• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeer zure avond voor Lyon, City kan wel leven met gevleid gelijkspel

  einde
  22
  1. 34' - Geel - Raheem Sterling
  2. 23' - Geel - Fernandinho
  1. 90+1' - Verv. Sergio Agüero door Phil Foden
  2. 89' - Verv. Maxwell Cornet door Martin Terrier
  3. 84' - Verv. Nabil Fekir door Bertrand Traoré
  4. 83' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 2)
  5. 81' - Doelpunt - Maxwell Cornet (2 - 1)
  6. 74' - Verv. Rafael door Kenny Tete
  7. 71' - Verv. Leroy Sané door Fabian Delph
  8. 62' - Doelpunt - Aymeric Laporte (1 - 1)
  9. 62' - Geel - Ferland Mendy
  10. 55' - Doelpunt - Maxwell Cornet (1 - 0)
  55'Maxwell Cornet1 - 0
  62'Aymeric Laporte1 - 1
  81'Maxwell Cornet2 - 1
  83'Sergio Agüero2 - 2

  Manchester City gaat de trommel in voor de knock-outfase van de Champions League. Het verdiende niet meteen een punt bij Lyon, maar lacht in zijn vuistje na het gelijkspel in Frankrijk. Voor Lyon werd het helemaal balen na de late winning goal van Sjachtjor Donjetsk bij Hoffenheim. De Oekraïners gunnen de Fransen (nog) geen stek bij de laatste 16.

  Olympique Lyon - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dat viel niet in deze match te noteren, wel in Hoffenheim-Sjachtjor. Door de late 2-3 zit Lyon nog in de wachtkamer en moet het in Oekraïne de kwalificatie veiligstellen.
  • Man van de match: Maxwel Cornet speelde enkele maanden geleden al ijzersterk in het Etihad Stadium, had sindsdien nauwelijks nog in de basis gestaan, maar greep vanavond weer zijn kans met beide handen.
  • Opvallend: Lyon diende City op speeldag 1 een nederlaag toe, de enige verliespartij "in een eeuw" voor City in alle competities. Vanavond waren de Fransen er weer heel dichtbij. Tegenstanders van City moeten maar even bijscholing bij Bruno Genesio volgen.

  Drie uitstekende kansen voor Lyon, maar geen doelpunt

  Lyon had Manchester City op de openingsspeeldag een hak gezet en kon ook deze keer het gevaar van City ontmantelen. De bezoekers bakten er voor de pauze weinig van en kropen meermaals door het oog van de naald.

   

  Een compact Lyon ving City goed op en prikte vlijmscherp tegen in de omschakeling. Depay en Cornet wrongen twee kansen vakkundig de nek om, een gekraakte volley van uitblinker Cornet bleef dan ook nog eens aan de kruising kleven.

  City maakt twee keer snel gelijk

  Na de pauze brak de match helemaal open en het was Lyon dat de lijn van het eerste bedrijf vlotjes doortrok. Drie keer was scheepsrecht voor Cornet, die met een magistrale krul de 1-0 in de verste hoek nagelde.

   

  City had blijkbaar een tegendoelpunt nodig om wakker te schieten. Het voerde de druk op en al snel leverde dat offensiefje de gelijkmaker op: Laporte knikte de 1-1 op een stilstaande fase overhoeks binnen.

   

  De match verwaterde, ook al omdat beide ploegen met een gelijkspel konden leven. Maar de tandem Memphis-Cornet besliste daar toch anders over: de doorsteekpass van de Nederlander mocht er zijn, de afwerking van de Ivoriaan was ook netjes.

   

  Deze keer had City amper twee minuten nodig om te reageren. Het sloeg zowaar weer toe op een stilstaande fase en weer met een kopbal: Agüero nam de 2-2 voor zijn rekening.

  Slecht nieuws uit Duitsland

  De 2-2 bleef op het scorebord en dat betekende opdracht volbracht voor City, dat aan een punt genoeg had om door te stoten. Dat was ook het geval voor Lyon, maar Sjachtjor Donjetsk besliste daar toch nog anders over.

   

  De Oekraïners scoorden in de 92e minuut de 2-3 bij Hoffenheim en wippen over de Duitsers naar de derde plaats. Het verschil met nummer twee Lyon bedraagt twee punten. De slotspeeldag serveert ons Donjetsk-Lyon, een rechtstreeks duel voor een ticket voor de 1/8e finales.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgefloten. 2-2 tussen Lyon en City. Het wordt een zure avond voor de thuisploeg. Ze laten de zege liggen en door de late winning goal van Sjachtjor is het ook nog niet zeker van de volgende ronde.
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Sergio Agüero eruit
  3. tweede helft, minuut 91. We krijgen twee minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Olympique Lyon, Martin Terrier erin, Maxwell Cornet eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Twee keer 2-2, dat is voorlopig het verdict vanavond in deze groep. Dat brengt Lyon en City in de volgende ronde, maar de Fransen zullen toch balen. Ze hadden City een tweede keer kunnen en moeten temmen en hadden ook op gelijke hoogte in de stand kunnen komen.
  6. tweede helft, minuut 86.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Olympique Lyon, Bertrand Traoré erin, Nabil Fekir eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Sergio Agüero van Manchester City. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 83. En weer meteen gelijk. De geschiedenis herhaalt zich, maar deze keer recht City zowaar nog sneller zijn rug. Weer op een stilstaande fase en weer met een kopbal: Agüero is nu de afwerker met dienst.