Ga naar de inhoud
José Mourinho
José Mourinho op zijn best: hij toont zijn grote gelijk aan de Juve-fans.
Cristiano Ronaldo
Manchester United neemt wraak op Juventus.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
12
6
4
2
0
9
4
2
Manchester United
10
6
3
2
1
7
4
3
Valencia CF
8
6
2
2
2
6
6
4
BSC Young Boys
4
6
1
4
1
4
12
4
BSC Young Boys
4
6
1
4
1
4
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0
3
Valencia CF
0
0
0
0
0
0
0
4
BSC Young Boys
4
3
1
1
1
3
5
4
BSC Young Boys
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0
3
Valencia CF
0
0
0
0
0
0
0
4
BSC Young Boys
0
3
0
3
0
1
7
4
BSC Young Boys
0
0
0
0
0
0
0
JuventusManchester United
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Ovidiu Hategan
stadion
Allianz Stadium
toeschouwers
41470

United pleegt ramkraak in Turijn, ondanks heerlijke goal Ronaldo

 wo 7 november 2018 23:54
Juventus
einde
1-2
Manchester United
    1. 61' - Verv. Sami Khedira door Blaise Matuidi
    2. 65' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
    3. 75' - Geel - Ander Herrera
    4. 75' - Geel - Paulo Dybala
    5. 86' - Doelpunt vrije trap - Juan Mata (1 - 1)
    UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/18 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    65'
    Cristiano Ronaldo
    65'
    Cristiano Ronaldo
    1 - 0
    86'
    Juan Mata
    1 - 1
    Juan Mata
    86'

    Juventus heeft nagelaten om zich na 4 matchen al als groepswinnaar te kwalificeren. Een juweeltje van Ronaldo tegen zijn ex-ploeg Manchester United leek te volstaan, maar in de laatste 5 minuten keerden de rollen nog om.

    Juventus-Man.Utd in een notendop

    • Sleutelmoment: Juventus is heer en meester, zeker in de 2e helft, maar het kan dat meesterschap niet in de score uitdrukken. Een kwartier voor tijd laat Cuadrado op aangeven van Ronaldo de 2-0 liggen.

     

    •  Man van de Match: Cristiano Ronaldo was er niet alleen op gebrand om uit te blinken tegen zijn ex-ploeg, hij wachtte ook nog op zijn eerste CL-goal voor Juventus. Dat doelpunt was er eentje om in te kaderen. Daarnaast liet Ronaldo zich nog een paar keer betrekken in de combinatie, maar zijn ploegmaats waren niet zo doeltreffend als hij.

     

    • Opvallend: Het is de eerste keer dat Manchester United in de CL 2 goals ophaalt in de laatste 5 minuten sinds de legendarische finale van 1999 tegen Bayern München.

    Het beste paard krijgt niet altijd de haver

    In het eerste halfuur leken Juventus en Manchester United ons dezelfde slappe hap te serveren als in de "heenmatch" in Engeland, maar toen schakelde de thuisploeg een versnelling hoger. United leek slachtrijp, al haalde niemand bij Juventus het mes boven.

    Khedira kreeg voor de rust de beste kans, maar raakte de paal. Dybala wou na de rust niet onderdoen met een geplaatst schot op de lat. Laat het nu maar aan mij over, dacht Ronaldo, en hij knalde een diepe bal van Bonucci in één tijd in de loop voorbij De Gea. Zijn eerste CL-treffer voor de Oude Dame.

     

    Juventus liet het daar niet bij, maar de kanonnen zwegen. De invalbeurt van Fellaini en Mata zorgde voor een kentering. De eerste zorgde voor het brute geweld in de box, de tweede voor de verfijning, zoals bij de 1-1, een subtiele vrijschop.

     

    Ook de 1-2 viel na een vrije trap, vanaf de zijkant deze keer. Fellaini aaide de bal met zijn krullenbol, in de paniek die ontstond bij Juventus klopte Bonucci zijn eigen doelman. De owngoal werd eerst toegeschreven aan Sandro, maar de UEFA zette officieel Bonucci op het scorebord.

