Ga naar de inhoud
Cristiano Ronaldo
Godin viert de 2-0 tegen Juventus.

Uitgekookt Atletico plaatst Juventus voor loodzware opdracht

 wo 20 februari 2019 23:57
  1. 8' - Geel - Diego Costa
  2. 45+3' - Geel - Thomas Partey
  1. 55' - Geel - Alex Sandro
  2. 58' - Verv. Diego Costa door Álvaro Morata
  3. 61' - Verv. Thomas Partey door Thomas Lemar
  4. 67' - Verv. Koke door Ángel Correa
  5. 72' - Verv. Miralem Pjanic door Emre Can
  6. 78' - Doelpunt - José María Giménez (1 - 0)
  7. 80' - Verv. Paulo Dybala door Federico Bernardeschi
  8. 83' - Doelpunt - Diego Godín (2 - 0)
  9. 84' - Verv. Blaise Matuidi door João Cancelo
  10. 89' - Geel - Antoine Griezmann
UEFA Champions League - speeldag 1 - 20/02/19 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
78'
José María Giménez
78'
José María Giménez
1 - 0
83'
Diego Godín
83'
Diego Godín
2 - 0

Een sterk Atletico Madrid heeft een optie genomen op een ticket voor de kwartfinales van de Champions League. Juventus ging in Madrid met 2-0 onderuit en zit zo in vieze papieren.

Atletico - Juventus in een notendop:

  • Sleutelmoment: Juventus kon lang weerstaan aan de druk van Atletico, maar door twee tegengoals in vijf minuten wacht een aartsmoeilijke klus in de terugmatch.
  • Man van de Match: Atletico-coach Diego Simeone had zijn pionnetjes goed gezet, zijn wissels pakten goed uit en verdient lof voor het positieve voetbal van zijn team.
  • Opvallend: Gimenez en Godin vormen al enkele jaren het centrale duo achterin bij Atletico, maar in dezelfde wedstrijd scoren hadden de twee verdedigers nog nooit gepresteerd.

Evenwichtige eerste helft

Atletico en Juventus teren allebei op een ijzersterke defensie, maar wie een gesloten wedstrijd verwacht had, kwam bedrogen uit. In een aangename 1e helft zag een kolkend Wanda Metropolitano - over enkele maanden het decor voor de finale - twee teams die wilden voetballen.

 

De goeie intenties van beide ploegen leverden aanvankelijk niet al te veel gevaar op, al flirtte Ronaldo wel met een doelpunt. Oblak duwde de kruisraket van de Portugees over zijn kooi.

 

Op het halfuur bewees de VAR, pas onlangs ingevoerd in de Champions League, zijn nut. Ref Zwayer wees naar de stip na een overtreding op Diego Costa, maar uit de beelden bleek dat de fout buiten het strafschopgebied gemaakt werd. Geen penalty dus, wel een vrije trap en die werd door Griezmann op Szczesny gemikt.

Juventus kraakt na de rust

Juventus kwam scherp uit de kleedkamer, maar een gretig Atletico nam al snel het commando over. De Italianen ontsnapten tot twee keer toe aan een achterstand. Diego Costa's vizier stond niet op scherp na een snelle omschakeling en Szczesny duwde een balletje van Griezmann op de lat.

 

Atletico had de wedstrijd nu helemaal in zijn greep, onder meer ook dankzij de uitstekende wissels van coach Diego Simeone. Die koos ietwat tegen zijn natuur in vol voor de aanval.

 

Dat leek te lonen toen invaller Morata 20 minuten voor tijd een voorzet van Filipe Luis tegen het net buffelde, maar opnieuw greep de VAR in. Zwayer ging naar de beelden kijken en zag voorafgaand aan het doelpunt een duwfout van Morata.

 

Toch kreeg Atletico in het slotkwartier nog loon naar werken. Uitgerekend het Uruguayaanse koningskoppel in de defensie maakte offensief het verschil voor de thuisploeg. Gimenez en zijn maatje Godin sloegen toe na een spelhervatting en bezorgden hun team zo een uitstekende uitgangspositie met het oog op de terugmatch.

Fase per fase

90+5'
Ref Zwayer maakt een einde aan de wedstrijd. Dankzij goals van Gimenez en Godin staat Atletico er uitstekend voor.
90+5' tweede helft
90+5'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+3'

Kopbal Ronaldo

Bernardeschi schildert een bal fraai op het hoofd van Ronaldo, die aan de tweede paal kan koppen. Tot groot jolijt van het thuispubliek gaat de bal naast.
90+1'

Lemar mikt naast

Lemar moet het voorin opnieuw in zijn eentje zien te rooien. Het schot van de Fransman is niet binnen het kader.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

Alerte Oblak

Ronaldo legt de vrije trap af tot bij Bernardeschi, die centraal voor doel kan uithalen. Oblak staat goed opgesteld en houdt zijn net schoon.
89'

Geel voor Griezmann

Griezmann tackelt op de rand van de zestien iets te gretig op Alex Sandro. Het komt de Fransman op een gele kaart te staan.
89'
Atlético Madrid
86'

Atletico plooit terug

Atletico vindt 2-0 wel welletjes. Lemar kan oprukken op links, maar krijgt niemand mee in steun en dus gaat het terug achteruit.
86'
86'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'

Godin verdubbelt score

Atletico slaat opnieuw toe na een spelhervatting. Een scherp aangesneden vrije trap belandt voor de voeten van Godin, die via de rug van Ronaldo raak schiet. Problemen voor Juventus!
83'
81'

Atletico blijft aandringen

Atletico is heer en meester na de koffie en heeft ook nog eens een boost gekregen na de 1-0 van Gimenez. De Madrilenen graven zich niet in en lijken nog wel zin te hebben in een tweede doelpunt.
79'