1. 55' - Doelpunt strafschop - Guillaume Hoarau (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 23/10/18 - 18:55
55'
Guillaume Hoarau
55'
1 - 1

Michy Batshuayi heeft zijn tweede doelpunt gemaakt in het shirt van Valencia. In het Champions League-duel tegen de Zwitserse kampioen Young Boys opende hij de score. De treffer was uiteindelijk goed voor één punt.

Young Boys - Valencia in een notendop:

• Man van de match: doelman Neto behoedt Valencia voor een nederlaag. Al werkte de paal ook mee.
  • Sleutelmoment: net na de rust veroorzaakt Parejo een strafschop met een domme tackle.
  • Opvallend: Valencia grossiert dit seizoen in draws. In 12 matchen speelde het al 9 keer gelijk.

Batshuayi opent score

De Young Boys speelden met veel goeie wil. Tot halverwege de eerste helft waren de kansen voor de Zwitserse kampioen, maar het doelpunt kwam van de bezoekers.

Michy Batshuayi was al twee keer afgevlagd voor buitenspel. De derde keer timede hij zijn versnelling wel goed. De Rode Duivel pikte een pass van Soler knap op, omzeilde de keeper en tikte de 0-1 op het bord. Een echte spitsengoal.

Het was nog maar de tweede keer dat Batshuayi scoorde in het shirt van Valencia. Vorige maand lukte het hem een eerste keer in de competitie tegen Celta Vigo.

Michy Batshuayi omzeilt de keeper en scoort.

Young Boys winnen bijna

Na de rust verloor Valencia de greep op de match. Met een domme tackle op Sow veroorzaakte aanvoerder Parejo een penalty. De Franse spits Hoarou pakte het cadeau graag uit en mikte de strafschop netjes op de hoek.

De Zwitsers hadden hun eerste punt in handen, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn. Young Boys had de regie in handen en in de slotminuten scoorde het bijna een tweede keer. De paal redde Valencia-doelman Neto op een kopbal van Sanogo.

Na 3 speeldagen staat Valencia met 2 punten op de 3e plaats in groep H. De Young Boys vegen de 0 weg, maar blijven wel laatste.

Opmerkelijk, Valencia heeft dit seizoen een patent op de puntendeling. In de Champions League speelden de Spanjaarden dit seizoen 2 keer gelijk, in La Liga al 7 keer. Het team blijft dit seizoen al te vaak steken op 1 doelpunt per match.

90+5'

Einde: 1-1

De wedstrijd is afgelopen. Valencia pakt een punt dankzij een doelpunt van Batshuayi en daar mag het niet ontevreden mee zijn. In de tweede helft had Young Boys de regie in handen.
90+3'
We zitten in de toegevoegde tijd. Verdelen Young Boys en Valencia de koek eerlijk?
90+1'

88'

Paal

Hier ontsnapt Valencia aan de 2-1. Doelman Neto kan maar net bij de kopbal van Sanogo. Via de paal krijgt hij het leer in handen.
84'
Batshuayi knalt op Von Bergen. De kapitein van Young Boys doet alsof zijn neus bloedt. Veel is er ook niet aan de hand.
78'
76'
Batshuayi krijgt het aan de stok met de doelman van Young Boys. De scheidsrechter komt snel tussen.
74'
Ngamaleu is meteen gevaarlijk voor Bern. Neto moet zich reppen om de invaller het scoren te beletten.
71'
De Zwitserse storm is gaan liggen. Valencia heeft nog 20 minuten om een eerste zege te boeken in dit Champions League-seizoen. Of zorgt Bern voor de verrassing?
70'
67'
Valencia komt er een keer uit. Het kopballetje van Batshuayi baart Wölfli geen zorgen.
63'
Valencia is aan het wankelen. De kopbal van Mbabu vliegt net over het doel van de Spanjaarden.
59'
59'
58'
De Young Boys spelen bevrijd. Fassnacht kan een counter net niet afronden, Neto steekt er een stokje voor.
56'

Netjes in de hoek: 1-1

Hoarau, de man met rugnummer 99, mikt de strafschop netjes in de hoek. De Young Boys hebben hun eerste doelpunt gemaakt in deze groepsfase. Verdiend, want de Zwitserse kampioen komt fris uit de kleedkamer.