• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Ster is 90 minuten lang speelbal van Neymar (3 goals) en co

  1. 41' - Doelpunt - Ángel Di María (4 - 0)
  2. 37' - Doelpunt - Edinson Cavani (3 - 0)
  3. 22' - Doelpunt - Neymar (2 - 0)
  4. 20' - Doelpunt vrije trap - Neymar (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Neymar door Julian Draxler
  2. 81' - Doelpunt vrije trap - Neymar (6 - 1)
  3. 76' - Verv. Kylian Mbappé door Eric Maxim Choupo-Moting
  4. 76' - Verv. Thiago Silva door Thilo Kehrer
  5. 75' - Geel - Milan Pavkov
  6. 74' - Doelpunt - Marko Marin (5 - 1)
  7. 73' - Verv. Ben Nabouhane door Lorenzo Ebecilio
  8. 70' - Doelpunt - Kylian Mbappé (5 - 0)
  9. 67' - Geel - Filip Stojkovic
  20'Neymar1 - 0
  22'Neymar2 - 0
  37'Edinson Cavani3 - 0
  41'Ángel Di María4 - 0
  70'Kylian Mbappé5 - 0
  74'Marko Marin5 - 1
  81'Neymar6 - 1

  PSG heeft zijn nederlaag tegen Liverpool met veel luister rechtgezet. Rode Ster Belgrado was de dupe van de getergde Fransen. Neymar was goed voor 3 treffers, Meunier voor 1 knappe assist.

  PSG - Rode Ster in een notendop:

  • Sleutelmoment: PSG gunt Rode Ster Belgrado 20 minuten hoop, maar dan ontbindt Neymar zijn duivels. Op twee minuten tijd diept hij de score uit tot 2-0.
  • Man van de match: Neymar had er duidelijk zin in vandaag. De Braziliaan was een hele wedstrijd lang een gesel voor de Rode Ster-defensie. De superster bekroonde zijn topmatch met een hattrick. 
  • Opvallend: Rode Ster Belgrado had over alle competities gezien al 34 wedstrijden niet meer verloren, maar tegen PSG was het duidelijk een maatje te klein.

  PSG kon zich na zijn nederlaag bij Liverpool geen misstap veroorloven in eigen huis. Al vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat PSG er snel komaf mee wou maken. Amper 20 minuten had Neymar nodig om twee keer te scoren.

   

  De Serviërs, die voor dit duel al 34 wedstrijden ongeslagen waren, konden het tempo van de Franse kampioen niet volgen. Edinson Cavani en Angel Di Maria dikten in de eerste helft aan tot 4-0. Die laatste mocht scoren op fraai aangeven van Thomas Meunier.

  Neymar als dirigent

  Ook na de pauze kregen we hetzelfde beeld. PSG was heer en meester en versierde veel kansen, maar het was tot in minuut 70 wachten vooraleer die andere ster in de aanval, Kylian Mbappé, zich op het scorebord zette.  


  Het orgelpunt van de wedstrijd viel elf minuten later. Met een tweede vrijetrapdoelpunt had Neymar zijn hattrick te pakken. Tussendoor milderde Marko Marin (ex-Anderlecht) voor Rode Ster.

  Meunier: "PSG draait niet enkel om Neymar"

  De ster van Neymar fonkelde vanavond weer volop. "Ik ben zeer tevreden. We hebben gewonnen en ik scoor zelf drie keer: ik kan niet gelukkiger zijn", reageerde de Braziliaanse matchwinnaar.

   

  Ploegmaat Thomas Meunier: "Het is niet de eerste keer dat Neymar zo speelt. Hij heeft al vaker een hattrick gemaakt. Maar zoals ik al vaker gezegd heb: PSG draait niet enkel om Neymar. Dat is voor de marketing, maar we zijn echt een groep."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! PSG wint met de vingers in de neus zijn tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Het overklaste Rode Ster Belgrado op alle vlakken. Meunier zorgde voor een assist, maar de dirigent van dienst was Neymar. Die scoorde een hattrick.
  2. tweede helft, minuut 91. Nog twee minuten extra tijd en dan zit de partij erop.
  3. tweede helft, minuut 87. PSG zoekt naar een evenaring van zijn grootste Europese zege ooit. Vorig seizoen werd Celtic met 7-1 van de mat geveegd. Met nog een handvol minuten blijven de Parijzenaars het doel van Rode Ster belegeren.
  4. tweede helft, minuut 86. Cavani is geen vriend van de lijnrechter. Die vlagt deze keer de spits ten onrechte af. Als ogen konden doden, stond de arme man met de vlag niet meer op het veld.
  5. tweede helft, minuut 84. Cavani scoort na mistasten van Borjan, maar de doelman heeft geluk: de Uruguyaan staat buitenspel.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Julian Draxler erin, Neymar eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Neymar doet wat hij wilt. Alles wat Neymar doet vandaag, is fenomenaal. De Braziliaan maakt zijn hattrick dankzij onder meer twee vrijetrapdoelpunten. Het is meteen zijn laatste actie, Tuchel vervangt hem door Draxler.
  8. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 81 door Neymar van Paris Saint-Germain. 6, 1.