90'
Raheem Sterling
2 - 3
90'

Manchester City heeft met veel moeite een uitstekende uitgangspositie op het veld van Schalke 04 verworven. City stond 2-1 in het krijt na twee dubieuze strafschoppen, maar legde de Duitsers in de slotfase toch het zwijgen op.

Schalke 04 - Manchester City in een notendop:

• Sleutelmoment: Met z'n tienen lijkt Manchester City zich neer te leggen bij 2-1, al bij al geen onoverkomelijk resultaat. Maar met een klasseflits trapt Sané de gelijkmaker op het bord. Daarna wordt het zelfs nog 2-3.
  • Man van de match: Het eindeloze gepalaver door een technisch mankement bij de 1-1, het lichte buitenspel dat niet werd opgemerkt bij de 2-1: ook in de Champions League kampt de VAR met kinderziektes.
  • Opvallend: Voor de pauze kregen de fans in de Veltins-Arena drie doelpunten te zien. Het waren vreemd genoeg de enige doelpunten voor de rust in deze 8 heenmatchen van de 1/8e finales.

Defecte monitor langs de lijn

Een nerveus Schalke 04 schoot na ruim een kwartier zichzelf in de voet. De thuisploeg wilde dan wel dat het spel werd stilgelegd voor een overtreding, maar dat was nog altijd geen geldig excuus voor het geklungel tussen doelman Fährmann en zijn verdedigers. Agüero pakte het geschenkje dankbaar uit: 0-1.

City leek op rozen te zitten, maar in de slotfase van het eerste bedrijf kwam Schalke 04 weer helemaal in de match. Na balverlies van De Bruyne vuurde Caligiuri een pegel af tegen de arm van Otamendi. Een corner volgens de Spaanse ref, maar de VAR wilde toch even overleggen.

Dat gesprek leek eindeloos en na enkele minuten wees Del Cerro Grande naar de stip, zonder naar de beelden te gaan kijken. Achteraf liet de UEFA weten dat de scheidsrechter dat niet kon, aangezien de monitor langs de rand van het veld defect was. Bentaleb liet de aangeschoten bal en het twijfelachtige VAR-moment niet aan zijn hart komen en trapte de gelijkmaker vanaf 11 meter binnen.

Nog voor de rust mocht Bentaleb dat kunstje herhalen. Een te innige omhelzing van Fernandinho met Sané veroorzaakte een nieuwe strafschop, al hadden de assistent en de VAR (zeer) nipt buitenspel van de Schalke-verdediger niet opgemerkt. 2-1, de match was plots helemaal gekanteld.

Het venijn zit in de staart

Schalke 04 kroop met die tussenstand in de achterzak achteruit, Manchester City slaagde er amper in om de Duitse organisatie te ontmantelen. Toen Otamendi halfweg de tweede helft zijn tweede geel slikte, werd de missie voor de Engelse kampioen weer wat moeilijker.

Met de heroptredende Kompany als invaller op het veld schudde City toch nog een ommekeer uit zijn mouw. Sané begon tegen zijn ex-club op de bank, maar legde alles en iedereen het zwijgen op met een prinsheerlijke vrijschop enkele minuten na zijn invalbeurt.

Schalke 04 baalde en moest in de 90e minuut nog een opdoffer verwerken. Sterling had vrije baan na een lichte por bij Oczipka en legde de 2-3 droog in het mandje.

90+5'

De gekke wedstrijd zit erop. De wedstrijdomstandigheden en beslissingen van de ref leken tegen te zitten voor City, maar al bij al volgt toch de terechte overwinning voor de bezoekers.
90+5'
90+5'
90+4'
In de 94e minuut komt het nog tot een opstootje. Bij Schalke beseffen ze natuurlijk dat ze een goed resultaat uit hun handen hebben laten glippen.
90+1'

90'
2-3
90'

2-3: wat een slotfase

En City gaat erop en erover! Sterling verkoopt Oczipka een lichte por, maar mag doorstormen en legt de 2-3 droog binnen.
89'
Met z'n tienen is City toch op weg naar een prima uitgangspositie. Ook bij 2-1 was er geen man overboord, maar 2-2 voetbalt over enkele weken toch een stukje makkelijker.