Ga naar de inhoud
David Silva viert het openingsdoelpunt.

City heeft geen kind aan Sjachtjor, De Bruyne viert terugkeer met assist

 wo 24 oktober 2018 00:52
    1. 69' - Verv. Wellington Nem door Sergiy Bolbat
    2. 70' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 3)
    3. 84' - Verv. Fernando door Dentinho
    4. 90+4' - Geel - Nicolás Otamendi
    UEFA Champions League - speeldag 3 - 23/10/18 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    70'
    Bernardo Silva
    0 - 3
    Bernardo Silva
    70'

    Manchester City heeft de misstap van vorig seizoen rechtgezet. Het won nu wel op bezoek bij Sjachtjor Donjetsk. De ploeg van Pep Guardiola controleerde van begin tot einde. Kevin De Bruyne kreeg zijn 1e basisplaats van het seizoen en zag een van zijn hoekschoppen in doel verdwijnen. 

    Sjachtjor Donjetsk - Manchester City kort samengevat

    • Sleutelmoment: In Hoffenheim maakte de thuisploeg in de 92e minuut de 3-3. Daardoor was de zege van City ook in een klap goed voor de leidersplaats.
    • Man van de match: David Silva. De kapitein vervulde zijn rol prima, want hij nam zijn ploeg op sleeptouw. Voor de pauze had hij al 5 kansen gecreëerd en 1 keer gescoord.
    • Opvallend: Sjachtjor was in eigen huis nog ongeslagen tegen Engelse clubs. Het won 5 keer en speelde 2 keer gelijk. Nu komt er dus een einde aan die reeks.

    Sjachtjor kan eigen publiek niet verwennen tegen machtig City

    Bij City zullen ze toch even geslikt hebben toen de naam van Sjachtjor Donjetsk uit de bokaal kwam, want vorig seizoen verloor het in de poulefase met 2-1 in Oekraïne. Maar een herhaling van die stunt zat er voor de thuisploeg nu nooit in. Vooral voor de pauze raakte Sjachtjor amper een bal.

     

    City was heer en meester, maar was niet dodelijk efficiënt. Pas op het halfuur brak David Silva de ban. De kapitein was het snelst bij een afgeblokt schot en trof raak vanaf de rand van de zestien. Kevin De Bruyne oogde soms nog wat onwenning in zijn 1e basisplaats sinds het WK, maar hij was wel goed voor een assist. De Rode Duivel zag Laporte zijn hoekschop met het hoofd in doel duwen: 0-2.

     

    Na de pauze haalde City de voet wat van het gaspedaal. Sjachtjor moest zelf het spel maken. Het probeerde ook voor gevaar te zorgen, maar Ederson moest uiteindelijk amper een vinger uitsteken. Alleen helemaal op het einde liet hij zich bijna verrassen door een vrijschop van Rakytski.

     

    De bezoekers konden wel nog scoren na de rust. Bernardo Silva mocht na 69 minuten De Bruyne aflossen en zijn eerste actie was meteen doeltreffend. Hij kreeg veel ruimte om de bal voorbij Pjatov te schuiven. De zege levert City ook de leidersplaats op in groep F, want concurrent Lyon bleef steken op een gelijkspel. 

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+5'

    Einde: 0-3

    City wint op bezoek bij Sjachtjor Donjetsk met duidelijke 0-3-cijfers. Kevin De Bruyne vierde zijn terugkeer op het hoogste niveau met een assist.
    90+4'
    Otamendi krijgt nog heel laat in de partij een geel karton achter zijn naam. De vrijschop is nog voor Rakytski. Ederson lost even de bal, maar Sjachtjor kan niet profiteren.
    90+4'
    Manchester City
    90+2'

    Sterling op de lat!

    Nog een laatste kans voor City. Sterling stormt op doel af, maar ziet zijn pegel dan op de dwarslat sterven.
    90+1'
    De scheidsrechter doet er 4 minuten bij. Veel zal de toegevoegde tijd niet meer veranderen. Het is hier toch al een hele tijd gespeeld.
    90+1'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    88'
    Phil Foden heeft inspiratie geput uit de invalbeurt van Bernardo Silva. Hij wil ook meteen scoren, maar zijn poging zoeft ruim over.
    86'
    Donjetsk probeert nog voor gevaar te zorgen in het slot. Moraes pakt uit met een zwak schotje. Het is wel tussen de palen, maar Ederson pakt eenvoudig.
    84'
    wissel
    80'
    Bolbat, een naam die nog een belletje doet rinkelen van zijn tijd bij Lokeren, staat intussen ook tussen de lijnen. Hij pakt uit met een prima voorzet, maar Fernando kan niet goed controleren. Weg kans.
    80'
    Walker krijgt nog speelminuten in het slot van deze partij.
    80'
    79'
    De overwinning zal City voorlopig wel niet de leidersplaats opleveren want ook Olympique Lyon is op dit moment aan het winnen. Het staat 2-3 op het veld van Hoffenheim.
    74'
    Mahrez zal straks misschien de enige City-speler zijn die ongelukkig het veld verlaat. Hij schiet opnieuw een kans voorlangs.
    71'
    70'

    Bernardo Silva scoort!

    Hij staat amper op het veld of hij treft al raak. Bernardo Silva, de vervanger van De Bruyne, zorgt voor de 0-3. City breekt snel uit en Silva krijgt ruimte tussen 4 verdedigers. Hij schuift de bal netjes binnen.