CSKA profiteert omdat Real Madrid het scoren is verleerd

  1. 43' - Verv. Dani Carvajal door Álvaro Odriozola
  2. 2' - Doelpunt - Nikola Vlašic (1 - 0)
  1. 90+8' - Verv. Ivan Oblyakov door Georgy Kyrnats
  2. 90+5' - Geel 2 - Igor Akinfeev
  3. 90+5' - Geel - Igor Akinfeev
  4. 90+3' - Geel - Ivan Oblyakov
  5. 78' - Verv. Fedor Chalov door Arnór Sigurdsson
  6. 66' - Geel - Jaka Bijol
  7. 65' - Verv. Alan Dzagoev door Dmitri Efremov
  8. 58' - Verv. Lucas Vázquez door Mariano Díaz
  9. 58' - Verv. Casemiro door Luka Modric
  2'goalNikola Vlašic1 - 0

  Real Madrid heeft op de tweede speeldag van de Champions League zijn eerste nederlaag geleden. CSKA scoorde in de tweede minuut en concentreerde zich daarna met succes op verdedigen. Net als tijdens de eerste match kreeg Keylor Navas in doel de voorkeur op Thibaut Courtois.

  Vroege goal legt match in een plooi

  De vroege openingsgoal van CSKA leverde een interessant experiment op. Zou Real deze keer wel kunnen voetballen tegen een laag blok? Tegen Atletico lukte het niet in de competitie. Wat tegen een mindere tegenstander, zonder Modric, Bale, Marcelo en Ramos?

   

  De 1-0 voor CSKA in de tweede minuut kwam er na en flater van Kroos, die onoordeelkundig achteruit wou spelen. Vlasic, een Kroaat gehuurd van Everton, nam het geschenk aan en pakte het uit met een trap voorbij Navas, die kansloos was.

   

  Lopetegui kon niet tevreden zijn over hoe zijn spelers omgingen met de situatie. Ondanks dominant spel lag het tempo veel te laag, was er te weinig creativiteit en van de handvol kansen waren er nauwelijks pogingen tussen de palen. Casemiro trapte wel vanop 20 meter tegen de paal en Benzema, verder te afwezig in het spel, kopte op de dwarslat.

  Ook Modric krijgt de motor niet gestart

  De tweede helft kwamen Modric en Diaz helpen om voor aanvallende creativiteit te zorgen, maar ook dat was onvoldoende. CSKA bood nog minder offensief weerwerk, maar bleef defensief prima overeind.
   

  Navas moest pas na 20 minuten in de tweede helft een eerste keer in actie komen. Punten scoren in de strijd met Courtois was er niet bij. Real verdiende wel de gelijkmaker, zeker omdat Diaz in het slot nog een derde keer het doelhout raakte en Varane in de extra tijd rakelings naast kopte. Maar CSKA springt over Real naar de leiding in groep G.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 99. Einde van de match. Real verliest in Moskou. De titelverdediger bijt zijn tanden stuk op een defensief CSKA, maar was zelf ook niet mondig genoeg in de aanval.
  3. tweede helft, minuut 98. Vervanging bij CSKA Moskou, Georgy Kyrnats erin, Ivan Oblyakov eruit
  4. Tweede gele kaart voor Igor Akinfeev van CSKA Moskou tijdens tweede helft, minuut 95
  5. Gele kaart voor Igor Akinfeev van CSKA Moskou tijdens tweede helft, minuut 95
  6. tweede helft, minuut 94. Nog rood voor doelman Akinfeev omdat die verbaal zwaar in de clinch gaat met de ref. Akinfeev vond dat er een fout werd gemaakt op Chernov en neemt nu ruim de tijd om het veld te verlaten. Een zeer bizar einde van deze match. .
  7. tweede helft, minuut 93. Diaz krijgt opnieuw een kopkans. De voorzet is van de jonge debutant Reguilon, maar Diaz kopt over deze keer.
  8. Gele kaart voor Ivan Oblyakov van CSKA Moskou tijdens tweede helft, minuut 93
  9. tweede helft, minuut 90. Real krijgt nog vier extra minuten. Kan CSKA nog vier minuten standhouden of versiert Real nog het punt dat het eigenlijk wel verdient?
  10. tweede helft, minuut 90. Het zit ook niet mee voor Real. Voor de derde keer in deze match raakt Real het doelhout. Deze keer is het Diaz die op de paal kopt.
  11. tweede helft, minuut 87. Bijna maakt Modric een kopbalgoal. Ceballos brengt eindelijk nog eens een bal dreigend voor goal. Iedereen kijkt naar de spitsen en zo profiteert Modric bijna. Hij kopt verrassend, maar de poging gaat naast.
  12. tweede helft, minuut 85. De les die Real moet trekken is dat het niet goed genoeg is vandaag. Asensio demonstreert met een voorzet naar Benzema die veel ter ver is.
  13. tweede helft, minuut 80. Diaz probeert het op de moeilijke manier: in een tijd in de draai op een wippertje van Asensio. Maar de twee aanvallers van Real staan heel de tijd tegen zes vercedigers, dus ze moeten wel iets onconventioneel proberen.
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij CSKA Moskou, Arnór Sigurdsson erin, Fedor Chalov eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Navas heeft zijn eerste redding van de tweede helft uit zijn handschoenen getoverd. Nu ja, toveren. Het schot van Bijol is aardig, maar mag nooit een probleem zijn voor een keeper.
  16. tweede helft, minuut 74. Kroos van ver dan maar. De Russen timmeren het strafschopgebied zo hermetisch dicht dat Kroos geen andere optie ziet dan van 25 meter te schieten. Goed geprobeerd, maar zijn schot vliegt een dikke meter naast.
  17. tweede helft, minuut 73.
  18. tweede helft, minuut 73. Asensio snijdt een voorzet goed aan, maar Akinfeev is meester over Benzema en Diaz. Lopetegui kijkt bedenkelijk.
  19. tweede helft, minuut 68. Eerlijk is eerlijk: op dit moment is dit geen leuke match. CSKA denkt alleen aan verdedigen. Real is offensief niet creatief genoeg en dat levert weinig spektakel op. Asensio is een van de spelers waar meer van verwacht mag worden in dit soort situaties.
  20. Gele kaart voor Jaka Bijol van CSKA Moskou tijdens tweede helft, minuut 66