1. 68' - Doelpunt - Éder Militão (1 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 17/04/19 - 21:02
68'
Éder Militão
68'
1 - 2

Liverpool heeft zich probleemloos bij de laatste vier geschaard in de Champions League. Net als in de heenwedstrijd waren de Reds een maatje te groot voor Porto. In de halve finales wacht Barcelona.

Porto - Liverpool in een notendop:

• Sleutelmoment: De VAR geeft in de 26e minuut groen licht voor het doelpunt van Mané. Vanaf dan is het einde verhaal voor Porto.
  • Man van de Match: Roberto Firmino verving bij de rust een bleke Origi en zorgde voor meer diepgang in het spel van de bezoekers.
  • Opvallend: Virgil van Dijk werd deze Champions League-campagne nog geen enkele keer gedribbeld. Afwachten of hij dat zo kan houden in een dubbele confrontatie met Lionel Messi.

Porto morst met kansen, Liverpool straft af

Met de 2-0-bonus uit de heenwedstrijd kon Liverpool het zich permitteren om het initiatief aan Porto te laten en dat liet de thuisploeg zich welgevallen. De supporters in het altijd sfeervolle Estadio do Dragão schreeuwden hun team vanaf de aftrap naar voren en dat gaf de spelers vleugels.

In een sterk wedstrijdbegin van Porto nam vooral Marega het voortouw. De sterke beer in de aanval maakte indruk als doorgeefluik én eindstation van de Portugese aanvalsgolven, maar van het dozijn kansen die de thuisploeg bij elkaar voetbalden was er niet eentje die Alisson klamme handjes bezorgde.

Liverpool, met joker Origi aan de aftrap, kwam zonder averij uit de storm en prikte zijn eerste doelpoging prompt tegen het net. Scheidsrechter Makkelie keurde het doelpunt aanvankelijk af wegens buitenspel, maar de VAR legde er de meetlat naast en liet de Nederlander weten dat daar geen sprake van was.

De VAR fluistert de ref in dat het een geldig doelpunt was.

Liverpool dikt score aan na de rust

De 0-1 was bijzonder gevleid en betekende ook een flinke mentale tik voor de thuisploeg, die tot dan toe gedomineerd had. Het besef dat er nog 4 keer gescoord moest worden, maakte zich langzaam meester van de Porto-spelers.

In spaarmodus hield Liverpool makkelijk de controle en iets voorbij het uur verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Alexander-Arnold stuurde Salah in het straatje met een splijtende pass en de Egyptenaar schoof de bal koeltjes voorbij Casillas.

Enkele minuten na de goal van Salah lukte het dan toch eens voor Porto. Militao, die na dit seizoen naar Real Madrid verhuist, schonk de thuisploeg een verdiend doelpunt door een corner binnen te koppen. De tegentreffer maakte evenwel geen indruk op Liverpool, dat in het slotkwartier en met de handrem op nog twee keer scoorde, met dank aan Firmino en Van Dijk.

Salah pikte ook zijn goaltje mee.

90+2' tweede helft
90+2'

Ref Makkelie blaast voor het einde van de wedstrijd. Liverpool stoot verdiend door naar de halve finales, waarin Barcelona wacht.
90+1'

Schotje Salah

In de slotfase noteren we toch nog een kansje voor Salah, die een afvallende bal op Casillas mist.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'
De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe. Het is wachten op het laatste fluitsignaal.
84'

Van Dijk met de 1-4

Het wordt nog pijnlijk voor Porto. Mané kopt een corner door en centraal voor doel kan de vrijstaande Van Dijk de bal simpel binnen knikken.
82'

Puntertje zoeft naast

Soares kan bijna profiteren van zeldzaam geklungel in de Liverpool-defensie. De invaller puntert de bal rakelings naast de kooi van Alisson.
77'

Firmino kopt raak

Firmino loopt in en wijst Henderson aan waar hij de bal wil krijgen. De Engelsman voert perfect uit en Firimino knikt de bal voorbij een kansloze Casillas.
76'

Fopduik van Brahimi

Brahimi loopt tegen Milner aan in de zestien en gaat neer. Heel het stadion schreeuwt om een penalty, maar ref Makkelie laat zich niet vangen door het theater van de Algerijn.
73'

Bijna Mané

Daar is bijna de derde voor Liverpool. Mané moet iets te veel uitwijken om Casillas te omspelen en krijgt zijn schot zo niet meer binnen het kader.
72'
69'

Porto doet wat terug

Het komt te laat, maar Porto maakt dan toch het doelpunt waar het al een tijdje recht op heeft. Militao klimt het hoogst bij een corner en knikt de bal voorbij Alisson.
68'
FC Porto
1-2
Liverpool
65'

Salah verdubbelt de score

Salah maakt er 0-2 van na een knappe aanval. De Egyptenaar blijft koelbloedig oog in oog met Casillas, na een splijtende pass van Alexander-Arnold.