Ga naar de inhoud
Zaniolo mag 2 keer juichen tegen Porto.

Roma is nog niet klaar met Porto

 di 12 februari 2019 23:56
AS Roma
einde
2-1
FC Porto
    1. 68' - Verv. Yacine Brahimi door Adrián López
    2. 70' - Doelpunt - Nicolò Zaniolo (1 - 0)
    3. 74' - Geel - Héctor Herrera
    4. 76' - Verv. Fernando door André Pereira
    5. 76' - Doelpunt - Nicolò Zaniolo (2 - 0)
    6. 79' - Doelpunt - Adrián López (2 - 1)
    7. 83' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Steven N'Zonzi
    8. 84' - Verv. Otavio door Hernani Santos
    9. 87' - Verv. Nicolò Zaniolo door Davide Santon
    10. 88' - Geel - Stephan El Shaarawy
    11. 90' - Verv. Stephan El Shaarawy door Justin Kluivert
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 12/02/19 - 21:02
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    70'
    Nicolò Zaniolo
    70'
    Nicolò Zaniolo
    1 - 0
    76'
    Nicolò Zaniolo
    76'
    Nicolò Zaniolo
    2 - 0
    79'
    Adrián López
    2 - 1
    Adrián López
    79'

    In de schaduw van de topaffiche in Manchester heeft Roma een krappe zege geboekt tegen Porto. De vraag wordt of de twee goals van Zaniolo geen pyrrusoverwinning opleverden, want de tegengoal van Porto verpestte het Romeinse feestje voor de terugmatch.

    Roma - Porto in een notendop:

    • Sleutelmoment: Porto scoort met wat geluk de aansluitingstreffer. Daarna kantelde de match en door die goal wordt de terugmatch nog spannend.
    • Man van de match: Dzeko en Zaniolo maken beide aanspraak op deze vermelding, maar op je 19 uitblinken is net iets specialer dan op je 31e.
    • Statistiek: Zaniolo is de jongste Italiaan die twee keer scoort in de Champions League: 19 jaar en 225 dagen.

    Pas in tweede helft vermaken de gladiatoren het publiek

    Voor Roma is de Champions League het enige toneel waar het zijn seizoen nog glans kan geven. Helaas voor alle toeschouwers leken de 22 gladiatoren in Rome in de eerste helft de opdracht te hebben gekregen om de tegenstander niet naar de keel te vliegen. Voorzichtigheid regeerde. Een bal op de paal van Dzeko was het enige moment van opwinding.

     

    Het volk en keizer Totti in de tribunes kregen gelukkig veel meer spektakel en tempo in de tweede helft voorgeschoteld. Na speldenprikken langs beide kanten vond Roma de zwakke plek van de Portugezen. Twee keer in zes minuten bereidde Dzeko op een tegenaanval de acties voor. Zaniolo (19) maakte het werk koelbloeding af.
     

    Porto leek al bijna uitgeteld voor de terugmatch, maar krabbelde met een gelukje recht. Een volley van Herrera ging helemaal mis en werd een perfecte assist voor invaller Lopez. Een wereld van verschil voor de terugmatch. Porto-trainer Sergio Conceicao (ex-Standard) stuurde zijn troepen daarna nog nadrukkelijk naar de frontlijn en Roma mocht blij zijn dat het niet nog 2-2 werd. 

    Fase per fase

    90+6'

    Einde match

    De tweede helft heeft veel goedgemaakt in deze match. Roma leek een uitstekende zaak te gaan doen, maar door de tegengoal is alles nog mogelijk in de terugmatch.
    90+6' tweede helft
    90+4'
    Roma ziet af, maar kan plots toch nog eens counteren. Kluivert staat voor doel, maar Kolarov kiest voor een kanonskogel op doel. Casillas redt met zijn gezicht.
    90+1'

    Er komen vijf minuten bij

    Roma moet nog 5 minuten standhouden. Porto blijft aanvallen en de Romeinen geven een vermoeide indruk. Nog een tegengoal zou een ramp zijn.
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    86'
    Het is Porto dat nog duidelijk meer wil. Roma wordt achteruit gedrukt. Daarnet ging een krul van Herrera nipt naast, maar Roma is niet in staat de druk te doen afnemen.
    84'
    wissel
    84'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    82'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    79'

    Daar is de aansluitingstreffer al

    Porto scoort met een grote dosis geluk tegen. Herrera raakt een poging tot volley helemaal verkeerd, maar zo wordt het een perfecte lob voor invaller Lopez: 2-1.
    79'
    goal
    AS Roma
    2-1
    FC Porto
    76'
    goal
    AS Roma
    2-0
    FC Porto
    76'

    Zaniolo met zijn tweede !

    Zaniolo scoort opnieuw, maar eigenlijk moet de eer voor Dzeko zijn. Dzeko trapt heel goed, maar raakt de paal. Zaniolo heeft de verdienste op de goede plaats te staan en moet maar intikken.
    76'