Ga naar de inhoud
PSG doet een uitstekende zaak op het veld van Manchester United.

PSG haalt Manchester United in Europa van zijn wolk

 di 12 februari 2019 23:57
Manchester United
einde
0-2
Paris Saint-Germain
  1. 11' - Geel - Presnel Kimpembe
  2. 19' - Geel - Julian Draxler
  3. 26' - Geel - Paul Pogba
  4. 30' - Geel - Ashley Young
  5. 34' - Geel - Juan Bernat
  6. 45+4' - Verv. Jesse Lingard door Alexis Sánchez
  1. 50' - Geel - Victor Lindelöf
  2. 53' - Doelpunt - Presnel Kimpembe (0 - 1)
  3. 60' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 2)
  4. 62' - Geel - Dani Alves
  5. 75' - Verv. Marco Verratti door Leandro Paredes
  6. 81' - Verv. Ángel Di María door Colin Dagba
  7. 84' - Verv. Marcus Rashford door Romelu Lukaku
  8. 87' - Geel - Ander Herrera
  9. 89' - Geel 2 - Paul Pogba
  10. 90+2' - Geel - Luke Shaw
UEFA Champions League - speeldag 1 - 12/02/19 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
53'
Presnel Kimpembe
0 - 1
Presnel Kimpembe
53'
60'
Kylian Mbappé
0 - 2
Kylian Mbappé
60'

De Champions League is de Premier League niet voor Ole Gunnar Solskjær en Manchester United. Op Old Trafford botste een vrij kansloos United op PSG, dat met 0-2 de heenmatch in de achtste finales won. Kimpembe en Mbappé legden rond het uur de eindstand vast. 

Kaartenfestival in gesloten eerste helft

PSG was nochtans flink gehavend naar Engeland gekomen. Neymar, Cavani en Meunier waren niet beschikbaar en door de wedergeboorte van Man United keken we tegen een bijzonder boeiend treffen aan. Beide ploegen probeerden elkaar te verstikken met felle en hoge druk.

 

Het was de thuisploeg die er als eerste onderuit wist te komen. Een plotse schuine knal van Rashford kon Buffon niet verrassen, een lekkere dribbel van Pogba evenmin. Tussendoor moest scheidsrechter Orsato wel voortdurend ingrijpen met gele kaarten. Kimpembe, Pogba en vooral Young, die Di Maria tegen de steentjes beukte, flirtten in een potige eerste helft zelfs al met een tweede karton.

 

Mbappé was lang onzichtbaar en kon zich pas rond het halfuur manifesteren. Het jonge natuurgeweld rende als een wervelwind voorbij de logge Lindelöf, maar echte doelkansen sproten uit zijn spurtjes niet voort. Vlak voor de rust moest United wel een dubbele opdoffer incasseren: buitenspelers Martial en Lingard vielen uit.

PSG schudt Man United simpel van zich af

Manchester United zette Sanchez en Mata op de flanken, maar zij konden weinig uitrichten. Het was immers Paris Saint-Germain dat het laken naar zich toe trok. De kopbal van Mbappé, gered door De Gea, was een eerste waarschuwing en meer kwamen er niet. Kimpembe liep de hoekschop die volgde binnen voor 0-1.

 

PSG stoomde door en een afgeweken volley van Dani Alves botste maar net naast de paal. Het was slechts uitstel, want de bezoekers zetten een geweldige aanval op en Di Maria schotelde Mbappé de 0-2 voor met een op de millimeter precieze voorzet. De Argentijn, genadeloos uitgejouwd tegen zijn ex-club, haalde zijn gram met twee assists. De Gea voorkwam met twee reflexen dat Mbappé en Bernat er een bolwassing van maakten.

 

Toch klonk er enkel nog Frans gezang in Old Trafford. "On est chez nous" rolde van de banken terwijl PSG de bal ongrijpbaar maakte en die van Man United te kakken zette met enkele trucjes. Een gefrustreerde Pogba pakte zijn tweede geel en mist de terugmatch. Lukaku kreeg tien minuutjes, maar kon in een gebroken ploeg eigenlijk niks klaarmaken.

 

Manchester United lijdt na elf ongeslagen wedstrijden dus zijn eerste nederlaag onder Ole Gunnar Solskjaer en moet zijn meerdere erkennen in het PSG van Thomas Tuchel. De Duitser verraste met zijn gedwongen aangepaste opstelling, maar haalde zijn gelijk en staat met anderhalf been in de kwartfinale.

Fase per fase

90+5'

Einde!

Paris Saint-Germain heeft Manchester United weer met de voetjes op de grond gezet. Kimpembe en Mbappé smeerden Solskjaer z'n eerste nederlaag aan: 0-2.
90+4' tweede helft
90+4'
Natuurlijk moet niet al het goede werk van Solskjaer in de vuilbak, maar het Parijse olé-geroep moet echt wel pijn doen. Man United komt in de toegevoegde tijd niet eens meer aan de bal.
90+2'
Ook Shaw pakt nog een kaart voor een gefrustreerde overtreding. Dat kan er ook nog wel bij.
90+2'
Manchester United
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
89'
Manchester United
89'
Pogba maakt zich druk omdat Orsato een overtreding heeft gezien, maar hij raakt Alves echt wel hard en laat. Young komt mekkeren, maar het mag niet baten: Pogba mag inrukken.
87'
Manchester United
87'
Ongelooflijk sterk hoe PSG hier in een onuitgegeven opstelling les geeft aan Man United. Herrera knabbelt aan de enkels van Mbappé en krijgt geel. Dat was toch al een poosje geleden.
85'
Sanchez kan zijn astronomische loon ook vanavond niet rechtvaardigen. Hij geeft de bal zomaar af aan Kehrer, de doublure van Meunier op rechtsachter.
84'
wissel
83'

Lukaku komt!

Romelu Lukaku mag nog proberen om te redden wat er te redden valt. Kan onze Belgische tank iets forceren?
82'
Kuitenbijter Herrera zorgt voor de twee schotjes van Man United na de rust. Dat zegt eigenlijk genoeg.
81'
Met twee assists tegen zijn ex-ploeg kan Di Maria tevreden zijn. Dagba vervangt de spichtige Argentijn.
81'
wissel
80'
We zien eerlijk gezegd niet hoe Man United hier nog een doelpunt kan maken, laat staan deze wedstrijd op zijn kop zal kunnen zetten. PSG heeft de totale controle over het gebeuren.