• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club boekt historische zege in Monaco en flirt met Europese lente

  1. 24' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 3)
  2. 17' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (0 - 2)
  3. 15' - Geel - Antonio Barreca
  4. 12' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  5. 6' - Verv. Krépin Diatta door Dion Cools
  1. 85' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 4)
  2. 77' - Verv. Clinton Mata door Thibault Vlietinck
  3. 76' - Verv. Kamil Glik door Almamy Touré
  4. 72' - Verv. Wesley Moraes door Kaveh Rezaei
  5. 68' - Verv. Youssef Aït Bennasser door Han-Noah Massengo
  6. 61' - Verv. Radamel Falcao door Gobe Gouano

  Club Brugge heeft een ontstellend zwak Monaco in eigen stadion vernederd met 0-4. Hans Vanaken was goed voor 2 goals, Wesley en de heropgeviste Vormer tekenden voor de andere 2 goals. Door de zege neemt Club een optie op (minstens) de 3e plaats in zijn CL-groep.

  Monaco-Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Na 7 minuten pakt Horvath uit met een prachtige redding op een schot van Diop. 5 minuten later kan Vanaken aan de overkant de score wel openen. Het begin van een historische avond voor Club Brugge.

   

  • Man van de Match: Hans Vanaken maakte niet zijn moeilijkste 2 doelpunten in een shirt van Club Brugge, maar de draaischijf verdient zijn bekroning tot Man van de Match niet alleen vanwege zijn goals. Vanaken speelde in de rug van eenzame spits Wesley een erg volwassen wedstrijd.

   

  • Opvallend: De laatste zege van Club Brugge in de Champions League dateerde van 2 november 2005, toen het thuis Rapid Wenen wist te verslaan met 3-2.

  Het journaal laat met o.a. de knappe 0-4-zege van Club Brugge in de CL

  Monaco stuikt in elkaar na sterke start, Club dodelijk efficiënt

  Door de blessure van Schrijvers viel Vormer weer in genade bij Leko. Horvath hield Letica op de bank en bewees in het eerste kwartier met enkele knappe saves, vooral op de poging van Diop, dat dat de juiste keuze was.

   

  Aan de overkant was het bijna bij elke aanval prijs. Vanaken werd door Monaco helemaal vrijgelaten bij een voorzet vanaf de flank en kon niet meer missen. Ook scheidsrechter Dias was Club gunstig gezind. Hij vond hands van Barreca voldoende voor een penalty, opnieuw een varkentje dat Vanaken waste.

   

  De fans van Club Brugge wreven zich de ogen uit. Wie dat deed was net te laat om de schitterende goal van Wesley te zien. Die werd door Vormer diep gestuurd, sneed naar binnen en verstuurde een torpedo naar de verste hoek.

  Vormer zet de kroon op het werk

  De 2e helft was eigenlijk overbodig, want Monaco gaf nooit de indruk nog iets van de match te willen maken. Het was wel baas, maar kon Horvath na de rust niet meer op de proef stellen. Ook Chadli en Tielemans niet, die deelden in de malaise bij de ploeg van Thierry Henry.

   

  Tielemans zette dat nog eens extra in de verf door Vormer de 0-4 aan te bieden. Een doelpunt dat de aanvoerder zienbaar deugd deed.

   

  Door de driepunter is Club Brugge zo goed als zeker van de 3e plaats in zijn groep, aangezien Monaco nu minstens 4 op 6 moet halen in zijn matchen tegen Atletico en Dortmund om weer over Club te springen.

  Leko: "Dit is iets historisch"

  Vanaken: "1 van de mooiste avonden in mijn carrière"

  Mata: "Hebben hard gewerkt om efficiënt te zijn"

  Horvath: "Blij dat ik iets heb kunnen bijdragen tot de zege"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. EINDE: 0-4. .
  3. tweede helft, minuut 91. Club Brugge is bezig aan zijn ereronde, want Monaco laat de bal aan de bezoekers.
  4. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra tijd. .
  5. tweede helft, minuut 88. Dit zal in de geschiedenisboeken komen als een van de meest legendarische Europese matchen van Club Brugge, al speelde het objectief bekeken niet eens zó indrukwekkend. Maar alles zat mee, ook de vormcrisis bij Monaco.
  6. tweede helft, minuut 87. "Club Brugge kan er beter geen meer maken of de mensen denken dat Monaco gewoon forfait heeft gegeven.". Tom Boudeweel (Sporza Radio).
  7. Vormer maakt het helemaal af: 0-4. tweede helft, minuut 87.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Ruud Vormer van Club Brugge. 0, 4.
  9. tweede helft, minuut 85. GOAL: Vormer 0-4! Tielemans lanceert onbedoeld Vormer en die kan de kers op de taart zetten. Een doelpuntje zal Vormer natuurlijk nog méér deugd doen. 0-4, dat kan tellen!
  10. tweede helft, minuut 79. De supporters scanderen "Ruud! Ruud! Ruud!" Dat zal de Nederlander deugd doen.
  11. tweede helft, minuut 78. Vlietinck al out? Vlietinck staat er nog geen minuut op of hij moet er misschien al weer af. Hij komt slecht neer na een luchtduel. Leko heeft al 3 keer gewisseld, dus mogelijk moet Club de match uitspelen met zijn tienen.
  12. tweede helft, minuut 78. De blessurelast bij Monaco lijkt nog wat groter te worden, want Kamil Glik moet mankend en met een pakketje ijs op zijn dij het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Touré. Bij Club krijgt Vlietinck nog wat speelminuten.
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Thibault Vlietinck erin, Clinton Mata eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Dit begint steeds meer op een verplicht nummertje te lijken voor Monaco. Het stevent af op 1 op 12 en de Europese uitschakeling, want als de stand zo blijft moet het in zijn laatste 2 duels, tegen Atletico en Dortmund, minstens 4 op 6 halen om Club nog te passeren.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij AS Monaco, Almamy Touré erin, Kamil Glik eruit
  16. Tielemans wint het kopduel. tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Kaveh Rezaei erin, Wesley Moraes eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Rezaei. Wesley kwam er na de rust niet echt meer aan te pas, maar met zijn schitterende goal voor de rust heeft hij zijn contract meer dan vervuld. Het is nu aan Rezaei om zich te tonen.
  19. tweede helft, minuut 69. Poulain moet goed ingrijpen met 2 spelers van Monaco in zijn rug. Bij Club Brugge zijn ze er natuurlijk op gebrand om ook nog eens de 0 te houden in Europa.
  20. tweede helft, minuut 68. "Het is een beetje aftellen naar het einde. Je voelt dat het er niet meer inzit. Er is ook weinig beleving.". Tom Boudeweel (Sporza Radio).