoord heeft, dat verdient hij."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Victor Wanyama erin, Moussa Sissoko eruit
  3. tweede helft, minuut 91. 2 minuten extra. Guerreiro haalt zijn penseel tevoorschijn en schildert de bal net naast de winkelhaak buiten. We krijgen 2 minuten extra speeltijd.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Erik Lamela erin, Son Heung-Min eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Borussia Dortmund, Raphaël Guerreiro erin, Jadon Sancho eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jacob Bruun Larsen erin, Christian Pulisic eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Llorente doet licht uit bij Dortmund. Van dichtbij kopt de pas ingevallen Llorente een hoekschop binnen. Game over voor Borussia Dortmund?
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Fernando Llorente van Tottenham Hotspur. 3, 0.
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 85.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Fernando Llorente erin, Lucas Moura eruit
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Jan Vertonghen van Tottenham Hotspur. 2, 0.
  14. tweede helft, minuut 83. Vertonghen bekroont match met goal. Vreugde-explosie bij Jan Vertonghen. Hij ramt een voorzet van Aurier onhoudbaar tegen de touwen. Tottenham op rozen.
  15. tweede helft, minuut 80. Llorente staat te popelen om in te vallen bij Tottenham. Pochettino heeft nog altijd niet gewisseld, 10 minuten voor tijd.
  16. tweede helft, minuut 78. De geelhemden blijven als lammetjes achter de feiten aanhollen. Grijpt Tottenham zijn kans om de kloof nog uit te diepen?
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Marcel Schmelzer erin, Dan-Axel Zagadou eruit