UEFA Champions League - speeldag 5 - 28/11/18 - 21:00
2 - 1
45+1'

PSG heeft gedaan wat het moest doen in de razendspannende groep C. Het Franse sterrenteam pakte in eigen huis 3 punten tegen Liverpool en heeft daardoor op de laatste speeldag zijn lot in eigen handen.

PSG-Liverpool in een notendop

Sleutelmoment: Na een betere periode voor Liverpool staan de bezoekers in minuut 60 met een mannetje meer voor doel. De beste Mo Salah zou geen genade kennen, de Salah van dit seizoen doet niet beter dan een slap schot. Liverpool is onmondig in de zone van de waarheid.

Man van de match: Toch maar weer Neymar. De Braziliaan scoort en had telkens een voet in de snelle omschakelingen.

Opvallende statistiek: Neymar is met zijn 31 doelpunten nu de meest trefzekere Braziliaan ooit in de Champions League. Hij steekt Kaka voorbij.

Penaltygoal Milner is enige lichtpunt bij Liverpool

Vooraf lag de druk bij PSG, maar het waren de bezoekers die onder druk stonden in de openingsfase. Alisson moest meteen uitpakken met enkele saves, maar na 13 minuten viel de onvermijdelijke openingsgoal. Niet de usual suspects, maar Bernat was de man die kon scoren.

Na het halfuur maakten Neymar en Mbappé hun statuut van miljoenenspelers waar met een vlijmscherpe aanval. Cavani moest afwerken, maar botste op de doelman. Neymar duwde de rebound wel binnen: 2-0. PSG leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar na een tackle van Di Maria ging de bal op de stip. Milner trapte in de toegevoegde tijd van de 1e periode de aansluitingstreffer voorbij Buffon.

De penaltygoal was het enige schot van Liverpool tussen de palen in de hele partij. Een zwakke statistiek, maar de bezoekers werden ook wel nauwlettend in de gaten gehouden door PSG. Tuchel was er op gebrand om de bonus vast te houden en liet zijn spelers steeds minder risico's nemen. De beste doelkansen bleven wel voor de thuisploeg, met nog een afgekeurde goal en een goeie kans voor Marquinhos, maar de stand bleef ongewijzigd.

Dankzij de driepunter heeft PSG op de slotspeeldag altijd genoeg aan een overwinning op het veld van Belgrado. Liverpool heeft zijn bonus te grabbel gegooid en moet in eigen huis Napoli kloppen met een beter resultaat dan de 1-0 uit de heenmatch om door te stoten.

90+7'

Einde: 2-1

PSG doet wat het moet doen in de Champions League. Het wint een bleke partij tegen een even bleek Liverpool: 2-1.
90+6'
De zesde gele kaart van Liverpool gaat naar Keita. Het moet nu toch voorbij zijn.
90+4'
Het slot is geweldig slordig. Ook Neymar pakt nog geel. Heel Parijs snakt naar het eindsignaal.
90+3'
Een toneeltje van Neymar om tijd te winnen. De ref ziet het niet en laat spelen. De seconden tikken weg in het nadeel van Liverpool.
90+2'
90+2'
Neymar zorgt voor een balletje tussen de palen bij zijn vrijschoppoging. Het hobbelende schot wordt door Alisson in hoekschop getikt.
90+1'
90+1'

90'
Lovren raakt los van zijn bewaker bij de vrijschop. Het ziet er gevaarlijk uit, maar de scheidsrechter heeft een overtreding gezien.
90'
Salah wordt vastgehouden en Liverpool verovert nog een vrijschop op een interessante plaats. Doet dit PSG de das om?
87'
Bernat wringt een tegenaanval met veel potentieel de nek om. PSG speelt met de billen toe.
85'
Het was meteen de laatste actie van de Fransman. Rabiot is zijn vervanger. Zo zijn de intenties van Tuchel overduidelijk om de voorsprong vast te houden.
85'
84'

Snelle Mbappé

Na 83 minuten heeft Mbappé nog diesel in zijn turbo. Maar de aanvaller wordt omringd door drie bewakers. Robertson volgt goed en blokt het schot af.
82'

Geen penalty!

Bij een tegenstoot van de thuisploeg gaat Neymar in zijn gekende stijl tegen de grond in de zestien. Tuchel wil een strafschop, maar het feestje gaat niet door. Van Dijk komt stevig tussen, maar raakt wel de bal.