• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van de hel naar de hemel en terug naar de hel: City sneuvelt tegen Tottenham

  heenwedstrijd 0 - 1
  1. 41' - Verv. Moussa Sissoko door Fernando Llorente
  2. 41' - Geel - Moussa Sissoko
  3. 21' - Doelpunt - Raheem Sterling (3 - 2)
  4. 11' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 2)
  5. 10' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 2)
  6. 7' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 1)
  7. 4' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Danny Rose door Davinson Sánchez
  2. 84' - Verv. Benjamin Mendy door Leroy Sané
  3. 82' - Verv. Lucas Moura door Ben Davies
  4. 78' - Geel - Victor Wanyama
  5. 73' - Doelpunt - Fernando Llorente (4 - 3)
  6. 63' - Verv. David Silva door Fernandinho
  7. 59' - Doelpunt - Sergio Agüero (4 - 2)
  8. 54' - Geel - Danny Rose
  9. 48' - Geel - Son Heung-Min

  Manchester City moet zijn plannen voor de Champions League opbergen. Een van de gekste matchen uit de geschiedenis van de Champions League eindigde op 4-3 voor City, maar dat was niet genoeg. In de 93e minuut werd  het doelpunt van de kwalificatie van Sterling door de VAR afgekeurd. Tottenham ontmoet Ajax in de halve finales.

  Manchester City-Tottenham in een notendop

  • Sleutelmoment: De goal van Llorente besliste de kwalificatie. De VAR vroeg de ref naar de beelden te kijken, maar zelfs in slomo is het moeilijk te zien of hij de bal met de hand raakte.
  • Man van de Match: Aan Kevin De Bruyne lag het niet tegen Tottenham. Hij leverde drie assists af, maar zal dit jaar de Champions League niet winnen.
  • Statistiek: Tottenham bereikt voor het eerste sinds 1962 de halve finales van het belangrijkste Europees toernooi. (Champions League/ Europa Cup I).

  Het journaal laat met o.a. Manchester City-Tottenham in de Champions League

  Een eerste helft vol records

  Elke poging om te beschrijven wat gebeurde in 97 minuten voetbal in Manchester doet de realiteit eigenlijk oneer aan. Met je ogen knipperen was in een eerste helft vol records een groot gevaar. Na nog geen 4 minuten scoorde Sterling de snelste City-goal uit de clubgeschiedenis in de CL.

   

  Maar daarmee begon het pas. Son scoorde drie minuten later de 1-1 en nog eens drie minuten later de 1-2. Twee keer lag een foutje van Laporte aan de basis van de tegengoals. De poort naar de hel stond open voor City, maar Silva deed die dicht met een goal nog eens een minuut later. 

   

  Na 11 minuten stond het 2-2. Een absoluut record in de geschiedenis van de Champions League. Tien minuten leek opeens lang wachten, maar dan volgde opnieuw een goal. Een heerlijke assist van De Bruyne werd door Sterling binnen geduwd. 3-2 na 21 minuten, opnieuw een toernooirecord. Pas dan ging de storm wat liggen.

  VAR speelt hoofdrol in tweede helft

  Het ironische van de vele goals in de eerste helft was dat er nauwelijks iets veranderd was in de opdrachten. City moest in de tweede helft opnieuw minstens 1 keer scoren, net als voor de match. 

   

  Tottenham bezweek onder de druk van de thuisploeg en slikte de 4-2 rond het uur. De derde assist van De Bruyne werd door Agüero uit een schuine hoek binnen geknald. City bestelde een ticket richting hemel en halve finales, want Tottenham leek offensief te onmondig om dat scenario nog eens om te draaien.

   

  Behalve dan op een stilstaande fase. Invaller Llorente duwde aan de eerste paal een corner van dichtbij binnen. De VAR signaleerde mogelijk handspel, maar het feest ging door. Het scenario was ondertussen voor de vierde keer veranderd. Tottenham was bij 4-3 gekwalificeerd.

