De Comeback van het Jaar! Origi en Liverpool naar de finale

  heenwedstrijd 0 - 3
  1. 45+1' - Geel - Sergio Busquets
  2. 11' - Geel - Fabinho
  3. 7' - Doelpunt - Divock Origi (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Xherdan Shaqiri door Daniel Sturridge
  2. 85' - Verv. Divock Origi door Joe Gomez
  3. 80' - Verv. Ivan Rakitic door Malcom
  4. 79' - Doelpunt - Divock Origi (4 - 0)
  5. 76' - Geel - Nélson Semedo
  6. 75' - Verv. Arturo Vidal door Arthur
  7. 66' - Geel - Joel Matip
  8. 60' - Verv. Philippe Coutinho door Nélson Semedo
  9. 56' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (3 - 0)
  10. 54' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (2 - 0)
  11. 53' - Geel - Ivan Rakitic

  Pasen ligt al even achter ons, maar Liverpool is uit de doden opgestaan tegen Barcelona. Divock Origi en Georginio Wijnaldum waren de auteurs van de verrijzenis in de Champions League. Barcelona, dat thuis met 3-0 had gewonnen, was het kind van de rekening na de 4-0-pandoering. Liverpool is dus de eerste finalist, op 1 juni wordt Ajax of Tottenham de uitdager.

  Liverpool - Barcelona in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde verrast Alexander-Arnold de verdediging van Barcelona met een aalvlugge corner. Origi draait de 4-0 knap in de haak en plaatst Liverpool voor de finale.
  • Man(nen) van de match: We kiezen voor een Belg en een Nederlander. Allebei hebben ze twee keer gescoord: Origi vervangt Salah met verve, een boze Wijnaldum valt knap in.
  • Opvallend: Voor het eerst sinds 2013 krijgt de Champions League geen eindwinnaar uit de Spaanse competitie. Toeval of niet, de finale vindt wel in Madrid plaats.

  Origi opent

  Liverpool moest 3 goals uit de heenmatch ophalen en dat zonder de geblesseerde aanvallers Salah of Firmino. En dus mocht Divock Origi in de basis opdraven.


  Daar kreeg Jürgen Klopp geen spijt van. Na 7 minuten stond het 1-0 dankzij... Origi. De vervanger van Salah scoorde in de rebound nadat Ter Stegen een schot van Shaqiri had gelost. Daarmee was hij nota bene nog maar de 3e Belg die scoorde in de halve finales van de Champions League (na Nainggolan vorig jaar en Léonard in 1998).

   

  In het vervolg van een uitstekende en bij momenten zelfs zinderende eerste helft was Barcelona de betere ploeg. Messi en Alba kwamen in de buurt van de gelijkmaker, maar daar besliste Alisson anders over. De nummer 1 van Liverpool keepte een ijzersterke match.

  Origi besluit

  Tijdens de rust mochten de spelers aan de zuurstoffles. Robertson niet, hij moest plaatsmaken voor Wijnaldum in de tweede helft.

   

  En dat bleek een gouden zet van Jürgen Klopp te zijn, want met 2 doelpunten in 3 minuten bracht hij Liverpool op gelijke hoogte met Barcelona in de halve finales. Eerst schoot de Nederlander knoerthard rechtdoor, daarna kopte hij de 3-0 in de winkelhaak.

   

  Met nog een halfuur op de klok werd het nagelbijten op Anfield. De eerste die scoorde, plaatste zich voor de Champions League-finale.

   

  Het werd Liverpool. Na een aalvlugge hoekschop van Alexander-Arnold stond Origi op de juiste plaats om de 4-0 in de haak te draaien. Dat de verdediging van Barcelona stond te slapen, zal hem worst wezen. Vijf minuten voor tijd moest Origi vermoeid naar de kant, maar dat kon het feestje niet meer vergallen.

   

  Op 1 juni kan Liverpool revanche nemen voor de verloren finale van vorig seizoen. Tegenstander in het stadion van Atletico Madrid wordt Ajax of Tottenham. De heenmatch eindigde op 0-1 voor Ajax, woensdagavond krijgt u het vervolg in Amsterdam.

