• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roma is nog niet klaar met Porto

  terugwedstrijd 1 - 3
  1. 90' - Verv. Stephan El Shaarawy door Justin Kluivert
  2. 88' - Geel - Stephan El Shaarawy
  3. 87' - Verv. Nicolò Zaniolo door Davide Santon
  4. 84' - Verv. Otavio door Hernani Santos
  5. 83' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Steven N'Zonzi
  6. 79' - Doelpunt - Adrián López (2 - 1)
  7. 76' - Doelpunt - Nicolò Zaniolo (2 - 0)
  8. 76' - Verv. Fernando door André Pereira
  9. 74' - Geel - Héctor Herrera
  10. 70' - Doelpunt - Nicolò Zaniolo (1 - 0)
  11. 68' - Verv. Yacine Brahimi door Adrián López

  In de schaduw van de topaffiche in Manchester heeft Roma een krappe zege geboekt tegen Porto. De vraag wordt of de twee goals van Zaniolo geen pyrrusoverwinning opleverden, want de tegengoal van Porto verpestte het Romeinse feestje voor de terugmatch.

  Roma - Porto in een notendop:

  • Sleutelmoment: Porto scoort met wat geluk de aansluitingstreffer. Daarna kantelde de match en door die goal wordt de terugmatch nog spannend.
  • Man van de match: Dzeko en Zaniolo maken beide aanspraak op deze vermelding, maar op je 19 uitblinken is net iets specialer dan op je 31e.
  • Statistiek: Zaniolo is de jongste Italiaan die twee keer scoort in de Champions League: 19 jaar en 225 dagen.

  Pas in tweede helft vermaken de gladiatoren het publiek

  Voor Roma is de Champions League het enige toneel waar het zijn seizoen nog glans kan geven. Helaas voor alle toeschouwers leken de 22 gladiatoren in Rome in de eerste helft de opdracht te hebben gekregen om de tegenstander niet naar de keel te vliegen. Voorzichtigheid regeerde. Een bal op de paal van Dzeko was het enige moment van opwinding.

   

  Het volk en keizer Totti in de tribunes kregen gelukkig veel meer spektakel en tempo in de tweede helft voorgeschoteld. Na speldenprikken langs beide kanten vond Roma de zwakke plek van de Portugezen. Twee keer in zes minuten bereidde Dzeko op een tegenaanval de acties voor. Zaniolo (19) maakte het werk koelbloeding af.
   

  Porto leek al bijna uitgeteld voor de terugmatch, maar krabbelde met een gelukje recht. Een volley van Herrera ging helemaal mis en werd een perfecte assist voor invaller Lopez. Een wereld van verschil voor de terugmatch. Porto-trainer Sergio Conceicao (ex-Standard) stuurde zijn troepen daarna nog nadrukkelijk naar de frontlijn en Roma mocht blij zijn dat het niet nog 2-2 werd. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde match. De tweede helft heeft veel goedgemaakt in deze match. Roma leek een uitstekende zaak te gaan doen, maar door de tegengoal is alles nog mogelijk in de terugmatch.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Roma ziet af, maar kan plots toch nog eens counteren. Kluivert staat voor doel, maar Kolarov kiest voor een kanonskogel op doel. Casillas redt met zijn gezicht.
  4. tweede helft, minuut 91. Er komen vijf minuten bij. Roma moet nog 5 minuten standhouden. Porto blijft aanvallen en de Romeinen geven een vermoeide indruk. Nog een tegengoal zou een ramp zijn.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij AS Roma, Justin Kluivert erin, Stephan El Shaarawy eruit
  6. Gele kaart voor Stephan El Shaarawy van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij AS Roma, Davide Santon erin, Nicolò Zaniolo eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Het is Porto dat nog duidelijk meer wil. Roma wordt achteruit gedrukt. Daarnet ging een krul van Herrera nipt naast, maar Roma is niet in staat de druk te doen afnemen.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Porto, Hernani Santos erin, Otavio eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AS Roma, Steven N'Zonzi erin, Lorenzo Pellegrini eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Daar is de aansluitingstreffer al. Porto scoort met een grote dosis geluk tegen. Herrera raakt een poging tot volley helemaal verkeerd, maar zo wordt het een perfecte lob voor invaller Lopez: 2-1.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Adrián López van FC Porto. 2, 1.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Nicolò Zaniolo van AS Roma. 2, 0.
  14. tweede helft, minuut 76. Zaniolo met zijn tweede ! Zaniolo scoort opnieuw, maar eigenlijk moet de eer voor Dzeko zijn. Dzeko trapt heel goed, maar raakt de paal. Zaniolo heeft de verdienste op de goede plaats te staan en moet maar intikken.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij FC Porto, André Pereira erin, Fernando eruit
  16. tweede helft, minuut 76.
  17. Gele kaart voor Héctor Herrera van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 74