• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen spektakel en geen goals in matige Liverpool-Bayern

  terugwedstrijd 3 - 1
  1. 28' - Geel - Joshua Kimmich
  1. 90+1' - Verv. Serge Gnabry door Rafinha
  2. 88' - Verv. James Rodríguez door Renato Sanches
  3. 81' - Verv. Kingsley Coman door Franck Ribéry
  4. 76' - Verv. Roberto Firmino door Divock Origi
  5. 76' - Verv. Naby Keïta door James Milner
  6. 55' - Geel - Jordan Henderson

  Het kan nog altijd alle kanten uit in de Champions League-confrontatie tussen Liverpool en Bayern München. De heenwedstrijd op Anfield eindigde op een scoreloos gelijkspel.

  Liverpool - Bayern München in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het einde moet de stilaan ingedommelde Neuer plots nog eens vol aan de bak op een gevaarlijke kopbal van Mané. Met een knappe reflex kan hij eindelijk nog eens de nul houden voor Bayern.
  • Man van de match: Niet de spelers, maar de Liverpool-supporters zorgden voor spektakel op Anfield Road. Hun indrukwekkende "You'll never walk alone" overstemde voor de aftrap zelfs de CL-hymne.
  • Opvallend: Bayern München is pas de tweede ploeg die er dit seizoen in slaagt om Liverpool het scoren te beletten op Anfield. Enkel Manchester City had dat klusje al voor elkaar gekregen.

  Liverpool en Bayern schuwen de risico’s

  Zinderende sfeer op Anfield, maar het enthousiasme op de tribunes sloeg niet over op het veld. Zowel Liverpool als Bayern predikten voorzichtigheid. De weinige kansen vielen dan ook uit de lucht. Salah besloot na een knappe pass van Henderson op Neuer. Aan de overkant voorkwam Alisson tot z’n eigen verbazing een owngoal van Matip.

   

  Niet veel later bracht Alisson diezelfde Matip op zijn beurt in de problemen, maar Coman vergat de fouten af te straffen. Ook Liverpool miste efficiëntie, Salah kopte naast op een voorzet van Alexander-Arnold. 

   

  De beste kansen waren uiteindelijk wel voor de thuisploeg in het slotkwartier van de 1e helft. Mané had de 1-0 aan z’n voet na een afgeweken schot van Keita, maar mikte in de draai naast. Ook zijn retro - na alweer een afgeweken knal van Keita - landde niet tussen de palen. Het schot van Matip na een knappe combinatie tussen Salah en Firminho was hetzelfde lot beschoren.

  Neuer voorkomt late treffer van Mané

  Bayern kwam nauwelijks in de problemen, maar legde zelf ook weinig op de mat. Enkel Gnabry liet af en toe fraaie dingen zien. Op het uur ging zijn verre knal rakelings over doel.

   

  Het was slechts een opflakkering in een kansarme 2e helft. Liverpool probeerde het wel, maar kon Neuer amper het vuur aan de schenen leggen. Toen Salah dan toch eens voorbij Alaba ging, liep hij pardoes tegen Wijnaldum aan.

   

  In het slotkwartier mocht ook Origi nog even meedoen, maar ook hij kon het verschil niet maken. Dat deed Mané kort voor het einde bijna nog wel. Hij nam de heerlijke voorzet van Robertson dankbaar in ontvangst, maar Neuer hield de nul met een al even knappe reflex op de kopbal van de Senegalees.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. De kraker tussen Liverpool en Bayern München heeft de verwachtingen niet ingelost. De beste kansen waren wel voor Liverpool, maar gescoord werd er niet.
  3. tweede helft, minuut 92. Voor Gnabry zit de wedstrijd erop. De uitblinker bij Bayern wordt vervangen door Rafinha. Intussen zijn er nog 3 van de 4 minuten extra tijd te gaan. De wedstrijd dreigt te eindigen zoals ie begonnen was, op 0-0.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Bayern München, Rafinha erin, Serge Gnabry eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Bayern München, Renato Sanches erin, James Rodríguez eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Neuer houdt de nul. Neuer moet dan toch nog eens z'n kunnen tonen! Hij pakt uit met een uitstekende reflex op een kopbal van Mané. De voorzet van Robertson was van even mooie makelij, maar het levert dus niks op voor Liverpool.
  7. tweede helft, minuut 82. Ook Ribéry, nog maar pas voor de 5e keer vader geworden, mag nog enkele minuten meepikken. Kan hij met een klasseflits Bayern alsnog een uitstekende uitgangspositie bezorgen?
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Bayern München, Franck Ribéry erin, Kingsley Coman eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Alexander-Arnold probeert het op een afvallende bal, maar jast z'n schot hoog over. De tijd begint te dringen voor Liverpool of willen ze vooral die uitgoal van Bayern vermijden?
  10. tweede helft, minuut 79.
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Naby Keïta eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Trekt Origi Liverpool over de streep? Klopp grijpt in met een dubbele wissel. Keita en Firminho worden naar de kant gehaald, Milner en Origi mogen het slotkwartier volmaken.
  14. tweede helft, minuut 74. Salah botst op Wijnaldum. Dan toch eens een geslaagde actie van Salah. Hij dribbelt zich een weg voorbij Alaba in de zestien, maar daar loopt Wijnaldum ongelukkig in de weg. Het loopt nog steeds niet gestroomlijnd bij de thuisploeg.
  15. tweede helft, minuut 69. Geen doelgevaar. Een pass van Salah gaat helemaal de mist in. Een beetje symptomatisch voor het spel van Liverpool. Flitsend kan je dat in elk geval niet noemen, maar ook Bayern laat weinig zien. Lewandowski speelt vooraan op een eiland.