• home
 • video
 • pas verschenen

  De 0 is van het bord, maar Club laat zege schieten tegen Monaco

  1. 43' - Geel - Djibril Sidibé
  2. 39' - Doelpunt - Wesley Moraes (1 - 1)
  3. 32' - Doelpunt - Moussa Sylla (0 - 1)
  4. 12' - Verv. Stevan Jovetic door Sofiane Diop
  1. 90+2' - Geel - Youri Tielemans
  2. 90' - Verv. Dennis door Krépin Diatta
  3. 89' - Geel - Dennis
  4. 85' - Geel - Wesley Moraes
  5. 83' - Verv. Thibault Vlietinck door Clinton Mata
  6. 79' - Verv. Kaveh Rezaei door Loïs Openda
  7. 73' - Verv. Sofiane Diop door Jean-Eudes Aholou
  8. 64' - Verv. Djibril Sidibé door Benjamin Henrichs
  9. 64' - Geel - Marvelous Nakamba
  10. 57' - Geel - Jemerson

  Club Brugge heeft zijn eerste punt in de Champions League beet, al had het ook meer kunnen zijn tegen een gehavend Monaco. Openda miste een enorme kans in de slotseconden. De Belgische landskampioen blijft wel in de running voor de 3e plaats in groep A.

  Club Brugge - AS Monaco in een notendop:

  • Man van de match: Wesley of Vanaken? U mag kiezen. Wesley scoort, de prima voorzet kwam van Vanaken.
  • Sleutelmoment: In de allerlaatste seconden kopt Openda net naast. Anders had Club Brugge zelfs gewonnen in de Champions League.
  • Opvallend: Club Brugge sprokkelt zijn eerste punt in de groepsfase sinds 2005. Toen werden het er 7 in een poule met Juventus, Bayern München en Rapid Wenen.

  Het journaal laat met o.a. de 1-1 van Club tegen Monaco in de CL

  Geen 0-2, maar wel 1-1

  Met Monaco kreeg Club Brugge een mooie kans om de 0 weg te vegen. De club uit het prinsdom staat momenteel voorlaatste in de Franse competitie en in Brugge miste het onder meer de ervaren doelman Subasic en goalgetter Falcao.

   

  Het team van Ivan Leko begon vol goeie moed aan de wedstrijd, maar Monaco stond goed georganiseerd. Om snel uit te breken.

   

  Dat deden de bezoekers ook. Net na het halfuur leed Club Brugge balverlies op de helft van Monaco. Golovin dreef de bal aalvlug op en bediende Sylla. De 18-jarige aanvaller vloerde Letica met een overhoekse bal.

   

  Niet veel later maakte Sylla bijna zijn tweede Champions League-doelpunt. Letica kwam veel te ver uit, gelukkig voor de Kroaat slaagde Sylla erin om de bal voorlangs te trappen.

   

  Het antwoord van Club Brugge volgde snel. Vanaken schilderde de bal op het hoofd van Wesley, de Braziliaan ging het duel aan met Glik en knikte de 1-1 in de linkerhoek.

  De Champions League-bal zit erin voor Club Brugge.

  Openda laat zege liggen

  Meteen na de rust ging Club Brugge op zijn elan voort. Met een krul naar de verste hoek zette Dennis de jonge doelman Badiashile aan het werk.

   

  Blauw-zwart had de opdracht begrepen en bleef de onervaren goalie bestoken. Rezaei besloot in het zijnet, Vormer trapte - na een knappe aanval en dito hakje van Vanaken - onbesuisd over.

   

  Een keer moest Letica zich onderscheiden. De Club-doelman stond paraat op een knal van Golovin.

   

  Monaco was tevreden met een punt en gooide alles toe. Voor Club was het wringen om het gaatje te vinden. In de allerlaatste seconde lukt het. Denswil verlengde naar de verste paal, waar Openda goed kwam ingelopen. Hij mikte net naast en liet de zege liggen voor Club Brugge.

   

  Bij AS Monaco stonden Rode Duivels Tielemans en Chadli de hele wedstrijd op het veld.  In de stand hebben Monaco en Club Brugge nu elk 1 punt. Over twee weken gaat Club op bezoek in het prinsdom. Inzet: de 3e plaats in groep A.

  Loïs Openda

  In de toegevoegde tijd laat Openda de 2-1 liggen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. De wedstrijd is afgelopen. Club Brugge heeft zijn eerste punt beet in de Champions League, maar hier zat meer in. Dit Monaco was te pakken.
  2. tweede helft, minuut 93. Wat een misser van Openda. Openda verprutst de kans om Club Brugge de 3 punten te bezorgen. Denswil verlengt de bal tot aan de verste paal. De jonge spits komt goed ingelopen, maar hij kopt net naast.
  3. Gele kaart voor Youri Tielemans van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 92. Tielemans tackelt Vanaken. Tielemans roept Vanaken een halt toe met een tackle langs achteren. "Donkergeel", vindt onze commentator Tom Boudeweel.
  5. tweede helft, minuut 91. Een vrijschop van Vormer levert niks op. Club Brugge laat zich opsluiten.
  6. tweede helft, minuut 91. De wedstrijdleiding doet er maar 3 minuten bij.
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Krépin Diatta erin, Dennis eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Nakamba zit niet meer in de match en vliegt terecht op de bon voor een fout op Henrichs.
  9. Gele kaart voor Dennis van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 88. Nakamba hoog over. Nakamba laat even zien dat hij beter kan verdedigen dan aanvallen. Zijn schot vliegt hoog in de tribunes.