• home
 • video
 • pas verschenen

  Zege is kinderspel in eerste CL-match van Courtois bij Real

  einde
  05
  1. 40' - Doelpunt - Gareth Bale (0 - 4)
  2. 38' - Verv. Milan Havel door Milan Petržela
  3. 37' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 3)
  4. 23' - Doelpunt - Casemiro (0 - 2)
  5. 20' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 1)
  1. 80' - Verv. Tomáš Chorý door Jakub Reznícek
  2. 73' - Verv. Toni Kroos door Isco
  3. 67' - Doelpunt - Toni Kroos (0 - 5)
  4. 62' - Verv. Karim Benzema door Vinícius Júnior
  5. 61' - Verv. Ales Cermak door Tomáš Horava
  6. 59' - Verv. Sergio Ramos door Javi Sánchez
  7. 53' - Geel - Nacho
  20'Karim Benzema0 - 1
  23'Casemiro0 - 2
  37'Karim Benzema0 - 3
  40'Gareth Bale0 - 4
  67'Toni Kroos0 - 5

  Real Madrid heeft zijn perfecte rapport onder interim-trainer Santiago Solari behouden. De zege tegen Viktoria Plzen uit Tsjechië was ruim en gezien de krachtverhoudingen logisch. Courtois speelde zijn eerste Champions League-match voor Real. 

  Viktoria Plzen - Real Madrid in een notendop

  • Sleutelmoment: Interim-trainer Solari koos voor Courtois in doel en lijkt daarmee definitief een knoop in de keepersdiscussie te hebben doorgehakt.
  • Man van de Match:  Toni Kroos scoorde en was met twee goed getrapte corners betrokken bij twee andere goals.
  • Statistiek: Solari begint bij Real met 3 zeges en 0 tegengoals. Al mag je niet vergeten wie de tegenstanders waren: Melilla, Valladolid en Plzen.

  Plzen kan Real 10 minuten doen wankelen

  Een uur voor de match werd de beslissing wereldkundig gemaakt waar het meeste naar werd uitgekeken. Courtois kreeg in het Real-doel de voorkeur op Navas. Vooral symbolisch belangrijk, want terwijl basisspelers als Modric en Isco tegen het kleine Plzen mochten rusten, lijkt de keuze voor Courtois een statement in het Madrileense doelmannendebat.

   

  Op het veld maakte het allemaal niets uit. Courtois moest de eerste helft geen enkele keer zijn handen gebruiken. De aanpak van Plzen was kinderlijk. Op enthousiasme begon het aan de match en zo kreeg het in de eerste 10 minuten drie kansen tegen een defensief onhandig Real. Wat volgde was kinderlijk naïef van de thuisploeg.

   

  Met twee kapbewegingen schakelde Benzema knap drie verdedigers uit en schoof zijn 200e goal voor de Koninklijke binnen. Casemiro mocht 3 minuten later helemaal alleen een corner binnen koppen. Het zwakke verdedigen hield aan en zo konden Benzema en Bale nog voor rust voor 0-3 en 0-4 zorgen.

   

  De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Courtois moest twee keer redden op pogingen van Kopic, maar ging in zijn carrière al veel moeilijkere ballen halen. Halfweg de tweede helft gaf invaller Vinicius eigenlijk een slechte assist, maar geen probleem voor Kroos. Met veel gevoel legde hij de eindscore vast: 0-5. Real heeft net als Roma 9 punten in groep G.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde van de match. Real wint na een avondwandeling met 0-5 van Viktoria Plzen. Een geslaagd Real-debuut voor Courtois in de Champions League.
  2. tweede helft, minuut 92. Bale ook nog op de paal. Ook Bale lukt de 0-6 niet. Hij trapt van dichtbij tegen de kruising. .
  3. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. In de eerste minuut van de extra tijd scoort Vazquez nog op aangeven van Bale. de goal wordt afgekeurd voor buitenspel, maar dat blijkt onterecht in de herhaling.
  4. tweede helft, minuut 86. Plzen wil nog graag een eerredder maken, maar de jonge invaller Sanchez doet het goed centraal achterin.
  5. tweede helft, minuut 83. Geeuw. Het is gewoon aftellen naar het einde nu. Het tempo is volledig verdwenen en Isco vindt het tijd voor een fantasietje. Zonder succes. hij krijgt de bal niet tussen de benen van zijn tegenstander. .
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Viktoria Plzen, Jakub Reznícek erin, Tomáš Chorý eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Bijna de 1-5. Er is ondertussen enorm veel ruimte voor beide team. Bijna profiteert Plzen om de eerredder te maken. Chory lijkt van dichtbij een voorzet binnen te duwen, maar Reguilon steekt er nog net een been tussen.
  8. tweede helft, minuut 76. Na een vrije trap voor Plzen kan Real opnieuw me enorm veel ruimte counteren, maar Vinicius doet het niet slim en loopt net buitenspel. De weg lang nochtans open.
  9. tweede helft, minuut 75. Real speelt momenteel met Plzen zoals een kat met zijn prooi. De Spanjaarden hebben 60 procent balbezit en zoeken geduldig naar een nieuwe goal.