Barça staat met één been in halve finale CL na 0-1-zege in Manchester

1. 20' - Geel - Luke Shaw
  1. 68' - Verv. Romelu Lukaku door Anthony Martial
  2. 85' - Verv. Marcus Rashford door Andreas Pereira
UEFA Champions League - speeldag 1 - 10/04/19 - 21:02

Barcelona heeft in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League een grote stap gezet richting halve finale. Het won met 0-1 van Manchester United en domineerde over de hele lijn. Lukaku speelde sober en werd na driekwart wedstrijd vervangen.

Manchester United – FC Barcelona in een notendop:

Sleutelmoment: Barcelona heeft nog geen kwartier nodig om het o zo belangrijke uitdoelpunt in de heenwedstrijd van deze kwartfinale te scoren. Nadat Suarez Shaw tot een eigen doelpunt dwong, kon Barça achterover leunen en rekenen op de feilloze
organisatie.

Man van de match: Gerard Piqué kreeg met Rashford een aalvlugge tegenstander tegenover zich, maar counterde die snelheid subliem met tonnen ervaring. De centrale verdediger werd geen enkele keer gepasseerd.

Opvallend: Geen enkele ploeg slikte meer eigen doelpunten in de Champions League-geschiedenis dan Manchester United: 8 in totaal.

Het journaal laat met o.a. Manchester United-Barcelona in de CL

Suarez wacht nog steeds op zijn eerste CL-doelpunt dit seizoen

Manchester United ontving in een kolkend Old Trafford het FC Barcelona van Lionel Messi, die met 43 doelpunten in 40 wedstrijden in bloedvorm verkeerde. De bezoekers waren favoriet om de halve finale van het kampioenenbal te bereiken en bewezen dat meteen. Messi dook na twaalf minuten spelen op in de rug van Lindelöf en bediende Suarez aan de tweede paal, die met een overhoekse kopbal Shaw tot een eigen doelpunt dwong.

Het Catalaanse statement was gemaakt, dus kon Barça achterover leunen. United herstelde het evenwicht in het spel, maar botste op de stugge organisatie van de bezoekers. Piqué hield achterin de touwtjes stevig in handen. Toen Dalot toch wat teveel ruimte kreeg op een voorzet van Young, deed de Portugees daar veel te weinig mee. De 0-1-voorsprong aan de rust was verdiend voor Barcelona.

Barcelona heeft bleke Messi niet nodig

Een kwartier lang kreeg Manchester United van Barcelona de tijd om wat terug te doen in de tweede helft. De Mancunians mochten de bal hebben, maar van zodra die te dicht in de buurt kwam van de Catalaanse rechthoek, sloten de bezoekende rangen. Lukaku kreeg daardoor weinig bruikbare ballen en moest vroegtijdig naar de kant.

Barcelona nam nadien weer over van de onfortuinlijke thuisploeg. Suarez mikte op aangeven van Semedo in het zijnet, Alba knalde op De Gea in de korte hoek. Messi liet zich slechts één keer zien: hij mikte een vrije trap op ploegmaat Busquets in de muur, maar De Gea liet zich niet verrassen op het afgeweken schot.

Barcelona maakte volwassen de 93 minuten vol en staat dankzij de 0-1-zege met één been in de halve finale van de Champions League. Voor Manchester United lijkt het erop dat de return in Camp Nou niet meer dan een verplicht nummertje wordt.

90+4'

Einde partij!

Barcelona staat met één been in de halve finale van de Champions League. Na een eigen doelpunt van Shaw vroeg in de eerste helft konden de Catalanen achterover leunen en rekenen op een ijzersterke organisatie: 0-1.
90'
Man U krijgt nog drie minuten om wat aan de stand te doen.
90'

88'
United zet een bescheiden slotoffensief op, maar met voorzetten vanaf de flank brengt de thuisploeg de defensie van Barcelona niet in verlegenheid.
86'
85'
85'

Pereira valt in

Toch weer een (halve) Belg op het veld. Andreas Pereira, geboren in Duffel, valt in voor Rashford, die uit zijn lijden wordt verlost.
83'
McTominay pikt er Martial uit voor het doel, maar Piqué, wéér hij, behoedt zijn ploeg voor de gelijkmaker. Wat een match van Piqué!
81'
De poging van Messi wijkt af op Busquets, die mee in het muurtje staat. De Gea laat zich niet verrassen.
80'
Pogba gaat op de voet staan van Semedo, net buiten de grote rechthoek. Messi zet zich klaar.
78'
Messi speelt Roberto vrij op rechts, maar diens voorzet is beneden alle niveau.
74'
Nog een dik kwartier reguliere speeltijd op de klok. Ook Lingard is intussen ingevallen voor Manchester United, maar Barcelona blijft domineren aan de andere kant van Het Kanaal.
74'

Nou.

71'

Lukaku speelde een onopvallende partij.

70'
Het ziet er niet naar uit dat Man U het Barcelona nog moeilijk zal maken. Rashford is er met een wanhoopsschot op vrije trap nog het dichtste bij, maar trapt heel hoog over.
68'

Lukaku out

Een wat vreemde beslissing van Solskjaer met een 0-1-achterstand op het bord: hij haalt Lukaku naar de kant voor Martial. Onze landgenoot werkte hard, maar kreeg weinig bruikbare ballen.