    Mourinho vol lof voor Fellaini: "En ik beledigde niemand"

    José Mourinho ging na de match de supporters van Juventus openlijk provoceren. "Ik ben 90 minuten lang beledigd, terwijl ik hier gewoon mijn job kwam doen", zegt de ex-coach van Inter. "Ik vind niet dat ik iemand heb beledigd na het laatste fluitsignaal. Al had ik dat gebaar met mijn hand achter mijn oor misschien niet moeten doen."

     

    Mourinho had ook lof voor invaller Fellaini: "Meestal kan hij een match doen kantelen als we voor onze eigen fans spelen. Mata kwam niet in de ploeg voor de vrijschoppen, maar om ballen naar Fellaini te pompen. Die heerst altijd in de lucht."

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    FOTO'S: José Mourinho gaat zijn grote gelijk halen

    Pyrrusoverwinning voor Valencia?

    In de andere match in groep H was Valencia een maatje te groot voor de CL-groentjes van Young Boys: 3-1. Batshuayi hoefde niet in te vallen, want met Santi Mina (2 goals) en Carlos Soler (goal en assist) waren er al genoeg uitblinkers.

     

    Maar het zou wel eens een pyrrusoverwinning kunnen worden voor Valencia, want als Manchester United op de volgende speeldag de logica respecteert tegen de Young Boys en Valencia verliest bij Juventus, dan zijn de kaarten geschud in deze groep.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+6'

    Einde: 1-2

    90+6' tweede helft
    90+4'
    Rashford had het helemaal kunnen afmaken, maar hij mist wat verfijning in zijn afwerking en schiet via Szczesny de bal nog in hoekschop.
    90+3'
    Fellaini heeft geen directe impact op de score gehad, maar in zijn korte invalbeurt heeft hij toch het verschil kunnen maken. De Italianen wisten zich regelmatig geen raad met de schonkige Duivel.
    90+1'
    Allegri brengt nog Mandzukic, maar is het niet al te laat? Juventus stevent op een zeldzame thuisnederlaag af.
    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    88'

    GOAL: Rommelgoal United!

    United heeft geen bivakmutsen nodig om hier de perfecte kraak te plegen. Een scherpe vrijschop wordt door Fellaini lichtjes doorgekopt. Onder druk van Pogba lijkt Alex Sandro de bal in eigen doel te werken, maar de UEFA kent de owngoal toe aan Bonucci.
    86'

    GOAL: Mata met de gelijkmaker!

    Pogba wordt foutief gestuit vlak voor het strafschopgebied. United trekt even een rookgordijn op, maar het is Mata die zijn fijnste penseel bovenhaalt en de bal heerlijk over het muurtje schildert.
    86'
    vrije trap
    Juventus
    1-1
    Manchester United
    Juan Mata
    Manchester United
    84'

    Even bibberen voor Juve

    United heeft de strijd nog niet opgegeven. Een prachtige beweging van Martial krijgt een bijna even mooi vervolg, maar Juve kan de voorzet met hangen en wurgen wegwerken. Een 2e voorzet gaat maar net over Fellaini heen.
    80'
    De invallers hebben er geen verdienste aan, maar Rashford neemt Szczesny wel bijna te grazen. De voorsprong van Juventus blijft natuurlijk krap.
    78'

    Daar is Fellaini!

    Dubbele wissel van Mourinho en daarbij zet hij zijn niet-zo-geheime wapen Fellaini in. Ook Mata komt in de ploeg.
    77'
    Na 2 plaatsballen kiest Pjanic deze keer voor vuurkracht. De Gea kijkt de bal - deels wegens onmacht - uit zijn doel.
    76'
    Even wat commotie. Niet omdat Hategan terecht geel geeft voor een overduidelijke en cynische fout van Herrera, maar wel omdat slachtoffer Dybala ook in het boekje gaat.
    75'
    Juventus
    75'
    Manchester United
    74'

    Juventus laat het liggen

    Cuadrado mag de hele ruggengraat van het veld oversteken. Hij legt af op Ronaldo, die voor een keer niet zelfzuchtig is, maar daar nu wellicht al spijt van heeft. Cuadrado legt de bal immers over het doel.
    73'

    Pjanic weer niet

    Pogba zet zijn povere match nog eens extra in de verf door zich de bal te laten afsnoepen. Cuadrado staat zo plots vrij in de box. Hij speelt Pjanic aan, maar opnieuw is zijn plaatsbal te zwak.