• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  2 Belgische topspitsen, maar toch geen goals in Man.Utd-Valencia

  1. 45' - Geel - Daniel Parejo
  2. 33' - Geel - Rodrigo
  3. 21' - Geel - Francis Coquelin
  1. 90+2' - Geel - Geoffrey Kondogbia
  2. 87' - Geel - José Luis Gayá
  3. 86' - Geel - Romelu Lukaku
  4. 85' - Geel - Cristiano Piccini
  5. 82' - Verv. Gonçalo Guedes door Denis Cheryshev
  6. 78' - Verv. Francis Coquelin door Carlos Soler
  7. 76' - Verv. Alexis Sánchez door Anthony Martial
  8. 73' - Verv. Michy Batshuayi door Kevin Gameiro

  Manchester United heeft de crisis nog niet kunnen bezweren. Tegen Valencia kon het niet verbergen dat het zelfvertrouwen en de vorm bijna een dieptepunt hebben bereikt. Anderzijds kon het deze keer wel de nul houden.

  Manchester United-Valencia in een notendop

  • Sleutelmoment: 5 minuten voor tijd ontsnapt Valencia aan een penalty, wanneer Piccini Martial op de rand van het strafschopgebied neerhaalt. De daaropvolgende vrijschop wordt door Rashford vanuit een schuine hoek op de lat getrapt.
  • Man van de Match: De Franse boezemvrienden Kondogbia en Pogba vochten verbeten duels uit op het middenveld, een gevecht dat op punten werd gewonnen door de speler van Valencia.
  • Opvallend: Manchester United heeft al bijna 2 maanden niet meer gewonnen op Old Trafford. Het is voor de eerste keer als manager dat Mourinho 4 opeenvolgende thuisduels niet kan winnen.

  0-0 haalt druk niet van de United-ketel

  Manchester United had zijn eerste groepsmatch dan wel verdiend gewonnen bij Young Boys Bern, door gekwakkel in eigen land stond de druk toch op de ketel. De geviseerde José Mourinho maakte een ontspannen indruk, met praatjes en grapjes her en der. Veel viel er nochtans niet te lachen als hij naar het veld keek.

   

  Bij Valencia kreeg Batshuayi ietwat verrassend een basisplaats op zijn 25e verjaardag. Hij deed het zeker niet slecht, maar dan vooral in de omschakeling. Zelf werd hij zelden in stelling gebracht. De gevaarlijkste man bij Valencia was Guedes, al kon ook hij Guedes niet testen.

   

  United groeide na de rust in de match. Neto was bij de pinken op een goeie vrijschop van Pogba en blonk even later ook uit op een schot van Lukaku. Het was een van de weinige keren dat de Rode Duivel de bal kon voelen in de zone van de waarheid.

   

  De beste kans bewaarde United voor het einde. Piccini werd in de luren gelegd door invaller Martial, Rashford leek vanaf de rand van het strafschopgebied voor een voorzet te kiezen bij zijn vrijschop, maar hij draaide de bal nog bijna in de verste kruising.

   

  Dankzij het ene puntje blijft United 2e in zijn groep, maar het kijkt nu wel aan tegen een dubbele confrontatie met Juventus aan. Dan zal het in ieder geval beter moeten.

  Mourinho: "Konden winnen, maar konden niet verliezen"

  • José Mourinho (coach Man.Utd): "Het was een lastige match tegen een goeie tegenstander. In vergelijking met de vorige matchen hebben we de lat hoger gelegd qua intensiteit en verbetenheid. We hadden hier kunnen winnen, maar ik denk niet dat we hier hadden kunnen verliezen. Daarvoor waren we te solide. Je weet nooit hoe belangrijk dit punt zal zijn in de eindafrekening."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-0. Een bescheiden fluitconcert van het thuispubliek. Manchester United kon weer niet overtuigen, maar zakte ook niet door het ijs. "Mossel noch vis", vat Peter Vandenbempt het samen.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Bijna nog Fellaini. Fellaini bewijst zijn waarde op een verre vrije trap. Eerst kopt hij de bal goed door, maar waarna zijn medespelers er niets mee aanvangen, haalt hij zelf maar uit. De bal wijkt nog af in corner, die niets oplevert.
  4. Gele kaart voor Geoffrey Kondogbia van Valencia CF tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. Bij Valencia zijn ze nu niet meer van plan hun avond te laten vergallen. De verdedigers reageren superscherp op alles wat beweegt.
  6. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra tijd. .
  7. tweede helft, minuut 89. Lukaku loopt zich goed vrij op een hoekschop van Shaw, maar hij krijgt de bal niet binnen het doelkader. Was dit zijn laatste kans om de held te worden?
  8. Gele kaart voor José Luis Gayá van Valencia CF tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 86. Lukaku loopt nog tegen een gele kaart aan, de eerste voor een speler van Manchester United.
  10. Gele kaart voor Romelu Lukaku van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 86. Rashford op de lat! Vanuit een onmogelijke hoek schiet Rashford de vrijschop staalhard op de bovenkant van de lat. Bijna was het nog bingo voor United.
  12. tweede helft, minuut 85. Martial slalomt voorbij Piccini, die de Franse winger net buiten het strafschopgebied moet neerhalen.
  13. Gele kaart voor Cristiano Piccini van Valencia CF tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 85.
  15. tweede helft, minuut 83. Het is even billenknijpen voor United bij een hoekschop van Valencia. Fellaini brengt redding voor de thuisploeg.
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Valencia CF, Denis Cheryshev erin, Gonçalo Guedes eruit
  17. tweede helft, minuut 82. Lukaku haalt zich de ergernis van het sowieso al geïrriteerde United-publiek op de hals. Eerst schiet hij de vrijschop wat onbeholpen in de muur en daarna staat hij offside, waardoor de volgende aanval wordt afgebroken.
  18. tweede helft, minuut 80. Pogba wordt even bij de arm vastgehouden door zijn goeie vriend Kondogbia. Opnieuw een mooie plaats voor een vrijschop. Lukaku meldt zich ook.
  19. tweede helft, minuut 79. Gemiste kans voor Valencia. Dé kans voor Guedes, die een beetje twijfelt schuin voor De Gea. Hij beslist toch maar om terug te leggen, maar er zit een roodhemd tussen.
  20. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Valencia CF, Carlos Soler erin, Francis Coquelin eruit