UEFA Champions League - speeldag 3 - 23/10/18 - 21:02

Juventus heeft de topaffiche tegen Manchester United gewonnen in de Champions League. Een topmatch werd het niet. Vooral door de
    onmondigheid van de thuisploeg. Lukaku speelde de hele wedstrijd.

United - Juventus in een notendop:

• Sleutelmoment: Als Pogba in minuut 75 niet op de paal, maar in doel schiet, kan Mourinho opnieuw zeggen dat zijn aanpak niet zo slecht was.
    • Man van de Match: Juve deed het vooral collectief, maar we pikken het duo Chiellini-Bonucci  er uit. Ze kwamen geen enkele keer in de problemen.
    • Statsitiek:  Ronaldo verloor nog nooit tegen United sinds hij in 2009 vertrok op old Trafford.

Old Trafford baadde voor de match in een sfeer van nostalgie en respect voor de terugkeer van Ronaldo. Die positieve sfeer sloeg vrij snel om door het spel van United. De vertoning van de thuisploeg deed pijn aan de ogen.

Juventus had de eerste helft 70 procent balbezit en als United dan toch eens uit zijn egelstelling kon kruipen, kwam het niet verder dan wilde ballen naar voren. Lukaku kwam een hele match niet in het stuk voor, vooral door de onmondigheid van zijn ploeg om de bal in het strafschopgebied te krijgen.

Ronaldo begon erg gretig aan de match en was betrokken bij de enige goal van de match. Smalling voorkwam dat Cuadrado zijn voorzet in doel duwde, maar Dybala stond op de juiste plaats om de rebound binnen te schieten. Juventus speelde frivool en ging rusten met een meer dan verdiende voorsprong.

Na de rust hoefde het niet meer voor de Italianen en United kon niet. Twee kansen waren het vermelden nog waard. Een hard schot van Ronaldo werd prachtig gered door De Gea. Een geplaatst schot van Pogba bleef via de paal en het hoofd van Szczesny uit het doel. Juventus verstevigt zijn leidersplaats in groep H.

90+4'

Einde match

Juventus wint de topaffiche tegen United dankzij een goal van Dybala. United deed het iets beter in de tweede helft, maar was over 90 minuten gewoon te zwak.
    90+2'
    Barzagli speelt nog even met vuur. Hij geeft martial een kleine duw in de rug in het strafschopgebied. Ref Mazic geeft geen kik.
    90+1'

90+1'

Drie minuten extra tijd

United krijgt nog drie minuten voor de gelijkmaker. Maar echt in de lucht hangt die niet.
    89'
    Martial zet zich door tussen Pjanic en Barzagli en wil dan naar de verste hoek knallen, maar doet dat te zwak.
    88'
    Bijna komt Juventus nog op 0-2 op de counter, maar Bernardeschi glijdt weg waardoor Ronaldo hem niet kan aanspelen.
    82'

Nog een verdediger voor Juve

De 37-jarige Barzagli is de tweede wissel van Juventus. Nog een extra verdediger voor de Italianen. U begrijpt dat de bezoekers zich momenteel beperken tot de voorsprong verdedigen.
    79'
    79'
    Samenspel van Lukaku met Martial levert een schietkans op voor de Belg. Het levert enkel een corner op.
    78'

Eerste wissel voor Juve

Dybala mag gaan rusten. Bernardeschi mag nog een kwartier meespelen. Dybala scoorde en speelde een goede match, hij was meer aanwezig dan Ronaldo.
    75'

Bijna toch Pogba, bal op de paal

Pogba snoept Bentancur de bal af centraal voor doel. De Fransman trapt aardig, maar heeft geen geluk. De bal gaat tegen de paal en dan tegen het hoofd van Szczesny en vliegt naar de buitenkant.
    74'

"Szczesny heeft deze match nog altijd geen echte save moeten doen."

Peter Vandenbempt - Proximus 11
    69'
    Het is momenteel kijken naar een match tussen een ploeg die aanvallend niet moet (Juventus), tegen een ploeg die niet kan (United). Kansen zijn er niet.