Barcelona is als eerste team zeker van de 1/8e finales

di 6 november 2018 23:56
  1. 42' - Geel - Ivan Rakitic
  1. 74' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
UEFA Champions League - speeldag 4 - 06/11/18 - 21:00

Barcelona heeft op de 4e speeldag zijn ticket voor de volgende ronde van de Champions League al op zak gestoken. Barça had genoeg aan een gelijkspel in Milaan om door te stoten.

Inter - Barcelona in een notendop:

• Sleutelmoment: Het venijn lijkt in de staart te zitten voor Inter, maar de thuisploeg recht zijn rug en sleept enkele minuten later nog een punt uit het vuur.
  • Man (+/-) van de match: In een wedstrijd zonder echte uitblinkers was Samir Handanovic alleszins de doelman die het meeste werk moest opknappen. Bij de 0-1 leek hij wel niet helemaal vrijuit te gaan.
  • Opvallend: Invaller Malcom, onderwerp van een flinke transfersaga afgelopen zomer, moest voor vanavond tevreden zijn met 25 minuten in La Liga en een bekermatch. Bij zijn entree in de Champions League schoot hij al na enkele minuten raak.

Goals vallen pas in de slotfase

Enkele verwittigingen van beide ploegen in de openingsminuten deden het beste vermoeden, maar Inter en Barcelona serveerden voor de pauze uiteindelijk slappe kost. Inter voetbalde krampachtig en trok zich terug op de eigen helft.

Barcelona, in roze outfit en nog altijd zonder Messi, monopoliseerde de bal en dwong Handanovic tot enkele reddingen, maar uitgespeelde kansen zaten er niet bij. De Inter-keeper moest vooral op afstandsschoten bij de pinken zijn.

De tweede helft had wat meer om het lijf, ook omdat Inter zoetjesaan zijn egelstelling verliet. De beste mogelijkheden bleven voor de bezoekers. Rakitic wrong een wenkende kans de nek om, het vizier van een ijverige Suarez stond niet op scherp.

Net toen iedereen zich leek te verzoenen met een scoreloos gelijkspel, sloeg de vlam toch nog in de pan. Invaller Malcom, net op het veld, nam een aarzelende Handanovic te grazen met een strak schot.

12 op 12 leek in de maak voor Barça, maar een onzichtbare Icardi benutte aan de overkant dan toch dat ene moment. Hij vond het gaatje tussen de benen van Ter Stegen en tekende voor de 1-1-eindstand.

Ook met het gelijkspel stoot Barcelona al door. Het kan op punten nog bijgebeend worden door Inter en Tottenham, maar heeft in de onderlinge resultaten sowieso een streepje voor.

90+4'

Einde!

Geen winnaar in San Siro, al verdiende vooral Barcelona ietsje meer. Barça blijft uiteraard stevig leider en stoot door.
90+1'

90'
We krijgen 3 minuten extra tijd. Tottenham is intussen op 2-1 gekomen en mengt zich dus nog in de strijd om de tickets voor de volgende ronde.
88'

Icardi maakt gelijk

Dan toch nog vreugde in San Siro. De bal belandt in de zestien voor de voet van Icardi, nagenoeg onzichtbaar vandaag. De spits is een beetje zelfzuchtig, maar vindt wel het gat tussen de benen van Ter Stegen.
86'
Dit is toch een flinke domper voor Inter. Barcelona komt de drie punten hier niet stelen, maar de Italianen hadden toch op een draw gehoopt. Bij deze stand is Barcelona ook al zeker van de kwalificatie voor de volgende ronde.
83'

"Gouden wissel"

Malcom heeft het shirt van Barcelona nog amper mogen aantrekken, maar is bij zijn invalbeurt meteen trefzeker. De aanvaller, onderwerp van een transfersaga, schiet de bal met zijn linker binnen. Handanovic had hier meer weerwerk kunnen bieden.
82'
Perisic schudt nog een geweldige inspanning uit zijn kuiten, maar wordt aan het einde van zijn spurt teruggefloten door de scheidsrechter. De bal was inderdaad aan de verkeerde kant van de zijlijn gepasseerd.
79'
79'
In de andere groepswedstrijd is Tottenham op 1-1 gekomen tegen PSV. Dat betekent dat beide ploegen zeker met dit gelijkspel zullen kunnen leven.
76'
Politano spurt richting de zestien en wordt dan afgestopt door Lenglet. Dat leek een duidelijke beuk van de Barça-speler, maar de ref zag er geen graten in.
74'
73'
Voor wie zit het venijn in de staart? We snijden het slotkwartier aan.
70'
De tweede helft is al bij al aangenamer om te volgen, want ook Inter komt af en toe piepen. Maar Barcelona geeft geen krimp.
66'

Dubbel salvo

Barcelona verdient een voorsprong. Handanovic ziet er niet te best uit op een vlam van Dembélé, Suarez glijdt de nabeurt in het zijnet.
65'
Ontgoocheling op de tribunes van San Siro. Inter laat eindelijk nog eens iets zien: Politano klimt tussen twee verdedigers in, maar knikt naast. Goeie mogelijkheid!
64'

Wissel Nainggolan

Nainggolan, nog maar net terug uit blessure, wordt na een uurtje naar de kant gehaald. De Inter-middenvelder speelde een onopvallende wedstrijd. Hij moest vooral zijn defensieve taken uitvoeren en kon zich offensief weinig uitleven.