• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça stoomt probleemloos naar halve finales van kampioenenbal (VIDEO)

  heenwedstrijd 1 - 0
  1. 20' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  2. 16' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 0)
  1. 81' - Verv. Philippe Coutinho door Ousmane Dembélé
  2. 80' - Verv. Jesse Lingard door Alexis Sánchez
  3. 77' - Geel - Luis Suárez
  4. 75' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  5. 73' - Verv. Marcus Rashford door Romelu Lukaku
  6. 71' - Verv. Sergi Roberto door Nélson Semedo
  7. 65' - Verv. Anthony Martial door Diogo Dalot
  8. 61' - Doelpunt - Philippe Coutinho (3 - 0)

  Manchester United heeft Barcelona niks meer in de weg kunnen leggen in de kwartfinales van de Champions League. Na de 0-1 in Manchester won Barcelona ook de terugmatch. In Camp Nou werd het 3-0, Messi en co staan bij de laatste vier.

  Barcelona - Manchester United in een notendop

  • Sleutelmoment: Man.United heeft nog maar pas het eerste tegendoelpunt geslikt als doelman De Gea een enorme blunder begaat op een gekraakt schotje van Messi. De mannen van Solskjær zijn na die dubbele opdoffer volledig uit het lood geslagen en komen niet meer aan de bak.
  • Man van de match: De trofee voor beste speler mocht eigenlijk al na 20 minuten uitgereikt worden, want in die tijd had Lionel Messi er al twee tegen het net gepegeld. De kleine Argentijn was vandaag weer zijn grandioze zelve en leidde ook de 3-0 op magnifieke wijze in.
  • Opvallend: Het is voor Barcelona al even geleden dat het nog eens de halve finales van de Champions League haalde. De vorige keer dat dat lukte, in 2015, mochten Messi en co uiteindelijk ook de Beker met de Grote Oren de lucht in steken.

  Het journaal laat met o.a. Barcelona - Manchester United in de Champions League

  Messi - United: 2-0

  Manchester United kwam ondanks die 0-1-nederlaag op Old Trafford niet met loden schoenen naar Camp Nou. Rashford, die Lukaku op de bank hield, punterde het leer al na 30 seconden voorbij een aan de grond genagelde Ter Stegen. De lat voorkwam een vroege achterstand voor Barcelona.

   

  Pas na 10 minuten wist de thuisploeg zich uit de verstikkende druk van de bezoekers te bevrijden. Barça had het balbezit nog maar net opgeëist of het had al een penalty versierd, maar de VAR had geen fout gezien en verbrodde het Catalaanse feestje.

   

  De Catalanen hadden geen elfmeter nodig om op voorsprong te komen, maar rekenden enkel en alleen op de genialiteit van hun kleine Argentijn. Dat blind vertrouwen loonde, want in 5 minuten tijd dwong Messi United helemaal op de knieën. Eerst met een schitterende actie en dito goal, even later met de helpende hand(en) van een flaterende De Gea: 2-0.

   

  De bezoekers waren flink van slag na die dubbele opdoffer en kwamen in wat restte van die eerste helft nog amper aan de bal. Ook Barça haalde het voet wat van het gaspedaal, al kwam de thuisploeg op slag van rust toch nog eens opzetten. De Gea vertikte het nog een derde Catalaanse goal toe te laten en zette z’n fout van even daarvoor recht met een absolute wereldsave. Ruststand: 2-0.

  Manchester United plat op de mat na pareltje Coutinho

  Barcelona had zijn schaapjes dus al voor de rust op het droge, maar ook na de koffie ging de thuisploeg nog flink tekeer. Na 50 minuten voorkwam Young op het nippertje Messi's hattrick, maar dat bleek maar uitstel van executie. Tien minuten later mocht Barça toch nog een derde streepje op het scorebord zetten.

   

  Messi - de Argentijn was alomtegenwoordig - schudde een millimeterpass uit zijn voeten en bediende Jordi Alba, die in één tijd teruglegde op de inlopende Coutinho. De Braziliaan schilderde het leer op schitterende wijze voorbij De Gea in de rechterbovenhoek: 3-0 en boeken toe voor United.

   

  Manchester United was nergens in die tweede helft en ook de invalbeurt van Romelu Lukaku kon daar geen verandering in brengen. United sleepte zich naar het laatste fluitsignaal, enkel de ingevallen Sanchez kwam nog dicht bij de eerredder. De kopbal van de Chileen kon de ingedommelde Ter Stegen net niet verschalken: geen 3-1.

   

  Barcelona slaagt er dus eindelijk nog eens in om, na een ware demonstratie in Camp Nou, de kwartfinales van de Champions League te overleven. Voor de Catalanen was dat al van 2015 geleden. In de halve finale treffen Messi en co Liverpool of Porto, die morgen hun terugwedstrijd afwerken.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 52. Einde. Barcelona slaagt er na een ware demonstratie in om een eerste keer sinds 2015 de kwartfinales van de Champions League te overleven. De Catalanen hadden genoeg aan 2 flitsen van Messi en en eentje van Coutinho om een belabberd voetballende United op de knieën te krijgen.
  2. tweede helft, minuut 93. 2 minuten extra. Messi wil zijn hattrick, maar slaagt er voorlopig niet in. De Gea ranselt de harde uithaal van de Argentijn uit zijn doel.
  3. tweede helft, minuut 91. Save Ter Stegen! Net voor het einde van de reguliere speeltijd voetbalt United toch nog een kans bij elkaar. Sanchez kopt uitstekend naar de korte hoek, maar Ter Stegen heeft een uitstekende reflex klaar op de kopbal van de Chileen: geen 3-1.
  4. tweede helft, minuut 90. Grimassende Suarez. Een grimas ontsiert het gelaat van Suarez. De Uruguayaan tovert vijf minuten voor tijd z'n beste actie van de match uit de hoge hoed. Het lobje van de spits kan De Gea niet verrassen, want de bal gaat een metertje over doel.
  5. tweede helft, minuut 87.
  6. tweede helft, minuut 86. Barça legt al een tijdje geen grandioos voetbal meer op de mat, maar dat lijkt ook niet echt meer nodig: Manchester United dringt amper nog aan.
  7. tweede helft, minuut 83. Op een mooi een-tweetje na hebben we Lukaku nog niet veel gezien. De Rode Duivel gaat voorlopig mee ten onder met zijn team-makkers. .
  8. tweede helft, minuut 82. Sanchez. Deze keer volgt het applaus van de Catalaanse aanhang wel op een gebeurtenis in het eigen stadion. Alexis Sanchez, ooit zeer geliefd bij Barcelona, mag nog tien minuten meevoetballen op het veld waar hij enkele jaren geleden nog schitterde.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Barcelona, Ousmane Dembélé erin, Philippe Coutinho eruit