Publiekslieveling Sanches nekt ex-club (en krijgt daar applaus voor)

  1. 39' - Geel - Jardel
  2. 22' - Geel - Ljubomir Fejsa
  3. 18' - Geel - Joshua Kimmich
  4. 10' - Doelpunt - Robert Lewandowski (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Javi Martínez door Thomas Müller
  2. 79' - Verv. James Rodríguez door Leon Goretzka
  3. 76' - Verv. Gedson Fernandes door Andrija Živkovic
  4. 62' - Verv. Franck Ribéry door Serge Gnabry
  5. 62' - Verv. Pizzi door Rafa Silva
  6. 62' - Verv. Eduardo Salvio door Gabriel
  7. 54' - Doelpunt - Renato Sanches (0 - 2)
  8. 53' - Geel - Mats Hummels
  10'goalRobert Lewandowski0 - 1
  54'goalRenato Sanches0 - 2

  Bayern München heeft zich niet op een foutje laten betrappen bij Benfica. Man van de match was Renato Sanches, in 2016 door Bayern weggeplukt bij Benfica. Hij kreeg na zijn 0-2 een open doekje van het publiek.

  Renato Sanches (21) versierde na een uitstekend EK in 2016 een toptransfer naar Bayern München, maar het jeugdproduct van Benfica kwam er de voorbije seizoenen amper aan spelen toe. Na een blessure van Thiago kreeg hij vanavond een zeldzame basisplaats en die kans greep hij met beide handen.

   

  Na 10 minuten stuurde Sanches Ribéry weg, die voor paniek zorgde in de Portugese defensie. Alaba vond Lewandowski en de Poolse sluipschutter werkte de prachtige aanval haarfijn af.

   

  Benfica, dat in eigen huis erg weinig scoort in de Champions League, kon nooit echt een vuist maken tegen Bayern. Kort na de pauze zette Sanches zelf de 0-2 op.

   

  De Portugees schudde een sensationele spurt van 40 meter uit zijn kuiten en stond op de juiste plaats om de prinsheerlijke counter zelf binnen te prikken. 0-2, een staande ovatie van het thuispubliek en de drie punten waren het gevolg.

  Fase per fase