Tottenham komt met de schrik vrij tegen Barça en gaat naar 1/8e finales

UEFA Champions League - speeldag 6 - 11/12/18 - 21:01
Lucas Moura
1 - 1
Lucas Moura
85'

Tottenham heeft zich op de valreep geplaatst voor de 1/8e finales in de Champions League. Tegen Barcelona werd het 1-1, maar verdiende het de overwinning. Bij Barcelona stonden onder anderen Messi en Suarez niet op het veld. Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen maakten de 90 minuten vol.

Barcelona-Tottenham in een notendop

• Man van de Match: Ondanks het overwicht van Tottenham (in de 2e helft) was de sterkste man op het veld Jasper Cillessen. De Nederlander redde kans na kans na kans. De late tegengoal was weliswaar verdiend.
  • Sleutelmoment: Met de tussenstand van Inter-PSV in gedachten, leek Tottenham lang op weg naar een uitschakeling in de CL. De late gelijkmaker van Lucas Moura kwam als een godsgeschenk en leverde een ticket op voor de 1/8e finales.
  • Opvallend: Thomas Vermaelen speelde dit seizoen nog maar 1 minuut in de Champions League. Vandaag maakte hij de volledige wedstrijd vol.

Dembélé drukt CL-droom van Tottenham de kop in

Barcelona was al zeker van de groepswinst en gunde onder meer sterspelers Messi en Suarez wat rust. Het andere ticket voor de 1/8e finales was te verdelen onder Tottenham en Inter.

Als snel kreeg de Champions League-droom van Tottenham een fikse dreun. Dembélé vertrok vanaf de eigen zestien en pakte uit met een aalvlugge spurt. De Fransman strafte defensief geklungel achterin de Tottenham-defensie af met een prachtige goal: 1-0.

De bezoekers, met Vertonghen en Alderweireld in de basis, waren aangedaan en hadden een moment van bezinning nodig. Son kreeg nog wel dé kans om de bordjes weer gelijk te hangen, maar miste onbegrijpelijk oog in oog met Cillessen.

Net voor rust zag Lloris een plaatsbal van Coutinho nog via de buitenkant van de paal over de doellijn verdwijnen. Tottenham vloog met een 1-0-achterstand de kleedkamer in.

Dembélé scoort
Dembélé werkt koelbloedig af en zet Barça op 1-0.

Jasper Cillessen: The Flying Dutchman, maar toch geklopt

Na de rust kreeg Vermaelen (de volle 94’ op het veld) het hard te verduren. Tottenham domineerde volledig en stapelde de kansen na elkaar op. Zowel Son, Eriksen, Lucas Moura als Kane kregen de gelijkmaker niet voorbij een sublieme Cillessen.

De Nederlandse doelman kreeg nog eens zijn kans bij Barça en greep die met beide handen. Hij was een ware gesel voor de bezoekers en voorkwam meermaals de gelijkmaker.

Tottenham zag ook nog eens Inter gelijkmaken tegen PSV. Conclusie: einde van de CL-droom. Maar met het einde in zicht, liet invaller Lucas Moura de meegereisde Tottenham-fans helemaal uit hun dak gaan: 1-1, meteen de eindstand.

Alleen maar blije gezichten in Camp Nou dus, want zowel Vermaelen als Vertonghen en Alderweireld mogen zich opmaken voor de 1/8e finales. Voor Nainggolan (Inter) loopt het minder goed af. Hij mag naar de Europa League.

Jasper Cillessen
Cillessen speelde een wereldpartij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Op naar de volgende ronde voor onze Rode Duivels

90+8'
Inter raakte in eigen huis niet voorbij PSV. Het werd, net als in Camp Nou, 1-1, niet voldoende voor Nainggolan en co voor een verlengd verblijf in de CL.
90+6'
Afgelopen! Tottenham grijpt op de valreep nog een ticket voor de 1/8e finales in de Champions League! Het verdiende de overwinning, maar zag een beresterke Cillessen aan het werk: 1-1.
90+5'

EINDE

90+1'

90'
We krijgen minuten 4 extra tijd.
89'
88'
85'
1-1
Lucas Moura
85'

Moura maakt gelijk!

Wat een slot in Camp Nou! Moura klopt Cillessen dan toch, Tottenham voorlopig naar de 1/8e finales: 1-1.
84'

Coutinho treft alweer de paal

De bal wilt er niet in bij Coutinho. Opnieuw treft hij de rechterpaal, opnieuw staat het geluk niet aan zijn zijde.
83'
81'
Terwijl de Tottenham-fans in Camp Nou wanhopig op hun smartphone staren in de hoop op een goal van PSV, resten er nog minder dan 10 minuten reguliere speeltijd. Wat kunnen de bezoekers nog?
79'
75'

Moura wringt de gelijkmaker de nek om

Tottenham mist kans na kans na kans in deze wedstrijd. Invaller Lucas Moura kan tot tweemaal toe niet scoren. Opnieuw is Cillessen de redder in nood. De 1/8e finales lijken veraf.
74'

Problemen voor Tottenham: Inter scoort

Slecht nieuws vanuit Milaan, want daar heeft Inter zopas gelijkgemaakt tegen PSV. Met deze tussenstanden wordt Tottenham uit de Champions League gekegeld.
70'

Cillessen held van de avond?

Rose mag vrij voorzetten vanop links. Eriksen heeft de 1-1 aan zijn voeten, Cillessen laat het feestje niet doorgaan. Uitmuntende partij van de Nederlander.
68'
Tottenham heeft nog een kleine 25 minuten om wat klaar te spelen. Kane krijgt de bal op hoekschop op z'n bol, maar ook nu geen doelpunt.