• home
 • video
 • pas verschenen

  PSV houdt lang stand, maar krijgt toch nog een draai om de oren

  einde
  40
  1. 31' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (1 - 0)
  2. 30' - Geel - Nick Viergever
  1. 87' - Doelpunt - Lionel Messi (4 - 0)
  2. 85' - Verv. Ivan Rakitic door Arturo Vidal
  3. 83' - Verv. Ousmane Dembélé door Arthur
  4. 82' - Verv. Pablo Rosario door Érick Gutiérrez
  5. 81' - Verv. Philippe Coutinho door Clément Lenglet
  6. 79' - Geel 2 - Samuel Umtiti
  7. 78' - Verv. Steven Bergwijn door Donyell Malen
  8. 77' - Doelpunt - Lionel Messi (3 - 0)
  9. 75' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (2 - 0)
  10. 66' - Verv. Nick Viergever door Nicolas Isimat-Mirin
  11. 57' - Geel - Luuk de Jong
  12. 55' - Geel - Samuel Umtiti
  31'Lionel Messi1 - 0
  75'Ousmane Dembélé2 - 0
  77'Lionel Messi3 - 0
  87'Lionel Messi4 - 0

  PSV is met een stevige nederlaag aan zijn Europese verhaal begonnen. De Nederlandse kampioen beperkte lange tijd de schade, maar kreeg uiteindelijk nog een pakje rammel. Lionel Messi nam meteen een hattrick voor zijn rekening.

  Barcelona - PSV in een notendop:

  • Sleutelmoment: PSV houdt met een slimme tactiek een uur lang stand, maar in het laatste kwart worden de Eindhovenaren omver gelopen.
  • Man van de match: Lionel Messi trakteerde PSV op enkele klasseflitsen. Drie keer werkte hij heerlijk af.
  • Opvallend: Van zijn laatste 27 thuiswedstrijden in het kampioenenbal, heeft Barcelona er nu 25 gewonnen. Twee keer speelde het gelijk.

  Messi opent zijn rekening met een fraaie vrijschop

  Mark van Bommel had zijn spelers een duidelijk plannetje ingepeperd om PSV een eerste zege op Spaanse bodem te bezorgen, op het veld van Barcelona dan nog: niet in de loopgraven duiken, maar wel druk zetten en efficiënt omspringen met de counter.

   

  PSV moest in de openingsminuten zeker niet onderdoen voor Barcelona. Pereiro en Bergwijn tekenden voor de eerste kansen, al konden ze niet binnen het kader besluiten. Suarez antwoordde met een schotje in het zijnet.

   

  Het tactische plannetje van Van Bommel werkte perfect, tot Viergever net voor het strafschopgebied een foutje moest maken. De bal werd stilgelegd net voor het halve maantje en daar weet Messi wel raad mee. Zoet kon enkel toekijken hoe de bal perfect in de winkelhaak paste. Meer had de thuisploeg niet nodig voor een voorsprong bij de rust.

  Lionel Messi

  Lionel Messi krult hem heerlijk binnen: 1-0.

  Barcelona rolt PSV helemaal op na de rust

  Ook na de rust weerde PSV zich kranig. Barcelona controleerde, maar net iets te zelfverzekerd. En dat speelde in de kaart van de Eindhovenaren. Hendrix zette Ter Stegen aan het werk, Piqué moest zich voor het schot van Pereiro gooien.

   

  Na drie kansen voor de bezoekers had Barcelona de waarschuwing wel begrepen. Suarez nam de handschoen op en legde de bal bovenop de lat van Zoet.  Het was het startsignaal voor een Catalaans aanvalssalvo. 

   

  Dembélé, in bloedvorm, draaide zich goed vrij en plaatste de bal perfect buiten het bereik van Zoet. Messi deed er nog een schepje bovenop na een heerlijke aanval. Zelfs een rode kaart voor Umtiti kon de thuisploeg niet meer deren. Nog eens Messi toverde de 4-0 op het bord. Zo kreeg PSV toch nog een oplawaai.

  Lionel Messi

  Man van de match? Lionel Messi.

  Tourwinnaar Geraint Thomas ontmoette Lionel Messi in de catacomben van Camp Nou

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. PSV weerde zich ruim een uur knap, maar de veer brak toch. Met klasseflitsen van Messi en Dembélé verscheen toch nog een pijnlijke score op het bord.
  2. tweede helft, minuut 94. Vijf minuten extra tijd was nergens voor nodig. PSV heeft zich neergelegd bij de einduitslag.
  3. tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 91. Een voorzet van Messi volstaat bijna nog voor de forfaitcijfers. De organisatie is zoek bij PSV, Vidal en Suarez kunnen net niet profiteren.
  5. tweede helft, minuut 88. Messi maakt er 4-0 van. Lionel Messi sluit de wedstrijd mooi af met een hattrick. De Argentijn glipt door de defensie en werkt opnieuw perfect af. Zoet moet zich een vierde keer omdraaien.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Lionel Messi van Barcelona. 4, 0.
  7. tweede helft, minuut 86. Alle wissels zijn opgebruikt. De 3-0 heeft het einde van de wedstrijd ingeluid. Barcelona tikt de wedstrijd uit, Vidal mag nog invallen voor Rakitic.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Barcelona, Arturo Vidal erin, Ivan Rakitic eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Lozano buitenspel. De 1.040 meegereisde fans van PSV veren recht, maar het doelpunt van Lozano telt niet. De Mexicaan was net iets te vroeg uit de startblokken geschoten.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Barcelona, Arthur erin, Ousmane Dembélé eruit