UEFA Champions League - speeldag 1 - 19/09/18 - 21:01
45'
51'
0 - 2
51'

Ondanks rood voor Cristiano Ronaldo na een halfuur heeft Juventus de volle buit geraapt op het veld van Valencia. Pjanic was de matchwinnaar voor Juve met een penaltygoal net voor en net na de rust. In de 96e minuut miste Valencia nog… een strafschop.

Valencia CF - Juventus in een notendop

• Sleutelmoment: Vlak na de rust gaat Murillo aan het lichaam van Bonucci hangen. Hij veroorzaakt zo een tweede strafschop voor de Oude Dame. Pjanic mikt die opnieuw raak.
  • Man van de match: Leonardo Bonucci vormde een ijzersterke verdedigingsgordel met Giorgio Chiellini. De doorgewinterde verdedigers hielden ondanks de Valenciaanse druk erg puik stand. Bonucci versierde bovendien de tweede strafschop voor de bezoekers.
  • Opvallend: Cristiano Ronaldo kreeg na een halfuur rood. Het is pas zijn eerste rode kaart in 154 Champions League-wedstrijden.

Ronaldo verlaat huilend het veld

De supporters in Mestalla mochten na twee jaar zonder Champions League-voetbal nog eens proeven van het kampioenenbal. Met een clash tegen Juventus kregen de 46.000 aanwezigen meteen waar voor hun geld. Ronaldo zette nog eens voet op Spaanse bodem, Batshuayi mocht voor de Murciélagos aan de match beginnen.

De thuisploeg begon het gretigst aan de partij, maar dwong geen noemenswaardige kansen af. Na de studieronde nam Juventus het balbezit over en creëerde het drie niet te missen kansen die vakkundig de nek werden omgewrongen door Mandzukic, Khedira en Matuidi.

Op het halfuur sloeg de vlam plots in de pan. Mestalla daverde, maar niet voor een doelpunt. Na een onschuldig duel aaide Ronaldo nogal opzichtig over de bol van Murillo. Scheidsrechter Byrch ging overleggen met zijn assistent op de doellijn en trok prompt rood. Een strenge sanctie voor de Portugees, die huilend naar de douches trok.

Op slag van rust klom Juventus ondanks het mannetje minder toch op voorsprong. Cancelo kreeg de voet van Parejo in het gezicht geplant en versierde zo een strafschop. Pjanic legde die rustig in het hoekje.

Ervaren Juve-defensie houdt stand

Valencia-coach Marcelino spoorde zijn spelers in de rust aan om vol voor de aanval te gaan, maar bij de eerste de beste tegenprik duwde Murillo zijn ploeg nog wat dieper in de miserie. De verdediger ging aan het lichaam van Bonucci hangen en gaf zo een tweede strafschop weg. Pjanic poneerde die in hetzelfde hoekje.

De 0-2 kneep de Spanjaarden zo goed als dood. Batshuayi kon het tij niet keren en ging in de 70e minuut na een verdienstelijke partij naar de kant. Zijn vervanger Gameiro kon zich ook niet bevrijden uit de tang die Bonucci en Chiellini vormden.

Valencia creëerde wel druk, maar liep zich keer op keer te pletter tegen de ijzersterke bezoekende muur. Zelfs toen Brych diep in de extra tijd een strafschop floot voor Los Murciélagos, konden de Spanjaarden de eer niet redden. Parejo mikte flauw op Szczesny.

Juventus hield ondanks het mannetje minder al bij al erg vlot stand en neemt de drie punten mee naar Noord-Italië. De tranen van Ronaldo mogen plaatsmaken voor een opgeluchte glimlach.

90+7'

Meteen afgelopen!

Ondanks het mannetje minder, kan Juve de voorsprong na de rust nog verdubbelen met een tweede strafschopgoal van Pjanic. Parejo miste diep in de blessuretijd de eerredder vanaf de stip.
90+7'

Parejo mist!

Parejo duwt zijn bal niet ver genoeg naar de hoek. Szczesny houdt de 0 voor Juventus!
90+6'
penalty gemist
Daniel Parejo
Valencia CF
90+6'
90+6'

Derde strafschop!

Brych fluit nog maar eens een hoekschop. Rugani wint het kopduel, maar zwaait te wijd met de arm. Valencia kan de eer redden vanaf de stip.
90+5'
Met nog een dikke minuut op de klok krijgt Valencia een hoekschop.
90+1'
Valencia krijgt nog zes minuten extra tijd om volop te gaan aanvallen.
90+1'

89'
Het gekronkel van Costa is blijkbaar geen komedie. De invaller moet geblesseerd vervangen worden.
89'
Costa kan op de counter Neto nog eens bedreigen. Zijn overhoeks schot vormt geen probleem voor Neto. De Braziliaan komt bij zijn schot onzacht in aanraking met Paulista en steelt al liggend een handvol interessante seconden voor Juve.
84'
Er staan nog tien minuten op de klok in Mestalla.
81'

Offensief Valencia

Valencia kampeert nu al een tiental minuten voor de zestien van Juventus. Voorlopig geven Chiellini en co geen krimp.
77'
Valencia wil maar wat graag de aansluitingstreffer maken, maar de ervaren Juventus-verdedigers houden relatief makkelijk stand.
72'
Ook het derde schot van Soler zet de netten niet bol. Szczesny raapt de lage schuiver op. Valencia heeft nog twintig minuten om wat aan de achterstand te doen.
70'

Batshuayi out

Batshuayi mag gaan rusten. De Belgische aanvaller werkte hard en dwong een paar halve kansen af, maar kon het tij niet keren voor Valencia.
70'
Soler gaat liggen na een duwtje van Matuidi aan de rand van de zestien. Byrch is niet aan zijn beste wedstrijd bezig en ziet de overtreding door de vingers.