• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fellaini knalt Manchester United met late treffer naar 1/8e finales

  1. 22' - Geel - Nemanja Matic
  1. 90+1' - Doelpunt - Marouane Fellaini (1 - 0)
  2. 82' - Verv. Jean-Pierre Nsame door Moumi Ngamaleu
  3. 72' - Verv. Antonio Valencia door Juan Mata
  4. 72' - Geel - Antonio Valencia
  5. 66' - Verv. Miralem Sulejmani door Christian Fassnacht
  6. 65' - Verv. Fred door Paul Pogba
  7. 64' - Verv. Jesse Lingard door Romelu Lukaku
  8. 61' - Geel - Loris Benito
  9. 48' - Geel - Mohamed Ali Camara

  Manchester United heeft zich na een bijzonder moeizame wedstrijd tegen Young Boys geplaatst voor de 1/8e finales van de Champions League. United leek af te stevenen op een 0-0-gelijkspel, maar in de extra tijd trokken Lukaku en Fellaini de thuisploeg alsnog over de streep. Lukaku met de assist, Fellaini met de winning goal.

  Manchester United - Young Boys in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde ontsnapt Manchester United aan de 0-1-achterstand. Met een schitterende redding kan De Gea een afgeweken schot van Garcia nog net op de doellijn keren.
  • Man van de match: Kort na de rust liet hij nog een reuzenkans onbenut, maar daar spreekt niemand bij United nu nog over. Met z'n late treffer loodste Fellaini United niet alleen naar de winst, maar verzekerde hij ook de kwalificatie voor de 1/8e finales.
  • Opvallend:  Romelu Lukaku mocht pas na ruim een uur invallen en toch werd het nog een gedenkwaardige wedstrijd voor de Rode Duivel. Hij bezorgde United met z'n 1e assist ooit in de Champions League nog mee de volle buit.

  Rashford belichaamt scoringsprobleem van United

  Na de slappe 1 op 6 in de Premier League kon Manchester United wel een opkikker gebruiken. Kwalificatie voor de 1/8e finales van de Champions League bijvoorbeeld met een thuiszege tegen Young Boys. Fellaini startte in de basis, Lukaku mocht het net als Pogba vanop de bank bekijken.

   

  Hij zag hoe United een felle start maakte. Rashford kwam al vroeg in de partij oog in oog met Von Ballmoos, maar liftte de bal zowel over de doelman als het doel. Ook een schot van Fred miste precisie en ging nipt over. De toon was gezet: United deelde de lakens uit, maar faalde in de afwerking. Young Boys probeerde dan weer af en toe tegen te prikken, zonder echt gevaarlijk te zijn.

   

  Rashford bleef het efficiëntieprobleem van United in de verf zetten. Na een knappe pass van Fellaini mikte hij pal op Von Ballmoos. Ook een mooi tikje van Lingard kreeg geen waardig vervolg,  Rashford besloot dit keer rakelings naast. Fred was in hetzelfde bedje ziek, kort voor de rust kon ook hij een mooie kans niet verzilveren. 8 schoten en slechts 1 op doel, een veelzeggende statistiek voor United.

  Fellaini verlost United in de extra tijd

  Weinig beterschap voor United in de tweede helft. Rashford bleef de missers opstapelen en ook Fellaini deed z’n duit in het zakje. Na een botsing tussen Von Ballmoos en Lingard liet hij dé kans liggen om United op voorsprong te knallen.

   

  Iets voorbij het uur vond Mourinho het welletjes, de Portugees dropte Lukaku en Pogba tussen de lijnen. Maar ook op aangeven van Pogba kreeg Rashford de bal niet tussen de palen. Young Boys begon steeds meer in een stunt te geloven. Terecht, want De Gea had een onwaarschijnlijke redding nodig om een afgeweken schot van Garcia nog net op de lijn te keren.

   

  United kroop door het oog van de naald, terwijl vooraan Lukaku, Mata en Smalling het reeksje missers verder uitbreidden. Een scoreloos gelijkspel leek onvermijdelijk, maar in de extra tijd kwam dan toch de verlossing voor United. Lukaku verlengde een voorzet van Shaw tot bij Fellaini en die werkte de winning goal in doel. Dat hij daarbij de bal licht met z’n hand beroerde, zal de United-fans worst wezen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Manchester United heeft zich met een late treffer gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Champions League. Fellaini zorgde pas in de extra tijd voor de verlossing.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Marouane Fellaini van Manchester United. 1, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Fellaini verlost United! Manchester United slaat alsnog toe in de extra tijd! Lukaku verlengt een voorzet van Shaw tot bij Fellaini en die werkt de bal knap in doel. 1-0 voor United! Mourinho weet met z'n vreugde geen blijf, de kwalifcatie voor de 1/8e finales is binnen.
  5. tweede helft, minuut 83. Valencia ziet het graag gebeuren. Valencia stevent op een 1-0-nederlaag af tegen Juventus, maar krijgt op de slotspeeldag alsnog een kans om zich te plaatsen voor de 1/8e finales van de Champions League. Winst in de thuiswedstrijd tegen United volstaat, tenzij Lukaku en co vanavond alsnog de volle buit pakken.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij BSC Young Boys, Moumi Ngamaleu erin, Jean-Pierre Nsame eruit
  7. tweede helft, minuut 81. United blijft de missers opstapelen. Pogba schildert de bal op het hoofd van Smalling. Maar u raadt het al, ook diens kopbal is niet gekadreerd. De tijd begint te dringen voor United.
  8. tweede helft, minuut 79. Fellaini legt de bal goed terug op Mata en die mikt in één tijd over. Het humeur van Mourinho zakt verder onder het vriespunt. Zijn team lijkt voor de tweede wedstrijd op rij niet tot scoren te komen.
  9. tweede helft, minuut 75. Fassnacht spaart United. Alweer alarmfase rood voor United. Bij de thuisploeg geven ze te veel ruimte aan Fassnacht. Die lijkt zelf verrast en besluit naast.
  10. tweede helft, minuut 74. Lukaku kopt naast. Lukaku laat zich een eerste keer zien. De Rode Duivel demonstreert z'n kopkracht, maar ook Lukaku krijgt de bal niet tussen de palen.
  11. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester United, Juan Mata erin, Antonio Valencia eruit
  12. tweede helft, minuut 72.
  13. Gele kaart voor Antonio Valencia van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 72
  14. tweede helft, minuut 71. United ontsnapt aan de 0-1. United kruipt plots door het oog van de naald. Met een uitstekende redding op een afgeweken schot van Garcia behoedt De Gea de thuisploeg voor de 0-1-achterstand. De doelman weet de bal nog net op de lijn te keren.
  15. tweede helft, minuut 67. De meegereisde supporters van Young Boys beklagen zich hun tripje naar Manchester vooralsnog niet. De Zwitserse club lijkt op weg naar een stunt. Of schakelt United nog een versnelling hoger?
  16. tweede helft, minuut 67. Ook bij Young Boys achten ze de tijd rijp voor een wissel. Sulejmani wordt naar de kant gehaald voor Fassnacht.
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij BSC Young Boys, Christian Fassnacht erin, Miralem Sulejmani eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Rashford mikt nipt naast. Pogba laat zich meteen zien met een technisch nummertje. Hij krijgt de bal tot bij Rashford en die mikt rakelings naast. Het is nog steeds niet de wedstrijd van Rashford.
  19. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Manchester United, Paul Pogba erin, Fred eruit