• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hollandse branie van Ajax botst op staalharde voetbalwet tegen Real

  terugwedstrijd 4 - 1
  1. 89' - Geel - Sergio Ramos
  2. 87' - Doelpunt - Marco Asensio (1 - 2)
  3. 83' - Geel - Lucas Vázquez
  4. 81' - Verv. Vinícius Júnior door Mariano Díaz
  5. 75' - Doelpunt - Hakim Ziyech (1 - 1)
  6. 73' - Verv. Karim Benzema door Marco Asensio
  7. 73' - Verv. Lasse Schöne door Kasper Dolberg
  8. 69' - Geel - Sergio Reguilón
  9. 61' - Verv. Gareth Bale door Lucas Vázquez
  10. 60' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 1)
  11. 53' - Geel - Hakim Ziyech

  Ajax heeft een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden tegen Real Madrid in de Champions League. De Amsterdammers waren beter, maar misten de efficiëntie die Real wel had. De terugmatch wordt bijzonder moeilijk voor Ajax. 

  Ajax -Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zonder de afgekeurde 1-0 vlak voor de rust was de match anders verlopen. De VAR speelt nu ook zijn rol in de Champions League.
  • Man van de match: Ref Skomina zal de geschiedenis ingaan als de scheidsrechter die als eerste een goal afkeurde in de Champions League op aangeven van de VAR.
  • Statistiek: Ajax verloor thuis voor het eerst in 30 matchen over alle competities. De laatste nederlaag was geleden van november 2017.

  Het lef van Ajax wordt niet beloond

  Amsterdams lef, andere woorden pasten niet bij de prestatie van Ajax. Na een kwartier voetballen bestond er nog een beetje twijfel of het geen hoogmoed was. Het tempo en de druk naar voren waren bijna ongezien, maar desondanks schoot alleen Real tussen de palen. 

   

  Halfweg de eerste helft werd het antwoord definitief gegeven: lef gedragen door meer passie. Tadic liet Courtois kansloos, maar de paal redde Real een eerste keer. Courtois deed dat even later oog in oog met Ziyech en de derde keer sprong de VAR in de bres.

   

  Courtois ging in de fout bij een corner en Tagliafico scoorde. De euforische ArenA werd stil toen de ref de goal afkeurde omdat Tadic vanuit buitenspel Courtois hinderde. Real kon blij zijn dat het 0-0 was.

  Alle goals vallen na de rust

  In de tweede helft maakte Ajax kennis met de keiharde wetten van het Europese voetbal. De thuisploeg had veel energie verbruikt en moest noodgedwongen Real meer in de match laten komen. Real profiteerde optimaal.

   

  Vinicius begon aan een dribbel die nergens naartoe leek te gaan, maar hij bediende nog net op tijd Benzema. De man in vorm bij Real wist wat hij moest doen: 0-1 voor Real dankzij een perfecte afwerking. Ajax kon er alleen uit leren.

   

  Ajax herstelde wel van die koude douche en warmde zich op aan de gelijkmaker van Ziyech op aangeven van Neres. Helaas voor Ajax viel Asensio sterk in bij Real. In de les efficïentie zette hij de puntjes op de i.

   

  De invaller tikte in de 87e minuut een perfecte voorzet van Carvajal binnen aan de tweede paal. De Spaanse leermeester kreeg meer dan het verdiende. Naar het beeld van de match deed een invaller van Ajax hem dat niet na. Dolberg had de 2-2 aan de voet, maar Courtois maakte met een zoveelste redding zijn foutje van de eerste helft goed.

  Courtois: "Niet verrast dat Ajax goed begon"

  Thibaut Courtois ging in de fout bij de afgekeurde 1-0, maar deed ook een aantal uitstekende reddingen voor Real Madrid. Hij gaf toe dat zijn team blij moest zijn met het resultaat. "We hadden het moeilijk tegen een heel goed Ajax.” 

   

  “Dit is een leuke overwinning na een match met een geweldig sfeertje. Ik was niet verrast dat Ajax ons wegdrukte. Ik kijk vaak naar Nederlands voetbal en ik ken Ajax goed. Ik wist dat ze heel goed gespeeld hadden in de groepsfase." 

   

  "Ik wist dus dat ze goed aan de match zouden beginnen. Hun pressing was uitstekend. Dit is voor ons een zege die deugd doet. We hadden hen zeker niet onderschat. Zij hebben gewoon een goeie match gespeeld.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Ajax krijgt helemaal niet wat het verdiende, maar moet ook naar zichzelf kijken. Kansen waren er genoeg, maar Real scoort en keertje meer.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Alweer Courtois. Daar is nog bijna de 2-2. Dolberg staat alleen voor Courtois, maar De Belg redt fenomenaal met zijn lange armen. Wat een redding (alweer).
  4. Gele kaart voor Sergio Ramos van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 88. Drie extra minuten. Ajax krijgt drie extra minuten om nog iets recht te zetten, maar de totaal onverwachte 1-2 is aangekomen.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Marco Asensio van Real Madrid. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 87. Dit komt hard aan: Asensio maakt 1-2. Real slaat toe in de absolute slotfase. Asensio tikt een heerlijke voorzet van Carvajal binnen aan de tweede paal. Dit heeft Ajax niet verdiend.
  8. Gele kaart voor Lucas Vázquez van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 81. Asensio valt gretig in. Hij trapt zo makkelijk, zowel met links als rechts. Onana moet redding brengen. Het is een eindfase met veel spanning.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Real Madrid, Mariano Díaz erin, Vinícius Júnior eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Asensio bijna met een wereldgoal. Invaller Asensio denkt niet na als hij de bal krijgt net buiten het strafschopgebied. Hij trapt in een tijd met wat effect. In het zijnet. De Arena haalt opgelucht adem.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Hakim Ziyech van Ajax. 1, 1.
  13. tweede helft, minuut 75. De verdiende gelijkmaker !!! Ajax heeft de gelijkmaker beet. Ziyech duwt van dichtbij een lage voorzet van Neres binnen. Bij Real zagen ze net daarvoor een fout, maar na kort overleg met de VAR gaat het feest nu wel door in de ArenA.
  14. tweede helft, minuut 74. Bijna Dolberg. Dolberg kan zich meteen onsterfelijk maken na zijn invalbeurt. Zijn loopactie is fantastisch, maar in de draai schiet hij veel te wild over.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Karim Benzema eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Ajax, Kasper Dolberg erin, Lasse Schöne eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Een fout van Reguilon levert de thuisploeg een interessante vrije trap vanop 27 meter op. Het schot van Ziyech is geen probleem voor Courtois.
  18. tweede helft, minuut 70. Ajax gooit een diepe spits in de strijd. Dolberg staat klaar om in te vallen. Ajax wil dus kosten wat het kost een goal maken. Even afwachten wie naar de kant zal moeten.