   

  Dus was het opnieuw aan City om te reageren. Dat ging moeizaam, maar City kreeg vijf minuten extra tijd. In de 93e minuut verspeelde Eriksen de bal. Agüero pikte op en leverde in bij Sterling, die rustig bleef en scoorde. De hemel was nooit zo dichtbij voor City. Uitzinnige taferelen vulden het stadion. Tot de VAR opnieuw ingreep en Guardiola letterlijk op de knieën kreeg. Agüero liep buitenspel, een vijfde ommekeer kwam er niet. Voor de derde keer op rij haalt Guardiola de halve finales niet met City.

  Kompany: "De voetbalgoden hebben beslist vandaag"

  Vincent Kompany: "Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar we speelden goed. We scoorden veel goals. Er was zo weinig verschil tussen beide teams in beide matchen. In de eerste match missen we een penalty. En daar komt dan nog eens bij wat in de terugmatch allemaal gebeurde. Voor het voetbal en de neutrale fan was het wel allemaal mooi. Het verschil lag echt in de details. De VAR speelde ook een rol. Om eerlijk te zijn kan ik de regels tegenwoordig niet meer zo goed volgen (bij handspel). Maar we hebben gevochten en heel veel kansen gecreëerd. De voetbalgoden hebben er anders over beslist vandaag."  

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde van de match. Na een van de gekste matchen uit de geschiedenis van de Champions League kwalificeert Tottenham zich voor de halve finale. .
  3. tweede helft, minuut 94. On-ge-loof-lijk: VAR keurt de goal af. Het City-feest gaat niet door. De VAR heeft buitenspel van Agüero gezien voor Sterling scoorde. Tottenham gaat toch nog altijd door.
  4. tweede helft, minuut 93. Sterling doet het !!!! . Dan toch City naar de halve finale. Sterling blijft kalm in het strafschopgebied en scoort. Wat een slot.
  5. tweede helft, minuut 91. Vijf minuten komen er bij. City krijgt goed nieuws van de vierde ref. Ze krijgen vijf minuten extra om die ene beslissende goal te maken. Lukt het nog? .
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Davinson Sánchez erin, Danny Rose eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Verdediger voor verdediger. We hadden verwacht dat Pochettino een aanvaller naar de kant zou halen en Sanchez zou brengen, maar het is Rose die naar de kant gaat. Rose zal moe gestreden zijn.
  8. tweede helft, minuut 88. "Diepe spits" Llorente staat momenteel mee te verdedigen in het eigen strafschopgebied. Zo een match is het in de laatste minuten. Echt overtuigend zijn de aanvallen van City wel niet.
  9. tweede helft, minuut 85. Guardiola slaat zich voor het hoofd. Sané kopt een bal naar de alleenstaande Gündogan. De Duitse combinatie wordt door die laatste van dichtbij over geknald. Tottenham ontsnapt. Kunnen de bezoekers hun zenuwen bedwingen?
  10. tweede helft, minuut 85. Eriksen heeft gezien dat Ederson ver uit zij goal staat en probeert het van ver op de eigen helft. De Braziliaanse doelman is meer dan op tijd terug en doet het heel kalm: met een borstcontrole.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Leroy Sané erin, Benjamin Mendy eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Ben Davies erin, Lucas Moura eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Kan Sané het forceren? City valt aan, maar Tottenham timmert natuurlijk alles dicht. Dan maar een extra aanvaller, denkt Guardiola. Sané vervangt Mendy.
  14. tweede helft, minuut 79. Lloris brengt redding . Alderweireld staat te ver van Agüero. De Argentijn kan op doel koppen, maar Lloris redt met een fotografen-sprong.
  15. Gele kaart voor Victor Wanyama van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 78
  16. tweede helft, minuut 76. Cakir bekijkt de beelden lang. Het duurde even voor de goal officieel was omdat ref Cakir door de VAR geroepen wordt. Hij bekijkt of Llorente de bal met de hand raakte, maar dat blijkt uit de beelden niet het geval.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Fernando Llorente van Tottenham Hotspur. 4, 3.
  18. tweede helft, minuut 73. Tottenham scoort !!!! Het draait opnieuw. Op een corner lukt het wel voor Tottenham. Llorente duwt de bal met zijn heup over de lijn. City moet opnieuw aan de bak. Ze hebben een goal nodig.
  19. tweede helft, minuut 71. Tottenham heeft kansen nodig, maar raakt moeilijk aan het strafschopgebied van City. Als het Son dan toch eens lukt, redt Ederson goed met de voeten.