  Origi: "Ongelooflijk"

  • Divock Origi (1-0 en 4-0): "We wisten dat het een bijzondere avond zou worden. We hebben keihard gevochten, ook voor onze geblesseerde ploegmaats. Het tempo lag zo hoog dat ik krampen kreeg, maar we zijn blijven knokken tot het einde. Dit is ongelooflijk."
  • Georginio Wijnaldum (2-0 en 3-0): "We hadden vooraf het vertrouwen dat we 4 keer konden scoren. Anderen twijfelden, maar wij niet. Ik was enorm kwaad op de coach, omdat ik op de bank moest beginnen, maar ik ben ingevallen om het team aan de kwalificatie te helpen."
  • Sergio Busquets (FC Barcelona): "Liverpool was beter dan wij. Ze gingen echt voluit voor de overwinning en wij hadden het lastig met hun druk, zeker bij het begin van de eerste en tweede helft. Ik kan niets anders zeggen. Ik kan me alleen maar verontschuldigen tegenover onze supporters. Na wat er vorig jaar in Rome gebeurd is, is het erg pijnlijk om er op deze manier en na zo'n resultaat uit de heenmatch uit te vliegen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: Liverpool naar de finale! De Comeback van het Jaar is een feit. Na de 3-0-nederlaag in Barcelona, wint Liverpool nu met 4-0 de terugmatch. Met dank aan een Belg. Origi opende de score en zette de eindstand op het bord. Op 1 juni speelt Liverpool in de Madrid de finale tegen Ajax of Tottenham.
  3. tweede helft, minuut 95. Salah is met een kamerbrede grijns tussen de fans gaan staan. Hij kijkt al uit naar de finale op 1 juni in Madrid.
  4. tweede helft, minuut 94. Fabinho breekt door en wordt omsingeld door 3 tegenstanders. Het is Messi die de middenvelder van Liverpool doet vallen. Nog 1 minuut.
  5. tweede helft, minuut 92. Bij Liverpool smijten ze zich voor de aanvallers van Barcelona. Nog 3 minuten nagelbijten in Liverpool. En Barcelona.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Liverpool, Daniel Sturridge erin, Xherdan Shaqiri eruit
  7. tweede helft, minuut 90. +5 minuten. Klopp probeert tijd te kopen en brengt Sturridge nog in. De Engelse aanvaller krijgt 5 minuten extra speeltijd. En die gaan nu in.
  8. tweede helft, minuut 88. Semedo is snel en haalt de achterlijn. Van Dijk is op zijn hoede en voorkomt dat Alba kan afdrukken voor Barcelona.
  9. tweede helft, minuut 87. Nog 3 minuten officiële speeltijd: tovert Messi nog iets uit zijn sloffen? Liverpool kruipt massaal terug.
  10. tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 85. Knuffelen met Klopp. Het publiek begeleidt Origi met een staande ovatie naar de zijlijn. De jonge Belg strompelt op Klopp af en krijgt een dikke knuffel van zijn coach. De verdediger Joe Gomez vervangt Origi.
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, Divock Origi eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Haalt Origi het einde van de match wel? Onze landgenoot zit uitgeput op de grond. De medische staf snelt het veld op.
  14. tweede helft, minuut 81. Geen verlengingen. Bij deze stand zijn verlengingen uitgesloten. Wie nu (nog eens) scoort, plaatst zich.
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij FC Barcelona, Malcom erin, Ivan Rakitic eruit
  16. tweede helft, minuut 80.
  17. tweede helft, minuut 80.
  18. tweede helft, minuut 80. De naam van Divock Origi wordt gescandeerd op Anfield. Hij scoorde na een snelle hoekschop van Liverpool. Dat de verdediging van Barcelona nog stond te slapen, zal hem worst wezen.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Divock Origi van Liverpool. 4, 0.
  20. tweede helft, minuut 78. 4-0: Origiiiiiiii! Origi kruist een hoekschop in de haak. Heeft hij Liverpool net naar de finale getrapt? Na 170 minuten staat het 4-3 in het voordeel van de Engelsen.