Liverpool morst met kansen in Camp Nou en betaalt dat cash

  terugwedstrijd 0 - 4
  1. 39' - Geel - Clément Lenglet
  2. 26' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 0)
  3. 24' - Verv. Naby Keïta door Jordan Henderson
  1. 90+4' - Verv. Sergi Roberto door Carles Aleña
  2. 90+3' - Verv. Luis Suárez door Ousmane Dembélé
  3. 86' - Geel - Jordi Alba
  4. 85' - Verv. James Milner door Divock Origi
  5. 82' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (3 - 0)
  6. 81' - Geel - Luis Suárez
  7. 81' - Geel - Fabinho
  8. 79' - Verv. Georginio Wijnaldum door Roberto Firmino
  9. 75' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  10. 60' - Verv. Philippe Coutinho door Nélson Semedo
  26'Luis Suárez1 - 0
  75'Lionel Messi2 - 0
  82'Lionel Messi3 - 0

  Een efficiënt Barcelona heeft een flinke optie genomen op de Champions League-finale. Barça werd in eigen huis gedomineerd door Liverpool, dat wel vergat te scoren. Dat werd in het slotkwartier genadeloos afgestraft door wie anders dan Lionel Messi. Liverpool staat voor een loodzware opdracht.

  Barcelona-Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: Liverpool overklaste Barcelona na de pauze, maar daar koopt het niets mee. Ter Stegen pakte de pogingen van Milner en Salah.
  • Man van de match: Lionel Messi was 70 minuten nergens, maar richtte dan toch alle schijnwerpers op zich. Vooral zijn vrije trap was magistraal.
  • Opvallend: Op 1 mei 2005 scoorde Lionel Messi zijn eerste goal voor Barcelona. Exact 14 jaar later zit hij aan 600 stuks. Slechts 6 andere spelers deden hem dat voor: Cristiano Ronaldo, Pelé, Romario, Josef Bican, Gerd Müller en Ferenc Puscas.

  Liverpool laat zich ringeloren door Suarez

  Het was al 6 jaar geleden dat Barcelona nog eens een Champions League-wedstrijd had verloren in Camp Nou. Bovendien had het in deze campagne nog geen steek laten vallen, Barça was zelfs nog niet op achterstand gekomen. Toch schrikten deze statistieken Liverpool niet af.

   

  Jürgen Klopp wou niet gokken op een puntje en bracht een energiek elftal tussen de lijnen. Het leverde een boeiend wedstrijdbegin op, met kansen aan beide zijden. Coutinho mikte het eerste schot tussen de palen, Mané bezorgde Piqué aan de overzijde problemen.

   

  Net voor het halfuur doorbrak Luis Suarez de patstelling met een echt spitsendoelpunt. Hij glipte tussen Matip en Van Dijk om de voorzet van Alba in de korte hoek te deviëren. Op meer mocht Barcelona halfweg niet aanspraak maken, want Liverpool toonde zich een waardige uitdager.

  Messi barst pas na 70 minuten los

  Na de pauze trok Liverpool het laken resoluut naar zich toe. Het fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers weergalmde nog in Camp Nou en Milner zette Ter Stegen al aan het werk met een plaatsbal. Mo Salah maakte het de Duitse doelman nog wat moeilijker met een lage schuiver, maar de nul bleef op het scorebord staan.

   

  Barcelona was helemaal weggezakt: het moest zich beperken tot verdedigen en de bal aan Liverpool laten, een vreemd zicht in Camp Nou. Milner trapte de meer dan verdiende gelijkmaker pal op Ter Stegen.

   

  Lionel Messi deelde in de malaise: de Argentijn was 70 minuten lang nagenoeg onzichtbaar. Maar toch zullen de krantenkoppen morgen over slechts één man gaan. Suarez mikte een bal nog op de lat, maar Messi was goed gevolgd om de score te verdubbelen.

   

  Luttele seconden later deed de Argentijn alle monden openvallen met een fenomenale vrije trap in de bovenhoek. Precies 14 jaar na zijn eerste doelpunt voor Barcelona scoorde hij zijn 600ste in Catalaanse loondienst. En hoe?! 

   

  Liverpool kreeg nog een levenslijn toegeworpen in de slotfase, maar Salah mikte de opgelegde kans op de paal. Ook Barcelona miste nog kansen op een overdreven 4-0-eindstand, maar staat wel met anderhalf been in de finale van de Champions League. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Liverpool heeft zich kranig geweerd in Camp Nou, maar kreeg een opdoffer van een efficiënt Barcelona. Twee goals van Messi maken de terugwedstrijd zo goed als overbodig.
  2. tweede helft, minuut 97. Wat een einde. Liverpool heeft nog één kans om de CL-campagne te redden, maar de corner loopt helemaal mis. Barcelona krijgt zelfs nog een counter, Dembélé verkwanselt nog een kans op 4-0.
  3. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 95. Barcelona draait nu op volle toeren. Dembélé krijgt opnieuw een kans aangeboden, maar mikt de bal nu hoog in de tribunes.
  5. tweede helft, minuut 94. Invaller Ousmane Dembélé wil zijn stempel nog drukken. Een verre pass lijkt in de voeten van de Fransman te belanden, maar schiet nog door in de armen van Alisson.
  6. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij FC Barcelona, Carles Aleña erin, Sergi Roberto eruit
  7. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij FC Barcelona, Ousmane Dembélé erin, Luis Suárez eruit
  8. tweede helft, minuut 92. Liverpool leeft nog. Een corner van Liverpool is het startschot van een snelle counter van Barcelona. Luis Suarez kan de bezoekers niet helemaal doodknijpen.
  9. tweede helft, minuut 88. Barcelona wil er nog een onwaarschijnlijke score van maken. Sergi Roberto krijgt - gelukkig voor Liverpool - de steekbal van Suarez niet helemaal onder controle.
  10. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 85. 3-0 kan je je moeilijk voorstellen na zo'n wedstrijd van Liverpool. Peter Vandenbempt, commentator Proximus.
  12. tweede helft, minuut 85. Divock Origi krijgt nog een vijftal minuten om Liverpool nog hoop te geven voor de terugwedstrijd. .
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, James Milner eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Liverpool laat uitgelezen kans liggen. Liverpool krijgt nog een levenslijn toegeworpen, maar grijpt die niet. Een schot van Firmino wordt op de lijn gekeerd, Salah knalt de herkansing op de paal. Dit had Liverpool moeten afwerken.
  15. tweede helft, minuut 83. Dit is de perfecte vrije trap. Peter Vandenbempt, commentator Proximus.
  16. tweede helft, minuut 83. Messi met heerlijke knal. Wat een heerlijk doelpunt! De vrije trap is heel ver, maar de magistrale knal van Lionel Messi verdwijnt onhoudbaar in de bovenhoek. Liverpool gaat nog kopje-onder in de slotfase.
  17. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 82 door Lionel Messi van FC Barcelona. 3, 0.
  18. Gele kaart voor Luis Suárez van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 81