• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Uitgekookt Atletico plaatst Juventus voor loodzware opdracht

  terugwedstrijd 0 - 3
  1. 45+3' - Geel - Thomas Partey
  2. 8' - Geel - Diego Costa
  1. 89' - Geel - Antoine Griezmann
  2. 84' - Verv. Blaise Matuidi door João Cancelo
  3. 83' - Doelpunt - Diego Godín (2 - 0)
  4. 80' - Verv. Paulo Dybala door Federico Bernardeschi
  5. 78' - Doelpunt - José María Giménez (1 - 0)
  6. 72' - Verv. Miralem Pjanic door Emre Can
  7. 67' - Verv. Koke door Ángel Correa
  8. 61' - Verv. Thomas Partey door Thomas Lemar
  9. 58' - Verv. Diego Costa door Álvaro Morata
  10. 55' - Geel - Alex Sandro

  Een sterk Atletico Madrid heeft een optie genomen op een ticket voor de kwartfinales van de Champions League. Juventus ging in Madrid met 2-0 onderuit en zit zo in vieze papieren.

  Atletico - Juventus in een notendop:

  • Sleutelmoment: Juventus kon lang weerstaan aan de druk van Atletico, maar door twee tegengoals in vijf minuten wacht een aartsmoeilijke klus in de terugmatch.
  • Man van de Match: Atletico-coach Diego Simeone had zijn pionnetjes goed gezet, zijn wissels pakten goed uit en verdient lof voor het positieve voetbal van zijn team.
  • Opvallend: Gimenez en Godin vormen al enkele jaren het centrale duo achterin bij Atletico, maar in dezelfde wedstrijd scoren hadden de twee verdedigers nog nooit gepresteerd.

  Evenwichtige eerste helft

  Atletico en Juventus teren allebei op een ijzersterke defensie, maar wie een gesloten wedstrijd verwacht had, kwam bedrogen uit. In een aangename 1e helft zag een kolkend Wanda Metropolitano - over enkele maanden het decor voor de finale - twee teams die wilden voetballen.

   

  De goeie intenties van beide ploegen leverden aanvankelijk niet al te veel gevaar op, al flirtte Ronaldo wel met een doelpunt. Oblak duwde de kruisraket van de Portugees over zijn kooi.

   

  Op het halfuur bewees de VAR, pas onlangs ingevoerd in de Champions League, zijn nut. Ref Zwayer wees naar de stip na een overtreding op Diego Costa, maar uit de beelden bleek dat de fout buiten het strafschopgebied gemaakt werd. Geen penalty dus, wel een vrije trap en die werd door Griezmann op Szczesny gemikt.

  Juventus kraakt na de rust

  Juventus kwam scherp uit de kleedkamer, maar een gretig Atletico nam al snel het commando over. De Italianen ontsnapten tot twee keer toe aan een achterstand. Diego Costa's vizier stond niet op scherp na een snelle omschakeling en Szczesny duwde een balletje van Griezmann op de lat.

   

  Atletico had de wedstrijd nu helemaal in zijn greep, onder meer ook dankzij de uitstekende wissels van coach Diego Simeone. Die koos ietwat tegen zijn natuur in vol voor de aanval.

   

  Dat leek te lonen toen invaller Morata 20 minuten voor tijd een voorzet van Filipe Luis tegen het net buffelde, maar opnieuw greep de VAR in. Zwayer ging naar de beelden kijken en zag voorafgaand aan het doelpunt een duwfout van Morata.

   

  Toch kreeg Atletico in het slotkwartier nog loon naar werken. Uitgerekend het Uruguayaanse koningskoppel in de defensie maakte offensief het verschil voor de thuisploeg. Gimenez en zijn maatje Godin sloegen toe na een spelhervatting en bezorgden hun team zo een uitstekende uitgangspositie met het oog op de terugmatch.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Ref Zwayer maakt een einde aan de wedstrijd. Dankzij goals van Gimenez en Godin staat Atletico er uitstekend voor.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Kopbal Ronaldo. Bernardeschi schildert een bal fraai op het hoofd van Ronaldo, die aan de tweede paal kan koppen. Tot groot jolijt van het thuispubliek gaat de bal naast.
  4. tweede helft, minuut 91. Lemar mikt naast. Lemar moet het voorin opnieuw in zijn eentje zien te rooien. Het schot van de Fransman is niet binnen het kader.
  5. tweede helft, minuut 90. Alerte Oblak. Ronaldo legt de vrije trap af tot bij Bernardeschi, die centraal voor doel kan uithalen. Oblak staat goed opgesteld en houdt zijn net schoon.
  6. tweede helft, minuut 89. Geel voor Griezmann. Griezmann tackelt op de rand van de zestien iets te gretig op Alex Sandro. Het komt de Fransman op een gele kaart te staan.
  7. Gele kaart voor Antoine Griezmann van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 86. Atletico plooit terug. Atletico vindt 2-0 wel welletjes. Lemar kan oprukken op links, maar krijgt niemand mee in steun en dus gaat het terug achteruit.
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Juventus, João Cancelo erin, Blaise Matuidi eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Godin verdubbelt score. Atletico slaat opnieuw toe na een spelhervatting. Een scherp aangesneden vrije trap belandt voor de voeten van Godin, die via de rug van Ronaldo raak schiet. Problemen voor Juventus!
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Diego Godín van Atlético Madrid. 2, 0.
  13. tweede helft, minuut 81. Atletico blijft aandringen. Atletico is heer en meester na de koffie en heeft ook nog eens een boost gekregen na de 1-0 van Gimenez. De Madrilenen graven zich niet in en lijken nog wel zin te hebben in een tweede doelpunt.
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Juventus, Federico Bernardeschi erin, Paulo Dybala eruit
  15. tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. Tweede keer, goeie keer. Juventus krijgt een corner niet goed weg en daar kan Gimenez van profiteren. De Uruguayaan ramt de bal voorbij Szczesny.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door José María Giménez van Atlético Madrid. 1, 0.
  18. tweede helft, minuut 73. Pjanic naar de kant. Intussen heeft ook Juventus een eerste wissel doorgevoerd, met Can als vervanger van Pjanic.