• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  City ziet de bui hangen, maar gaat met z'n tienen op en over Schalke 04

  terugwedstrijd 0 - 7
  1. 45' - Doelpunt strafschop - Nabil Bentaleb (2 - 1)
  2. 44' - Geel - Fernandinho
  3. 41' - Geel - Mark Uth
  4. 38' - Doelpunt strafschop - Nabil Bentaleb (1 - 1)
  5. 36' - Geel - Nicolás Otamendi
  6. 18' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Guido Burgstaller
  2. 90+5' - Geel - Ederson
  3. 90' - Doelpunt - Raheem Sterling (2 - 3)
  4. 87' - Verv. Mark Uth door Amine Harit
  5. 87' - Verv. Kevin De Bruyne door Oleksandr Zinchenko
  6. 85' - Doelpunt vrije trap - Leroy Sané (2 - 2)
  7. 78' - Verv. Sergio Agüero door Leroy Sané
  8. 77' - Verv. Weston McKennie door Steven Skrzybski
  9. 73' - Geel - Salif Sané
  10. 70' - Verv. David Silva door Vincent Kompany
  11. 68' - Geel 2 - Nicolás Otamendi
  12. 65' - Verv. Hamza Mendyl door Guido Burgstaller

  Manchester City heeft met veel moeite een uitstekende uitgangspositie op het veld van Schalke 04 verworven. City stond 2-1 in het krijt na twee dubieuze strafschoppen, maar legde de Duitsers in de slotfase toch het zwijgen op.

  Schalke 04 - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met z'n tienen lijkt Manchester City zich neer te leggen bij 2-1, al bij al geen onoverkomelijk resultaat. Maar met een klasseflits trapt Sané de gelijkmaker op het bord. Daarna wordt het zelfs nog 2-3.
  • Man van de match: Het eindeloze gepalaver door een technisch mankement bij de 1-1, het lichte buitenspel dat niet werd opgemerkt bij de 2-1: ook in de Champions League kampt de VAR met kinderziektes.
  • Opvallend: Voor de pauze kregen de fans in de Veltins-Arena drie doelpunten te zien. Het waren vreemd genoeg de enige doelpunten voor de rust in deze 8 heenmatchen van de 1/8e finales.

  Defecte monitor langs de lijn

  Een nerveus Schalke 04 schoot na ruim een kwartier zichzelf in de voet. De thuisploeg wilde dan wel dat het spel werd stilgelegd voor een overtreding, maar dat was nog altijd geen geldig excuus voor het geklungel tussen doelman Fährmann en zijn verdedigers. Agüero pakte het geschenkje dankbaar uit: 0-1.

  City leek op rozen te zitten, maar in de slotfase van het eerste bedrijf kwam Schalke 04 weer helemaal in de match. Na balverlies van De Bruyne vuurde Caligiuri een pegel af tegen de arm van Otamendi. Een corner volgens de Spaanse ref, maar de VAR wilde toch even overleggen.

   

  Dat gesprek leek eindeloos en na enkele minuten wees Del Cerro Grande naar de stip, zonder naar de beelden te gaan kijken. Achteraf liet de UEFA weten dat de scheidsrechter dat niet kon, aangezien de monitor langs de rand van het veld defect was. Bentaleb liet de aangeschoten bal en het twijfelachtige VAR-moment niet aan zijn hart komen en trapte de gelijkmaker vanaf 11 meter binnen.

   

  Nog voor de rust mocht Bentaleb dat kunstje herhalen. Een te innige omhelzing van Fernandinho met Sané veroorzaakte een nieuwe strafschop, al hadden de assistent en de VAR (zeer) nipt buitenspel van de Schalke-verdediger niet opgemerkt. 2-1, de match was plots helemaal gekanteld.  

  Het venijn zit in de staart

  Schalke 04 kroop met die tussenstand in de achterzak achteruit, Manchester City slaagde er amper in om de Duitse organisatie te ontmantelen. Toen Otamendi halfweg de tweede helft zijn tweede geel slikte, werd de missie voor de Engelse kampioen weer wat moeilijker.

   

  Met de heroptredende Kompany als invaller op het veld schudde City toch nog een ommekeer uit zijn mouw. Sané begon tegen zijn ex-club op de bank, maar legde alles en iedereen het zwijgen op met een prinsheerlijke vrijschop enkele minuten na zijn invalbeurt.

   

  Schalke 04 baalde en moest in de 90e minuut nog een opdoffer verwerken. Sterling had vrije baan na een lichte por bij Oczipka en legde de 2-3 droog in het mandje.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. De gekke wedstrijd zit erop. De wedstrijdomstandigheden en beslissingen van de ref leken tegen te zitten voor City, maar al bij al volgt toch de terechte overwinning voor de bezoekers. .
  3. Gele kaart voor Guido Burgstaller van FC Schalke 04 tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Gele kaart voor Ederson van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 94. In de 94e minuut komt het nog tot een opstootje. Bij Schalke beseffen ze natuurlijk dat ze een goed resultaat uit hun handen hebben laten glippen. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Raheem Sterling van Manchester City. 2, 3.
  7. tweede helft, minuut 90. 2-3: wat een slotfase. En City gaat erop en erover! Sterling verkoopt Oczipka een lichte por, maar mag doorstormen en legt de 2-3 droog binnen. .
  8. tweede helft, minuut 89. Met z'n tienen is City toch op weg naar een prima uitgangspositie. Ook bij 2-1 was er geen man overboord, maar 2-2 voetbalt over enkele weken toch een stukje makkelijker. .
  9. tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij FC Schalke 04, Amine Harit erin, Mark Uth eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Oleksandr Zinchenko erin, Kevin De Bruyne eruit
  12. tweede helft, minuut 87. Daar is Sané al opnieuw, maar hij wordt nog net afgestopt door... Sané. De eerste Sané, die van City voor een goed begrip, laat zich alleszins opmerken tijdens zijn invalbeurt. .
  13. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 85 door Leroy Sané van Manchester City. 2, 2.
  14. tweede helft, minuut 85. Wat een lekkere curve! Uitgerekend Sané legt Schalke 04 toch het zwijgen op. De invaller legt een vrijschop prinsheerlijk in het mandje. Punt gemaakt. Hij juicht uit respect voor zijn ex-club niet.
  15. tweede helft, minuut 78. Applaus bij het thuispubliek voor een wissel van City: Agüero wordt afgelost door Sané, die hier het mooie weer maakte. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Leroy Sané erin, Sergio Agüero eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Schalke 04, Steven Skrzybski erin, Weston McKennie eruit