• home
 • video
 • pas verschenen

  City heeft geen kind aan Sjachtjor, De Bruyne viert terugkeer met assist

  einde
  03
  1. 35' - Doelpunt - Aymeric Laporte (0 - 2)
  2. 30' - Doelpunt - David Silva (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Nicolás Otamendi
  2. 87' - Verv. Gabriel Jesus door Phil Foden
  3. 87' - Geel - Serhiy Kryvtsov
  4. 84' - Verv. Fernando door Dentinho
  5. 80' - Verv. John Stones door Kyle Walker
  6. 70' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 3)
  7. 69' - Verv. Wellington Nem door Sergiy Bolbat
  8. 69' - Verv. Kevin De Bruyne door Bernardo Silva
  9. 62' - Verv. Viktor Kovalenko door Alan Patrick
  30'David Silva0 - 1
  35'Aymeric Laporte0 - 2
  70'Bernardo Silva0 - 3

  Manchester City heeft de misstap van vorig seizoen rechtgezet. Het won nu wel op bezoek bij Sjachtjor Donjetsk. De ploeg van Pep Guardiola controleerde van begin tot einde. Kevin De Bruyne kreeg zijn 1e basisplaats van het seizoen en zag een van zijn hoekschoppen in doel verdwijnen. 

  Sjachtjor Donjetsk - Manchester City kort samengevat

  • Sleutelmoment: In Hoffenheim maakte de thuisploeg in de 92e minuut de 3-3. Daardoor was de zege van City ook in een klap goed voor de leidersplaats.
  • Man van de match: David Silva. De kapitein vervulde zijn rol prima, want hij nam zijn ploeg op sleeptouw. Voor de pauze had hij al 5 kansen gecreëerd en 1 keer gescoord.
  • Opvallend: Sjachtjor was in eigen huis nog ongeslagen tegen Engelse clubs. Het won 5 keer en speelde 2 keer gelijk. Nu komt er dus een einde aan die reeks.

  Sjachtjor kan eigen publiek niet verwennen tegen machtig City

  Bij City zullen ze toch even geslikt hebben toen de naam van Sjachtjor Donjetsk uit de bokaal kwam, want vorig seizoen verloor het in de poulefase met 2-1 in Oekraïne. Maar een herhaling van die stunt zat er voor de thuisploeg nu nooit in. Vooral voor de pauze raakte Sjachtjor amper een bal.

   

  City was heer en meester, maar was niet dodelijk efficiënt. Pas op het halfuur brak David Silva de ban. De kapitein was het snelst bij een afgeblokt schot en trof raak vanaf de rand van de zestien. Kevin De Bruyne oogde soms nog wat onwenning in zijn 1e basisplaats sinds het WK, maar hij was wel goed voor een assist. De Rode Duivel zag Laporte zijn hoekschop met het hoofd in doel duwen: 0-2.

   

  Na de pauze haalde City de voet wat van het gaspedaal. Sjachtjor moest zelf het spel maken. Het probeerde ook voor gevaar te zorgen, maar Ederson moest uiteindelijk amper een vinger uitsteken. Alleen helemaal op het einde liet hij zich bijna verrassen door een vrijschop van Rakytski.

   

  De bezoekers konden wel nog scoren na de rust. Bernardo Silva mocht na 69 minuten De Bruyne aflossen en zijn eerste actie was meteen doeltreffend. Hij kreeg veel ruimte om de bal voorbij Pjatov te schuiven. De zege levert City ook de leidersplaats op in groep F, want concurrent Lyon bleef steken op een gelijkspel. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-3. City wint op bezoek bij Sjachtjor Donjetsk met duidelijke 0-3-cijfers. Kevin De Bruyne vierde zijn terugkeer op het hoogste niveau met een assist.
  2. tweede helft, minuut 94. Otamendi krijgt nog heel laat in de partij een geel karton achter zijn naam. De vrijschop is nog voor Rakytski. Ederson lost even de bal, maar Sjachtjor kan niet profiteren.
  3. Gele kaart voor Nicolás Otamendi van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 92. Sterling op de lat! Nog een laatste kans voor City. Sterling stormt op doel af, maar ziet zijn pegel dan op de dwarslat sterven.
  5. tweede helft, minuut 91. De scheidsrechter doet er 4 minuten bij. Veel zal de toegevoegde tijd niet meer veranderen. Het is hier toch al een hele tijd gespeeld.
  6. tweede helft, minuut 88. Phil Foden heeft inspiratie geput uit de invalbeurt van Bernardo Silva. Hij wil ook meteen scoren, maar zijn poging zoeft ruim over.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Gabriel Jesus eruit
  8. Gele kaart voor Serhiy Kryvtsov van Shakhtar Donetsk tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 86. Donjetsk probeert nog voor gevaar te zorgen in het slot. Moraes pakt uit met een zwak schotje. Het is wel tussen de palen, maar Ederson pakt eenvoudig.