• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli houdt PSG weer in bedwang en wordt groepsleider, Mertens valt uit

  einde
  11
  1. 45+2' - Doelpunt - Juan Bernat (0 - 1)
  2. 32' - Geel - Thilo Kehrer
  3. 29' - Geel - Kylian Mbappé
  1. 90+2' - Verv. Thilo Kehrer door Eric Maxim Choupo-Moting
  2. 90+1' - Geel - Neymar
  3. 89' - Geel - Marco Verratti
  4. 83' - Verv. Dries Mertens door Adam Ounas
  5. 77' - Verv. Ángel Di María door Edinson Cavani
  6. 76' - Verv. Nikola Maksimovic door Elseid Hysaj
  7. 73' - Verv. Thomas Meunier door Presnel Kimpembe
  8. 71' - Verv. Fabián Ruiz door Piotr Zielinski
  9. 62' - Doelpunt strafschop - Lorenzo Insigne (1 - 1)
  45+2'Juan Bernat0 - 1
  62'Lorenzo Insigne1 - 1

  Napoli en PSG hebben elkaar net als twee weken geleden in evenwicht gehouden. Bernat bezorgde Napoli kort voor de rust een koude douche, maar Insigne bracht de thuisploeg met een penalty verdiend langszij. Door de uitschuiver van Liverpool springt Napoli naar de leiding in Groep C.

  Napoli - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde tikt Maksimovic Bernat aan in de zestien. Scheidsrechter Kuipers ziet er geen graten in, Napoli komt bijzonder goed weg.
  • Man van de match: Op z'n oude dag en ondanks het aanhoudend gefluit van de Napoli-fans liet Buffon nog maar eens zien wat voor een klasbak hij is.  Hij hield Mertens tot twee keer toe van een goal en voorkwam een owngoal van Meunier.
  • Opvallend: Lorenzo Insigne en thuismatchen in de Champions League, het is stilaan een garantie op succes. Insigne is de eerste Italiaan die erin slaagt vijf thuiswedstrijden op rij te scoren in de Champions League.

  IJskoude douche voor Napoli kort voor de rust

  De uitschuiver van groepsleider Liverpool bij Rode Ster Belgrado bood plots perspectieven voor zowel Napoli als PSG. Een spetterend wedstrijdbegin leverde dat evenwel niet op. Het waren vooral de Napoli-fans op de tribunes die voor de sfeer zorgden in het afgeladen volle Stadio San Paolo.

   

  PSG toonde wel het meeste initiatief, terwijl Napoli zich vooral toespitste op verdedigen en op de counter loerde. De weinige keren dat de bezoekers er in de omschakeling uitkwamen liet de uitvoering te wensen over. Mertens kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas.

   

  Dan deed Meunier het beter. Hij zorgde op rechts een aantal keer voor dreiging met enkele gevaarlijke voorzetten, maar het was telkens net niet. Ook PSG-sterren Neymar en Mbappé schitterden net iets minder fel dan normaal. De Braziliaan liep zich na een knappe rush langs 4 Napoli-spelers te pletter op Rui, een volley van Mbappé was niet gekadreerd.

   

  Kort voor de rust zorgde Insigne nog even voor opwinding. Hij mikte de bal in de draai net naast. Rusten bij 0-0 dus, zo leek het althans. Maar net voor affluiten zette Mbappé Albiol in de wind en Bernat werkte de 0-1 al vallend voorbij Ospina. Ideale timing voor PSG, ijskoude douche voor Napoli.

  Insigne verzilvert Napolitaans offensief

  Napoli moest dus aan de bak in de tweede helft en de thuisploeg trok meteen fel van leer. Buffon, doorlopend uitgefloten door de Napoli-aanhang, moest tot twee keer toe z’n kunnen tonen op pogingen van Mertens. Ook Callejon kon op aangeven van Mertens uithalen, dit keer bracht Kehrer redding voor PSG.

   

  De belegering van het PSG-doel ging onverminderd voort. Silva was Mertens maar net te snel af, terwijl Meunier onder druk van Ruiz ei zo na een owngoal maakte. De 1-1 hing in de lucht en iets voorbij het uur kraakte PSG dan toch. Callejon werd gesandwicht tussen Silva en Buffon en de bal ging op de stip. Insigne bracht Napoli verdiend langszij.

   

  Na de gelijkmaker gingen de Napolitaanse aanvalsgolven liggen en herstelde PSG het evenwicht. Meer zelfs, 20 minuten voor het einde ontsnapte Napoli toen Kuipers geen penalty floot voor PSG na een overtreding van Maksimovic op doelpuntenmaker Bernat.

   

  Napoli hield stand, al zorgde het uitvallen van Mertens kort voor het einde wel voor een domper. De Rode Duivel kwam ongelukkig neer na een duel met Draxler. Hij hield z’n linkerarm vast, terwijl hij het veld verliet. Aan de score veranderde niks meer. Napoli springt dankzij de puntendeling over Liverpool naar de 1e plaats in Groep C, PSG blijft 3e.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Net als twee weken geleden houden Napoli en PSG elkaar in evenwicht. Bernat opende kort voor de rust de score, Insigne maakte gelijk vanaf de penaltystip. Napoli is de nieuwe leider in Groep C.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Eric Maxim Choupo-Moting erin, Thilo Kehrer eruit
  3. Gele kaart voor Neymar van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Ook Neymar pakt nog een gele kaart, voor protest. De klokt tikt intussen ongenadig voort. Krijgen we nog een winnaar in dit duel?
  5. tweede helft, minuut 90. Verratti kan Ounas enkel foutief afstoppen. Ook hij loopt tegen een gele kaart aan. De derde toch al voor PSG. Bij Napoli is enkel Ruiz geboekt.
  6. Gele kaart voor Marco Verratti van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 87. Callejon komt met het antwoord van Napoli. Hij haalt in één tijd hard uit, maar ook zijn schot mist de goede richting.
  8. tweede helft, minuut 85. PSG komt nog eens gevaarlijk opzetten met een één-twee tussen Mbappé en Kehrer. Mbappé haalt in één tijd uit, maar mikt nog behoorlijk ver naast.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Napoli, Adam Ounas erin, Dries Mertens eruit