• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi wint Belgisch onderonsje tegen Lukaku en Fellaini

  1. 30' - Geel - Eric Bailly
  2. 28' - Geel - Toni Lato
  3. 17' - Doelpunt - Carlos Soler (1 - 0)
  4. 11' - Geel - Antonio Valencia
  1. 87' - Doelpunt - Marcus Rashford (2 - 1)
  2. 82' - Geel - Marcus Rashford
  3. 69' - Verv. Romelu Lukaku door Jesse Lingard
  4. 68' - Verv. Santi Mina door Rodrigo
  5. 66' - Verv. Denis Cheryshev door Ferrán Torres
  6. 57' - Verv. Fred door Marcus Rashford
  7. 51' - Verv. Toni Lato door Ezequiel Garay
  8. 47' - Own goal - Phil Jones (2 - 0)

  Valencia heeft de Champions League in stijl uitgewuifd. In het eigen Mestalla versloeg de ploeg van Michy Batshuayi Manchester United met 2-1. United gaat samen met Juventus naar de 1/8e finales, Valencia bekert voort in de Europa League.

  Valencia - Manchester United in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust gooit United z'n eigen ruiten in. Jones tikt de bal onder druk van Batshuayi voorbij z'n eigen doelman: 2-0. Meer dan milderen tot 2-1 zit er nadien niet meer in voor United.
  • Man van de match: Valencia voetbalde een stuk beter dan United, al stak er niemand echt bovenuit bij de Spanjaarden. Met z'n openingstreffer plaveide Carlos Soler wel de weg voor Valencia's 2e groepszege.
  • Opvallend: Phil Jones houdt een bedenkelijke statistiek over aan z'n owngoal. Hij is de eerste United-speler die een eigen doelpunt maakt in de Champions League sinds...Phil Jones in 2011 tegen Benfica.

  Soler geeft mak United wat het verdient

  Net als begin oktober werd het duel tussen Valencia en Manchester United een Belgisch onderonsje. Batshuayi mocht nog eens starten bij de Spanjaarden, bij United stonden Lukaku en Fellaini aan de aftrap. Ook Pereira, de Braziliaanse international met Belgische roots, stond in de basis bij United.

   

  De vorige confrontatie op Old Trafford leverde geen goals op, in Mestalla was het al na 17 minuten raak. Een afgeweerde voorzet viel voor de voeten van Soler en die gaf Romero het nakijken met een gekruist schot. Een verdiende voorsprong, want United bakte er weinig van.

   

  Ook niet na de 1-0. Het was integendeel Valencia dat voor de aanval bleef kiezen. Op het halfuur kreeg Batshuayi op aangeven van Piccini een uitgelezen kans op de 2-0, maar hij kopte van dichtbij over.

   

  Pogba deed het aan de overkant zo mogelijk nog beroerder. Na goed doorkoppen van Fellaini op een hoekschop had de Fransman de 1-1 aan z’n voet, maar hij mikte onbegrijpelijk naast. Kort voor de rust kwam Batshuayi nog eens piepen, vanaf de rand van de zestien besloot hij nipt naast.

  United schiet in eigen voet

  Wie een ommekeer verwachtte in de tweede helft, moest zich al snel bedenken. Amper 2 minuten na de rust stond de 2-0 al op het scorebord. Extra pijnlijk voor United: het was Jones die opgejaagd door Batshuayi de bal ongelukkig voorbij z’n eigen doelman tikte.

   

  Bij United dachten ze vanaf dat moment vooral aan de  competitietopper van zondag tegen Liverpool. Ook Valencia drong niet al te fel meer aan. Een knap afstandsschot van Torres ging wel nog rakelings over, maar veel meer kreeg

  de thuisploeg niet meer voor elkaar.

   

  Een onzichtbare Lukaku werd twintig minuten voor het einde naar de kant gehaald. Pereira liet wél nog wat zien, Domenech moest zowaar eens aan de bak op zijn afstandsschot. Een slotoffensiefje van United leverde zelfs nog een kopbalgoal van Rashford op, maar verder kwam United niet meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. United schakelde in de slotfase nog een versnelling hoger, maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Valencia wuift de Champions League uit met een 2-1-overwinning.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Mata ziet z'n volley naast gaan. United maakt Valencia nu toch nog wat zenuwachtig. Mata probeert het in één tijd op een voorzet van Young, zijn volley gaat voorlangs.
  4. tweede helft, minuut 89. Batshuayi waagt z'n kans met een knappe plaatsbal vanuit stand in het halve maantje. Geen onaardige poging, z'n schot gaat niet zo ver naast.
  5. tweede helft, minuut 88. Gaat Valencia nog wankelen? United pikt dan toch nog een goaltje mee in Mestalla. Young schildert de bal op het hoofd van Rashford en die kopt de aansluitingstreffer voorbij Romero.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Marcus Rashford van Manchester United. 2, 1.
  7. Gele kaart voor Marcus Rashford van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 82
  8. tweede helft, minuut 80. Ook Pogba zet Domenech nog een aan het werk. Hij probeert het vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot is te centraal om de Valencia-doelman te verrassen.
  9. tweede helft, minuut 78.
  10. tweede helft, minuut 76. Pereira zet Domenech aan het werk. Valencia-doelman Domenech wordt dan toch eens op de proef gesteld. Pereira vindt geen afspeelmogelijkheden en probeert het dan maar met een verre knal. Domenech kan z'n schot nog net over doel tikken.